איך האבולוציה מסבירה ?

שרל לי

New member
אל תזלזל בשאלתו

זו שאלה חשובה (והוא גם לא המציא אותה) נהגו לומר על דרוין -בדרך הלצה- שהאיבר השנוא עליו הוא העניים. מאחר שלפי התאוריה שלו האיברים שהתפתחו במינים הם אלה שנתנו להם יתרון השרדות ואלה שפיתחו איברים לא שימושיים הדבר הכביד עליהם והיה לנטל כך שגורלם בברירה הטבעית נחרצה להכחדה. ומה כל זה קשור לעין? ובכן: מערכות הראייה כ"כ מורכבות שהזמן הדרוש להם להתפתח (ע"פ הקצב המקובל באבולוציה) עד היותם עיבר יעיל הנו רב ביותר ובמשך זמן זה האיבר משמש להם מקור תורפה. ע"כ ממה שקראתי פעם. ואוסיף מדעתי שבסה"כ העיין הוא איבר רגיש למחלות ולפציעה ובשלבי ההתפתחות, כאשר הוא עדיין לא מועיל - הוא נקודת תורפה, כנ"ל

22ק ו ס ם

New member
מי אמר שהוא לא מועיל?

תקרא היטב את ההסברים למעלה ותראה לא רק איך הוא מועיל בכל שלב אלא גם איך היה לו די והותר זמן להתפתח (והוא התפתח בצורה נפרדת פעמים רבות ולא תלויות אחד בשני).

שרל לי

New member
עניים שלי

לא אמרתי שאין תשובות מספקות. רק אומר אני, שרבים רבים דנו בשאלה זו כך שיש לה מקום לשאלת העין, ויש גם תשובות. אם כי יתכן שאני עצמי לא מתמצא בעניין זה מספיק. אשמח לקבל מידע נוסף

התולעת1

New member
תגיד אתה עושה צחוק../images/Emo35.gif

בשובי הביתה,תקבל הפרכה,לא ממני מהמדענים עצמם

התולעת 1

New member
בבקשה הבאתי לך את פרופ` אורבך:

יש לי במשרד צרור מאמרים שהגיעו אליי לאחרונה מהתחום שנקרא אוריג`ינל פלייט, או מוצא החיים. והמאמרים נמצאים אצלי. זה אנשים שכביכול מנסים לתאר , איך החיים יכלו להיווצר במקרה. רבותי, אני אומר לכם, זה דברי הבל. אם אני הייתי כותב ברמה הזאת היו זורקים אותי מכל המדרגות. זה אוסף של ספקולציות עלובות ואני חייב להתבטא בצורה חמורה. אני חושב שכל מדען רציני שאשב אתו על הדברים האלה, הוא יסכים איתי שזה לא רמה של כתיבה מדעית במדעים מדויקים. אוסף של ספקולציות, אבל אלה ספקולציות שמשרתות מטרה פסיכולוגית. זה בעצם המסר שאני רוצה פה להביע. יש פה בעיה פסיכולוגית שלאנשים לא אכפת מה נעשה מעבר לדלת. לאנשים גם אין זמן להתעסק עם תחומים אחרים במדע. הייתי אומר שאנשים שמתעלמים מכוח עליון וחושבים שהכול היה במקרה, הם מאמינים פנאטים במקריות. אני יהודי דתי שומר תורה ומצוות, אני מאמין בריבונו של עולם, אני מאמין בתורה ובמשה עבדו של הקב”ה, אבל אני מאמין על סמך המון המון כלים שכליים. אני לתורה מגיע עם הרבה מאוד שכל והיגיון. הם מאמינים פנאטים במקריות. כל האנשים שמתעלמים מהבורא מסתכלים על ההתאמה בעולם, בין החיים לסביבתם, בין החי והצומח, אנשים שמתבוננים בכימיה של החיים בצופן הגנטי והם טוענים שזה מקרה, או מנסים לתאר איך זה היה במקרה ע”י כל מיני תיאוריות אבולוציוניות או תיאוריות של אוריג`ינל פלייט או בתרגום לעברית “מוצא החיים”, אנשים אלה אני מגדיר אותם כמאמינים פנאטיים במקריות

SilentMike

New member
אז מה איכפת לי מה אתה חושב?

זה שאתה אידיוט כבר בוסס היטב. למה שיתיחסו לקישקושיך ברצינות?

SilentMike

New member
אל תשתכנע.

אתה שאלת, ענו לך. אם אתה שואל רק כדי לנג'ס אז אנא, שאל את עצמך, ענה לעצמך, ואל תטריח אותנו.

התולעת 1

New member
אידיוט ? בוא צוציק תשמע תירוץ

איך אפשר לומר שמפיצוץ יוצאים דברים מסודרים? ‎ אנחנו יודעים שהמדענים טוענים שהעולם בא מפיצוץ, כשאני אומר את זה בא לי לצחוק כמו בפורים, אני לא יודע אם אני מדבר על מדענים או על משובשים: התנגשות בין שני כוכבים, המפץ הגדול, תאונה בחלל, ממש רוח הקודש... איך אנחנו מסוגלים להבין ולקבל את זה? האם אפשר לומר שמפיצוץ יוצאים דברים מסודרים כמו שנראה מהחכמה האדירה של הבריאה? איך אפשר לומר דבר כזה?‎ אם תבוא למישהו בכפר שמריהו שיש לו וילה חמש דונם אדמה, בריכת שחיה, עצי פרי, סוסי פוני, דגים, פרחים ותשאל אותו: "תגיד, כמה זמן בנית את כל זה?", והוא יענה לך: "שניה אחת, זרקתי רימון וכל זה יצא!" - תאמר עליו שהוא משוגע: איך מפיצוץ יוצאים דגים? מאיפה יצא סוס פוני? מאיפה זה בא?‎

פעם קיבלתי שולחן מחשב בקרטון

כל החלקים היו שם בתוך הקרטון ולא היה לי ממש כוח להרכיב אותו בעצמי, אמרתי אולי נזרוק איזה נפץ בתוך הקרטון ושיורכב צעמו בדרך של הסתגלות לתנאי הסביבה בתוך הקרטון.

עכשיו אתה יכול להתפלל לאבלוציה...

מזמור לאבולוציה, האבולוציה רועי לא אחסר,במקרה ובדרך של ברור טיבעי ינהלי, על מי כפירה ינהלי, במעגלי שקר למען שמו של דרווין, גם כי אלך בגיא צלמוות, לא אירע רע, כי האבולוציה עימדי, סלקציה טיבעית ומוטציות אקראיות המה ינחמוני, אערוך לפני שולחן עם חזיר ועכברים, אך תאוות ויצרים ירדפוני כל חיי ושבתי בבית דרווין לאורך ימים ..."

התולעת 1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אֶחָד

New member
באמת מצחיק ../images/Emo13.gif, ועכשיו

דמיין כמה מצחיק אותנו האתאיסטים לראות אתכם מתפללים באקטאזה עצומה תוך תנועות אגן נמרצות עד אובדן העשתונות אל יציר דמיונכם שלעולם לא התקיים ולא ייתקיים לעולם, וטרם נמצא שבב של בדל של רמז לקיומו. ובאותו זמן בדיוק מליונים רבים אחרים, מאמיני דתות אחרות מתפללים בכוונה עצומה ליציר דמיונם בגרסה משופררת יותר תוך שהם משוכנעים בעליונות אלוהיהים על זה שלכם. נ.ב. מי זה דרווין? אני מקווה שהוא לפחות ממשי ...

למעלה