איך האבולוציה עברה ליונקים?

worrywort

New member
איך האבולוציה עברה ליונקים?

מהו שלב הביניים בין הטלת ביצים לבין הנקה?

Caligola

New member
בלוטות החלב התפתחו מבלוטות זעה,

שלבי הביניים בין הטלת ביצים לבין לידת ולדות חיים יכלולו בתוכם הפחתה בעובי קליפת הביצה. מעבר לכך, הנה מאמר טוב המסביר את המעבר ממטילי ביצים ליולדי ולדות.

אבל אבל אבל אבל

זוחלים לא מזיעים. או שכן?

Caligola

New member
אבל,

לזוחלים אין בלוטות זעה משום שזוחלים הם בעלי דם קר (cold blooded) ויונקים הם בעלי דם חם (warm blooded), לכן לזוחלים אין יתרון (בגלל היותם cold blooded) בלפתח בלוטות זעה. זוחלים או יונקים זה סך הכל ענין של הגדרה, יונק הוא בע"ח כאשר לנקבה יש פיטמות ויכולת להניק, כך שכדי שבלוטות הזעה הראשונות יתפתחו צריך שהאורגניזם יהיה בעל דם חם ראשית, ולאחר מכן בשלב השני קיים יתרון אבולוציוני בפיתוח בלוטות זעה, ולכן אין שום סתירה במה שכתבתי. בנוסף, היתרון בדם קר הוא בכל שאורגניזם צורך פחות מזון יחסית לאורגניזם בעל דם חם, והחיסרון באורגניזם בעל דם קר הוא בכך שהוא יתפקד פחות טוב בטמפרטורות קיצוניות.

כרמל 1

New member
אגב דם חם,

קראתי בספר משנת 1991 (DINOSAURS by David B. Norman) שלדינוזאורים היה מנגנון ויסות חום פנימי, כלומר הומותרמיים. מעניין אותי לדעת אם זה עדיין תקף? כלומר איפה עומד המדע בעניין כיום? תודה!

pembencipolisi

New member
מחלוקת רבתי קימת בענין זה. אחד

הטעונים שהיו מסוגלים לוסת חום גופם קשור בקרבה לצפורים, כי הצפורים התפתחו מדינוסאורים, ובין צנועי המדות בקרב הדינוסאוורים נמצאו 4-5 קינים במונגוליה ובסין ששרידי ההורה הדוגר נמצאו בקן. אין תועלת ליצור ש"דמו קר" לדגור על קינו, על פי הסבר זה, כי אינו מחמם את הביצים. רוב הזוחלים תנינים מטילים את ביציהם בקינים חפורים וחלק מהתנינים מכסים אותו בצמחיה נרקבת. אבל נקבת הפיתון כורכת את גופה סביב התטולה שלה, למרות שאינה שולת בחום גופה. הדבר הזה מנוגד לתאורית חום הדם של הדינוסאורים, באשר אינו מסביר את הקנון בחמום הקן על ידי הבוגר. ענין אחר: אפשר לסבור שלו היו הדינוסאורים שולטים בחום גופם, היו אולי נותרים שרידים חיים של מיניהם צנועי המידות יחסית, ולא רק כצפורים חמות דם מכוסות פלומה ונוצות. העובדה שכולם הדינוסאורים הקרקעים נכחדו, מאשרת כנראה שהיו "אקטותרמיים" ונגועים באותו צורך להיות תלוי בחום הסביבה כדי לשרוד.

TheKnownUnknown

New member
דולפין הוא גם יונק לא?

האם לדולפין יש גם מערכת הנקה?לא נראה לי..אז במה הוא יונק?

שמעת על רבי דוסא

שהצילוהו הדולפינים כשטבע בים, והוא לימדם תורה ומצוות ומעשים טובים? מה, אתה לא מאמין לי? הנה, זה כתוב באינטרנט...

לא ריקים מתוכן

ריקים מאל. ולכן אין לי למי לבכות ואת מי להאשים ולמי לצרוח "אבא תרחם", אלא לסמוך על עצמי בלבד. אילו הייתי מאמין באל, הייתי כנראה מעדיף להאמין באללה ולא ביהוה - אללה הוא אל פחות מוכה רגשות אשם, וגם חזק יותר. יהוה בעיקר עסוק בלהתעלל במאמיניו והוכה שוק על ירך בגוש קטיף, בעוד שלאללה יש מליוני מאמינים שבעבר אף הפגינו קידמה מפתיעה ותחכום רב. אבל אל תדאג, אני לא מוסלמי, ואילו הייתי, לא הייתי הופך לפידאי מתאבד - הייתי משכנע אנשים טיפשים כמוך להפוך לפידאיון בעודי מתענג על כמה דברים האסורים לפי האיסלאם כמו סטייק לבן עם בירה.

אגב - אתה נוצרי?

כי רוב הטיעונים שלך מועתקים אחד לאחד מדבריהם של פרוטסטנטים אדוקים, שמשתמשים באותו ההגיון בדיוק כדי להסביר מדוע ג'יזוס קרייסט סופרסטאר הוא אדוננו, שסבל ומת למען גאולת המין האנושי. הפרוטסטנטים האדוקים, בניגוד לקתולים ההגיוניים יותר, גם מקבלים את כתבי הקודש כפשוטם. אם כתוב שזה מה שעשה אלוהים, אז ככה זה. יהודי מאמין, דווקא, יכול להסתדר לא רע עם תורת האבולוציה, עם המפץ הגדול ועם שאר העובדות המדעיות. ולו בזכות הנטייה להבדיל בין פשט לדרש. עבור הבריאתן הנוצרי, לעומת זאת, אין דרש כלל אלא רק פשט. אין הדבר ממעיט כמובן מאוסף השטויות ההלכתיות, האנטי-היסטוריות ואנטי-מדעיות שיהודים מאמינים אוהבים להחזיק בהן, אבל לפחות בכל הקשור לאבולוציה יש ליהודי יתרון מסויים על האוונגליסט הסכל. אלא מאי, שדווקא הציבור הדתי שצווח השכם והערב על אימוץ נורמות ותפיסות אמריקאיות ערלות בקרב הציבור החופשי, מאמץ לחיקו הבלים מבית מדרשם של כמרי-טלוויזיה שונאי ישראל, כמו הבריאתנות.

Levos

New member
אין. הם מתקיימים יחדיו

אצל יונקי הביב, הברווזן והקיפודן, הנקבה מטילה ביצים והולדות שבוקעים מהם ניזונים מחלב האם.

למעלה