איך האב א פראגע:

איך האב א פראגע:

מיט´ן אייברשטנ´ס הילף וואס איז אינד? א גרוייסן דאנק!! (וגם גרוייסן דאנק לפראזניק שעזר לי לנסח הודעה שלמה ביידיש!)

נראה לי שמישהו צעק לו "הונט" ../images/Emo13.gif

והוא בא לכאן (בעזרתו האדיבה של פראזניק הפסיבי) לברר את העניין...

פראזניק

New member
נייעם..

די מעשה איז געווען א מעשה. נשאלתי איך אומרים כמה מילים, שאח"כ משום מה התחברו למשפט (אבל אאל"ט, יש דרכים נחמדות יותר לכתוב את השאלה הנ"ל ביידיש
) אם הבנתי נכון, השאלה מתבססת על מילון עברי-יידי. אם כי, אף אני - לא עלתה בזכרוני כזו מילה... אולי תבא בעלת המעשה ותרחיב קצת?

בעל-המעשה או בעלת המעשה?

ואיפה אתה שלא רואים אותך בסביבה? פגשתי את איש הרוח לפני כמה ימים ונזכרתי בך.

פראזניק

New member
אני תמיד בסביבה.

עוקב - לא כותב. אני לא מתפקד, כמעט, בשום פורום. לבד הערות חסרות משמעות ב"בחדרי". כשזה יעבור, אשוב בע"ה.

בניב, שאני מדבר בו, הוורשאי

א הינט זה כלב. אך ביחיד צריך אמנם לכתוב א הונט, והינט ברבים. צדקת נועם.

הבהרות המעשה:

מיט´ן אייברשטנ´ס הילף במילון עברי-יידי, כפי שאמר פראזניקנו, חזו עיני [אל תחשיבו זאת, שכן הן לא רואות משו משו, בגיל כמו שלי...] במילה "אינד". איך הגיעותי לכך? חיפשתי לשם משו פירושים למילה העברית יוֹבֶל. הפירושים היו: אינד, שופר פון אינדהאָרן, יוביליי, תקופה פון 50 יאָר. אם, לטענתכם, אינד הוא כלב (למרות שממה שהבנתי הינט הוא כלב, וזה רק נשמע דומה), אזי "שופר פון אינדהארן" הוא שופר מקרנו של כלב...? ואם אינד הוא אינדיק זה לא כ"כ פותר את הבעיה... לא זכור לי שראיתי תרנגול הודו מצמיח קרניים... שקלתי אולי זה צבי, רק רציתי לוודא, חששתי שמא הנכם מבינים בנושא. ואגב, אני בת. כלומר, חייזרית ממין נקבה, למען הדיוק. א גרוייסן דאנק!!

יפה אמרת

משום מה הנחתי שכתיב המילה "אינד" מקורו בטעות. והנה אני טעיתי. איילה היא "הינד". "אינד" זה גל ענק, צונמי (במודרנית). כך לפי מילונו של וינריך. פעם ראשונה שאני נתקל במילה זאת.

ועל כל אמר הכתוב:

איסתרא בלגינא קיש קיש קריא. כל המוצא איזה קישקוש מטופש, במילון מטופש, ושם מכשול בפני עיוור. יזכה לימות המשיח, בתקיעת שופר, מקרנו של כלב. יובל ביידיש זה יובל [יויבל]. נקודה.

לפי הכרטיס אני גם מובטל. אז מה?

ב"ה ואני גם "בן" 102 בערך, לא? מה לעשות, הכרטיס השקרן הזה... מנסה כל הזמן לעבוד עליכם... אל תאמינו לו, תאמינו רק לי!! אגב, מישי נגזר משורש "מישהי". אני מניחה שאין הרבה מישהיות ממין זכר. {טוב, נו, באינטרנט יש הכל..} בכל אופן תודה רבה מאוד מאוד על העזרה!! אגב, לגלים יש קרניים? ומהחתיכת קרן הקטנטנה שעל הראש של אילה מכינים שופר?
כנראה שיש שאלות שלעולם ישארו שאולות וחסרות פתרונים... א גוטע טוג! א גוט יונטף! [כמה טוב שאבא לידי..] זאיי גיזונט! א זעיער גרוייסער דאנק!! [ואני ממש לא בטוחה בקשר לכתיב..
]

נודניצע

New member
אינד - אינדן

עס איז מיר איינגעפאלן אז פונעם ווארט "אינד" (מיטן באדייט "א גאר גרויסע כוואליע"), האט מען געשאפן א נייעם ווערב וואס איז, דאכט זיך, גאנץ שייך צו וויסן: "אינדן" - מאכט רשי: לגלוש (אויך אין אינטערנעץ!) א גוטע נאכט אלעמען

ברוכים-הבאים ../images/Emo141.gif

זייער שיין. איך וועל נוצן דאָס וואָרט פֿון הײַנט אָן. בײַם אינדן וועל איך שרײַבן אינדן… פילט זיך אײַנגענעם און נעמט אַ בענקעלע און זעצט זיך אַנידער

למעלה