איך האישיות של מתי כספי?

HaraRa

New member
איך האישיות של מתי כספי?

בקשר לזהותו המוסיקלית אין עוררין, הן באופן ההלחנה ובטיבה... אבל מסקרן אותי לשמוע איך הוא בחיים האמיתיים- על האופי שלו. יכול להיות שהוא ממש "מלא מעצמו" ומהכישרון שלו? הוא צנוע? הוא חביב? הוא פתוח, מפרגן? איך הוא מתנהג למעריצים שלו?

trilliane

Well-known member
מנהל
כמו אצל כל אדם, תלוי את מי אתה שואל

ואם תשאל אותי, אני אענה שאני לא חושבת שזו שאלה שרלוונטית לפורום. היכרות אישית היא דבר סובייקטיבי, זה לא מדע מדוייק, ובכל מקרה, בין אם הוא מלאך או רחוק מכך, זה לא גורע או מוסיף להיותו האמן שהוא. הנקודה הרלוונטית היחידה לדעתי היא המגע עם המעריצים, וכאן אני יכולה להעיד שמתי בהחלט נחמד למעריציו ומעריך אותם. נכחתי במספר אירועים של מפגש בין מתי למעריצים ומתי ניגן ושר עם מי שביקש, וגם ענה על שאלות. יש על כך מידע מפורט בפינת ה"מעריצים" באתר הרשמי.

HaraRa

New member
אני חושב שכן

הפורום הזה מקודש לאמן, וזהו בדיוק המקום לשאול על כך. ואפשר להגדי שכל דבר שאני אשאל יענה בתשובה שהיא נכונה לגבי זה שענה אותה, אז מה- זה אומר שאין צורך לשאול שאלות- כי כל תשובה תהיה סוביקטיבית? אותי זה מאוד יעניין האישיות שלו. המוזיקה של שמוליק קראוס למשל לא הייתה כל כך מעניינת אותי אם לא הייתי יודע שמאחוריה עומד איש משוגע שכל המוזיקה שלו יוצאת היישר מהבטן- כל השיגעון והאלימות שלו. למרות שהמוןזיקה יפה בכל מקרה, זה מאוד מוסיף.

trilliane

Well-known member
מנהל
בעיני יש הבדל

בין דעה על יצירת אמנות לבין דעה על אישיות של היוצר, למרות ששתי התשובות הן סובייקטיביות. כשאמן יוצר וחושף את היצירה שלו לקהל, הוא מין הסתם חושף דרכה גם את עצמו, באופן כזה או אחר, אבל מה שעומד לדיון זו היצירה, ולא הוא. אתה יכול לנתח את היצירה, לבקר אותה, לשפוט אותה, אבל זה לא נראה לי הוגן לעשות זאת ליוצר עצמו. אמן יכול להיות "נקניק" אמיתי ועדיין להיות זמר ויוצר מעולה, והוא יכול להיות האדם המקסים עלי אדמות אבל יוצר מחורבן. שמעתי שאומרים על פול סיימון שהוא בן אדם דיי מגעיל במציאות; אין לי מושג אם זה נכון, אבל בין כך ובין כך, זה לא מפריע לי להעריך אותו כאמן ולהתענג על השירים שלו. אני מבינה למה מסקרן לדעת על החיים האישיים של אנשים מפורסמים, בפרט אם מדובר באמן שאתה מעריך, אבל זה גולש לתחום רכילותי מדי לדעתי האישית.

HaraRa

New member
יכול להיות...

אבל בין אם התשובה לגבי אישיותו תהיה שהוא אדם חיובי או אדם שלילי, זה ייתן לי זווית על עבודתו ואני מאמין שזה יגרום לי לאהוב את עבודתו יותר, בין אם התשובה חיובית או שלילית.

HaraRa

New member
מה שאומר שאם מישהו מכיר את אישיותו

אני שמח לשמוע עליה

גנגי

New member
אני חושבת שנרמז לך פה בעדינות

שאנחנו משתדלים להימנע מרכילות מסוג זה כאן בפורום. אנחנו משתדלים להתעסק במוזיקה של האמן ובהופעות שלו ולא בפרטים הנוגעים לחייו הפרטיים. נשמח אם תוכל לכבד את הנוהג הזה גם אתה.

HaraRa

New member
סלחו לי מאוד

אני מתעב רכילות לשם הרכילות, אבל זה לא המקרה- תאמינו לי שאם לא הייתי מעריך את המוזיקה שלו לא היה לי עניין באישיותו, אבל כדי לקבל מבט עמוק יותר אל המוזיקה שלו רציתי לשמוע קצת עליו. היא כל הזמן אמרה "לדעתי" ודיברה על סובייקטיביות, אז לא הבנתי שמדובר באיזה ענייין "פורומי" של כולם, אני מתנצל אם גרמתי אי נוחות. בכל מקרה לדעתי כדי להנות ולהבין הרבה יותר את המוזיקה של בטהובן, שוברט וצ'ייקובסקי צריך להבין את אישיותם, ושני התחומים- האישי והמוזיקלי- אינם נפרדים- לדעתי. שבוע נעים

ilanbm

New member
אתה לא צריך להתנצל

גם לי היו תהיות לגבי האישיות. השתתפתי בסדנא שמתי העביר בזמנו בראשון ולקראת המפגש הראשון הכנתי את עצמי לגרוע מכל. כלומר, שייתכן ואגלה שמדובר באדם קר ומתנשא או סתם איש לא נחמד. וכמובן, עבודת ההכנה הזו כללה את המנטרות הרגילות שהושמעו כאן - "אני אוהב את המוזיקה ולא את האדם" או "עלי לגלות בגרות ולהמשיך להנות מהמוזיקה גם אם אישיותו תדחה אותי" וכו'. את תחושת ההקלה והשמחה שחשתי במפגש הראשון קשה לתאר. הדבר היחיד שירד לטמיון הוא עבודת ההכנה המיותרת שעשיתי. גיליתי שמתי אדם מקסים וחביב. הוא צנוע מאוד ולכן קל לו מאוד ללמד. הוא פשוט יודע לתת לך את ההרגשה שגם אתה יכול. המסקנה שלי מהמפגשים היתה שאם היינו גדלים באותם מסגרות הייתי יכול להתחבר איתו מהר מאוד. אתה יכול לשוטט באתר שלו ולנסות להסיק קצת גם לגבי האישיות. רק אל תשכח. המקסימום שאתה יכול להכיר זה היכרות שטחית בלבד, ובסופו של דבר המוזיקה היא זו שקובעת. ברוך הבא לפורום.

אם עמוס עוז היה כאן..

תרשה לי לצטט לך קטע קצר מ'סיפור על אהבה וחושך', אמנם עמוס עוז מדבר על קוראי ספרים, אבל זה נכון גם לגבי אלו המאזינים למוזיקה, מביטים ביצירות אמנות,צופים בסרטים ועוד: הוא מדבר על הקורא הטוב והקורא הרע ומסכם: "...בלומר: המרחב שהקורא הטוב יעדיף לחרוש אותו בעת קריאת ספרות יפה אינו השטח שבין הכתוב לבין המחבר אלא השטח שבין הכתוב לבינך..." אכן, כדבריך, "שני התחומים - האישי והמוזיקלי - אינם נפרדים", השאלה רק על איזה 'אישי' אנחנו מדברים..

סאביבית

New member
אני לא חושבת שאת מתקיפה

ובכלל - אני הבנתי שהוא רוצה לשמוע ממי שמכיר את מתי אם הוא נחמד או לא, לא נראה לי שזאת פגיעה בפרטיות...

אני לא מדברת על הפרטיות

רק הגבתי על כך שאמר שכדי להנות עד הסוף מיצירה צריך 'להכיר' את היוצר.

למעלה