חוויות
רכבתי על-בסיס מסלול בית-קשת מהספר השני של אלי סט. אכן לא היו בעיות בוץ משמעותיות. רוב המסלול על שבילי קק"ל לבנים ואפילו מעט על "כביש קק"ל". אפילו שבילי אדמה חקלאיים היו יבשים למרות הגשם שירד לפני יומיים. הסינגל ביער האלון הקשיש נחמד מאוד (רק חבל שאני לא מסוגל לרכב את כולו). מצאת סינגל נוסף, מעניין אף יותר (לטעמי). הוספתי לרכיבה טיפוס לתבור. סיפור הרכיבה לתבור: בנקודה 7 פניתי שמאלה לסמ"ש שחור (עדיין ע"פ אלי סט), לאחר כ 2 ק"מ מפגש של השחור עם סמ"ש אדום. ימינה לאדום (סטיה מהמסלול של הספר). כעבור כ 0.5 ק"מ פונים שמאלה לכחול שיוביל אותנו במהרה לשיבלי (כפר בדואי). מופיע גם סמ"ש של שביל ישראל (ביחד עם הכחול). הסמ"ש הכחול יוביל אותנו למסעדה שהיא גם מוזיאון המורשת הבדואית. ליד המסעדה יש סמ"ש ירוק (סינגל) העולה לתבור. ניסיתי לטפס דרך הירוק, אך לא הצלחתי. יותר מידי סלעים ויותר מידי תלול בשבילי. חזרתי על עקבותי לכביש. כמאה מטר לפנים (בהמשך הכביש) יש לפנות שמאלה לפי שילוט להר תבור. הרכיבה על כביש (אני רכבתי על במדרכה המשובשת), הנוף מדהים. שווה שווה שווה. לקראת הפסגה, כעשרים מטר לפני השער העתיק יש בצד ימין סמ"ש שחור. זהו הדובדבן של הטיול. זהו שביל המקיף את פסגת התבור, ברובו סינגל עם נופים מדהימים לכל הכיוונים. חלקו על פי תהום. חובה לרכב את הסינגל הזה לפחות פעם אחת. המלצה שלי: פעם לפני הקפה ופעם אחרי. חזרתי על עקבותי עד לנקודה בה עזבתי את המסלול של אלי סט. ההמשך לפי הספר. מופיעים במפה שני סינגלים היורדים מהתבור, אדום וכחול (אותו זיהיתי בשטח) לי הם נראו תלולים מידי. אם מישהו רכב את אחד מהם, שיספר איך היה. בדרך ראיתי כרכומים רבים וכמה רקפות. תודה לכולם על ההמלצות. ותודה מיוחדת למשבי הרוח העזים שליווני לאורך הדרך ושמרו על עירנותי. אריק