איך הבוץ במסלול "צבאים" של אלי סט ?

Arik000

New member
איך הבוץ במסלול "צבאים" של אלי סט ?

מישהו יודע מה מצב הבוץ (מחר) במסלול "צבאים" מהספר הראשון של אלי סט? אריק. למי שאינו מחזיק את הספר: המסלול עובר בסמ"ש כחול לאורך נחל יששכר, עד למולדת. אז מצפינים לגזית ומשם ירידה דרך נחל תבור (סמ"ש אדום) לכביש 90.

Eyal Hershtik

New member
טוב אז ככה ...

אין לי מושג לגבי מחר אבל בשנתיים האחרונות רכבתי שם יותר מפעמיים במהלך החורף והמסלול מעולה , אולי יש טיפל'ה בוץ בנחל תבור עצמו אבל כל השאר היה סבבה . המסלול יפה ומומלץ ! אני לא הייתי מוותר עליו בגלל טיפה בוץ . אייל

timon1

New member
עם השמש שהייתה ביומיים האחרונים

ובנוסף יום לפני כן לא ירד גשם אני די משוכנע שהמסלול יהיה רכיב ב100% ואולי טיפה בוץ כייפי, סה"כ דרכים כבושות שעוברות מעל קו הזרימה ולא צריכה להיות בעיה.

Tweenies

New member
אתה תבצבץ בלי סוף! זהירות! לחילופין

היום רכבתי את המסלול של אלי באזור בית קשת, גם יפה, גם יבש, וגם ציר נחמד באוירה כפרית. ניתן לשלב עליות של הר דבורה או הר תבור, יש סינגל באמצע יער בית קשת נחמד (שמורת האלון הזקן או משהו בסגנון). המסלול של צבאים, מלא בבוץ וזה מניסיון של רכיבה רבה גם באזור זה (אני גר לא רחוק משם). הקטע מגזית למולדת מלא בבוץ וכן נחל יששכר מלא בבוץ. לא הייתי רוכב שם כרגע! רונן

Tweenies

New member
מסלול חביב ליום גשום המתחיל ב:

אילניה ונגמר באילניה עם ארוחה טובה באבו נימר. יציאה מאילניה על הכחול (ירוק בשטח) על דרך נוף בית קשת (מסלול שנע בשטח, על שבילים ביער וגם כביש שמוביל ליער) עם תצפיות נפלאות לגליל התחתון. עם הירוק ממשיכים על לפניה של האדום להר דבורה ומשם להר. משם יש להחליט האם רוצים לטפס גם את הר תבור או לחזור במידה ורוצים לחזור, נצמדים לאדום עד לבית קשת ומשם לכחול הנמצא צפון מזרחית לצומת בית קשת עד לשדה אילן ומשם לרכבים. אגב בכניסה לשדי אילן אין כניסה לרכבים בשבת כך שאני לא יודע מה הדין לגבי אופניים (זה ישוב דתי). מסלול נחמד מאוד לימים גשומים ובוציים.

gontow

New member
הסינגל זה ב"חניון האלון הקשיש"...

זה איפה שהוא בדרך נוף בית קשת, ליד תל גובל.

Arik000

New member
חוויות

רכבתי על-בסיס מסלול בית-קשת מהספר השני של אלי סט. אכן לא היו בעיות בוץ משמעותיות. רוב המסלול על שבילי קק"ל לבנים ואפילו מעט על "כביש קק"ל". אפילו שבילי אדמה חקלאיים היו יבשים למרות הגשם שירד לפני יומיים. הסינגל ביער האלון הקשיש נחמד מאוד (רק חבל שאני לא מסוגל לרכב את כולו). מצאת סינגל נוסף, מעניין אף יותר (לטעמי). הוספתי לרכיבה טיפוס לתבור. סיפור הרכיבה לתבור: בנקודה 7 פניתי שמאלה לסמ"ש שחור (עדיין ע"פ אלי סט), לאחר כ 2 ק"מ מפגש של השחור עם סמ"ש אדום. ימינה לאדום (סטיה מהמסלול של הספר). כעבור כ 0.5 ק"מ פונים שמאלה לכחול שיוביל אותנו במהרה לשיבלי (כפר בדואי). מופיע גם סמ"ש של שביל ישראל (ביחד עם הכחול). הסמ"ש הכחול יוביל אותנו למסעדה שהיא גם מוזיאון המורשת הבדואית. ליד המסעדה יש סמ"ש ירוק (סינגל) העולה לתבור. ניסיתי לטפס דרך הירוק, אך לא הצלחתי. יותר מידי סלעים ויותר מידי תלול בשבילי. חזרתי על עקבותי לכביש. כמאה מטר לפנים (בהמשך הכביש) יש לפנות שמאלה לפי שילוט להר תבור. הרכיבה על כביש (אני רכבתי על במדרכה המשובשת), הנוף מדהים. שווה שווה שווה. לקראת הפסגה, כעשרים מטר לפני השער העתיק יש בצד ימין סמ"ש שחור. זהו הדובדבן של הטיול. זהו שביל המקיף את פסגת התבור, ברובו סינגל עם נופים מדהימים לכל הכיוונים. חלקו על פי תהום. חובה לרכב את הסינגל הזה לפחות פעם אחת. המלצה שלי: פעם לפני הקפה ופעם אחרי. חזרתי על עקבותי עד לנקודה בה עזבתי את המסלול של אלי סט. ההמשך לפי הספר. מופיעים במפה שני סינגלים היורדים מהתבור, אדום וכחול (אותו זיהיתי בשטח) לי הם נראו תלולים מידי. אם מישהו רכב את אחד מהם, שיספר איך היה. בדרך ראיתי כרכומים רבים וכמה רקפות. תודה לכולם על ההמלצות. ותודה מיוחדת למשבי הרוח העזים שליווני לאורך הדרך ושמרו על עירנותי. אריק

ody cohen

New member
לפי המפה, יש בחצי הגובה בתבור

שביל הקפי נוסף. ראית משהו כזה? לגבי הירוק - היה ממש בלתי אפשרי, או סתם לא התאים לך להתאמץ שם?

Arik000

New member
הירוק בלתי אפשרי עבורי

אני מאמין שיש פה בפורום רוכבים שירכבו אותו עד הפסגה. אני נתקעתי אחרי 20 מטר, הסתכלתי קדימה, לא נראה יותר טוב בהמשך, חזרתי. אני אמשיך להתאמן ואנסה שוב. די בהתחלת העליה לתבור יש פניה ימינה לדאבל שלא משך אותי במיוחד. לא פניתי.

Tweenies

New member
תלול מדי, לכן בעונה זו להבנתי לא ני

ניתן לטפס, אולי בקיץ וזה גם לא בטוח כלל וכלל. העליה מהכביש והנוף מהציר שאתה מתאר הם אכן דובדבן אמיתי.

למעלה