לדעתי, לקראת יום העצמאות מעלים את המחירים כדי להרוויח. יום העצמאות זה הרי "חג הקצבים", חוץ מחג העצמאות או חג "שואת החיות", לכן זה הזמן של חנויות הבשר להרוויח הכי הרבה כסף, לדעתי, אתה גם חושב ככה?
אצל הקצב שלי אותם מחירים כל השנה. אדום אדום נושאים בעוד עלויות רבות לעומת הקצב הפרטי ועל כן המחירים יקרים. יש הבדל גדול אם אתה קונה אצל קצביה לא כשרה שיש לה גם מפעל פירוק סמוך, או ברשתות השיווק שלהן עלויות כשרות, הובלה, שכירות גבוהה יותר וכו'.
אבל מי שוחט להם את הבשר? בחנויות יש יותר פיקוח לדעתי מאשר חנות בטירה, אם של ערבים ואם של לא. כי בשר זה לא משחק ילדים. הם גם יכולים לשים הורמונים בבשר בכמות מזערית שלא ירגישו בזמיר , לדוגמה, אין מה לעשות שמדובר בכסף רב, לפעמים עושים קומבינה על חשבונו.
מי שוחט. אבל אני יכול לשאול. אני קונה אצל קצביה בחיפה שבבעלותם גם מפעל פירוק. הבשר תמיד באיכות גבוהה ולשביעות רצוני. לגבי הורמונים - זה כבר תלוי במגדלי הבקר - מה האכילו את הפרות וסביר להניח שנתנו אנטיביוטיקה והורמונים בכמות יפה. אז הייתי מנחש שבכל הבקר הטרי שתקנה בארץ תהיה פחות או יותא אותה כמות של הורמונים.
זה מגדלי הבקר והעוף, אנחנו יכולים לחלות הרבה בגללם, מפקידים בהם הרבה, אל תשכח שמבחינה שחייה או צמח, חייה עם ריקבון או במסווה או משהו מקולקל שטרם זוהה יכול להיות קטלני יותר מצמח [ירק] למאכל, אבל יש ירקות כמו פטריות שהן מסכונות. בכל מקרה דגים ובשר אם אינם טריים יכולים להיות ממש מסוכנים, ביחס לירקות ופירות שהגוף "יודע" לעכל אותם. אני מקווה שאתה מבין את הכוונות שלי.
צא מהסרט שלך שדוחפים הורמונים לפרות, א' זה אסור על פי חוק ואין בעיה לאכוף את זה. ב' אין לזה הצדקה כלכלית מבחינת המגדל ולכן בארץ אף אחד לא נותן. גם בבשר שמגיע מדרום אמריקה, שזה רוב הבשר בארץ, לרוב אין הורמונים מאותה סיבה כמו בארץ. מי שמך שתציע פה לשחוט את מדגלי הבקר והצאן. אתה בכלל יודע מי אלה ומה הם עושים. חתיכת ילד קטן וזב חותם תתבייש לך חוצפן.
לכל קניה הוא מצרף לי עצמות מח שמעשירות אצלי כל מרק או חמין.ואגב הוא חותך אותן כשאתה מבקש. הצבע של הבשר לא מלאכותי כמו באדום אדום. מומלץ יום שני או חמישי.
לבשר לא מוסיפים הורמונים וזה לא דבר שקורה במפעלים או באיטליזים שם יכולים להוןסיף פוספטים או חומרי שימור וצבע לא בריאים אבל הורמונים זה דבר שהשתמשו בו בארץ בעבר כרגע זה לדעתי לא חוקי ולא משתמשים בזה כמובן שאם משהוא עובר על החוק זו בעייה אחרת
לדעתי בשר אדום טוב לא קונים ממפעל יש למצוא קצב טוב שניתן לסמוך עליו ולרכוש אני והילדים קונים אצל גיתי זמיר ותמיד מרוצים והבשר מעולה וגם לנו זה לא קרוב בקניה מעל 200 שקל הוא מביא את הבשר עד הבית כל טוב פוקסי
אין דבר כזה מפעל לפרוק לכל אטליז יש מפרק שעובד באטליז או לידו..וזה מותר מפעל לבשר ; צריך גודל מינימלי 150 מ"ר מתקנים מיוחדים .כמו שוֹק פריזר (שוק=הלם) מקפיאים בגודל מסויים(גדול מאד..אפשר לטייל בתוכם) המפעל מקבל רשיון יצרן עם מספר וכן אישור וטרינרי.. לשום אטליז אסור בתכלית האיסור לייצר (קבב צוריסו מרגז וכו וכו ) אשמח לענות על כל שאלה (במידה ותהיי לי תשובה) צ'י