"איך הגעתי לנרניה?"

Eyal Potter

New member
"איך הגעתי לנרניה?"

זהו שאלון שבו אתם מספרים את סיפורכם על איך השגתם את הקשר עם הספרים. אני: אני מניח שהכל החל אי-שם ב2001, כשבבית-ספרי עשו מין יריד, שילדים "גדולים יותר" (הייתי אז בתחילת כיתה ב', והילדים היו מכיתה ה' נראה לי) שהם מוכרים דברים שלא בשימושם ממששש בזול וכל ילד מביא איזה 15 שקל, ופשוט קונים שם מה שבא לך, וכל הכסף הולך לצדקה. עכשיו, באותה תקופה, באותה שנה האמת, הייתה שנת הארי פוטר בישראל. התרגום, הסרט, המרצ'נדייסינג ועוד ועוד. אני כמובן גם הייתי מהחלק. כל ספר עם המילה "קוסם" בו, התעניינתי. עכשיו,ראיתי שם ספר יייייייייישן, ששמו "אחיינו של הקוסם", ועלה 8 שקל, ועדיין יש לי את המדבקה הזאת עליו. התעניינתי, ואיזה ילדה 'פגרת אמרה לי שזה סיפור אהבה וזה די הוציא לי ת'חשק. שכחתי ממנו. ( שתדעו שזאת ההדפסה הראשונה של התרגום בפעם הראשונה, מ1978) עכשיו, נכנסתי קצת יותר לנרניה 3 שנים אחרי, 2004. באחד משיטוטי הרבים בסטימצקי, ראיתי ספר גדול שכתוב עליו, The Complete Chronicles of Narnia. היה עליו איור יפה יפה של המפה של נרניה, והתעניינתי. כל פעם שביקרתי בסטימצקי קצת הסתכלתי עליו. עד שיום אחד היה לי תקציב של איזה 300 ש"ח של סבתא שלי, ובאנו לסטימצקי, וראיתי אותו שוב, והקסם נגע בי, ויצאתי מהחנות עם השקית הכי גדולה של סטימצקי, הזאת השקופה, שבה מכיל הספר |ספרסומת| קראתי את אחיינו של הקוסם והאריה המכשפה וארון הבגדים, אך גם זה ננטש מהר. והפעם האמיתית שבה נכנסתי לנרניה, הייתה החודש. המארז הגיע מאמאזון (סוף סוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) וקראתי עד כה את האריה המכשפה וארון הבגדים, ואת הנסיך כספיאן התחלתי שלשום וסיימתי אתמול. עוד כמה דקות אני אתחיל את המסע בדורך השחר. סיפורים?

ToryMaster

New member
זה היה מזמן :|

אני חושבת שהייתי בכיתה ב' בערך. לקרוא למדתי רק בכיתה א' [בניגוד להרבה תולעים אחרות], לכן ביליתי הרבה שנים בניסיון להדביק את הפער. בשלב ההוא בחיי אימא שלי הייתה אחראית על הספרייה בישוב, אז באופן קבוע הייתי מגיעה בלי קשר להאם פתוח רשמית או לא ולוקחת כל מיני ספרים רנדומליים, הוצאת מרגנית הייתה החביבה עלי, אז פשוט קראתי את כל הספרים שבה. את הסדרה עצמה התחלתי מאמא"ב והמשכתי על פי הסדר המקורי.

אני...

זה היה לא מזמן יש לי שיעור בבצפר של ספרות
ומהמורה התחיל בלספר שבספר
אמא"ב בהתחלה יש 4 ילדים בזמן מלחמת
העולם
השנייה שבורחים ולוסי מגלה ארון שמוביל לעולם אחר וספרות
זה שאתה פותח ספר
אתה נכנס לעולם אחר שהוא כמו נרניה ובלה בלה בלה... בקיצור ככה היתחלתי לקרוא כי זה נשמה לי מעניין ובסוף פשוט התאבתי בזה

Fairywitch

New member
אה, כשיצאתי מהארון../images/Emo3.gif

טוב, אני זקנה, אז זה סיפור ארוך... כשהייתי בת 10 בערך, אולי פחות, אני ממש לא זוכרת, שידרו בטלויזיה את הסרט המצוייר. היה אז רק ערוץ אחד, אז אי אפשר היה לפספס. בחמש וחצי אחה"צ כל ילדי המדינה יכלו לראות את אותן תכניות... ונורא אהבתי את הסיפור. ב-1988 יצאה הסדרה של ה-BBC, ודי מהר שידרו אותה גם פה, כלומר- כשהייתי בת 12 פלוס מינוס (תלוי מתי שידרו...) בסדרה התאהבתי לגמרי
וזהו, מאז נשארה לנרניה פינה חמה מאוד בלב שלי
הייתי תולעת ספרים, אז אני לא יודעת איך זה שלא רצתי כבר אז לקרוא את הספרים. בטח כי לא הבנתי שהסרט המצוייר והסדרה מבוססים על ספר. כשהתמכרתי ל"הארי פוטר" לפני כ-5 שנים פגשתי באוטובוס מישהי בגילי, שפנתה אליי בגלל מחזיק-מפתחות בצורת מטאטא שהיה לי על התיק, התחלנו לדבר על הארי פוטר, והחלפנו דיעות על עוד דברים, ואז נזכרתי בנרניה. הסתבר שהיא כותבת את ה-MA שלה על נרניה... (מאז היא סיימה את ה-MA וכותבת דוקטורט) ואז חזרתי להשלים פערים ולקרוא את סדרת נרניה
עכשיו אני קוראת את "הקרב האחרון".

איזה כייף - מאסטר על נרניה!

אני תמיד מקנאה באנשים האלה, שעושים מאסטר על דברים כייפיים כמו נרניה או הארי פוטר או יופלה או דייטינג באינטרנט (טוב, זה דווקא לא נשמע כל כך כייפי).

Roonil Wazlib

New member
אוווה...../images/Emo168.gif

טוב...זה התחיל ב2001. קיבלנו מבתדודה שלי מדרגה שניה (שמניו יורק) ספר חביב וקצרצר (שאז נראה לי ארוך) ספר בשם "האריה, המכשפה וארון הבגדים". נו טוב...זה היה במיוחד בשביל אח שלי הגדול, שהתלהב ממנו כמו שהוא התלהב (ושנינו עדיין מתלהבים) מרוב ספרי הפנטסיה שמעל הרמה של תת רמה שאנחנו קוראים. כתה ז של אחי והוא צריך לעשות עבודה על אישיות. מכיוון שהוא קרא את הספר לא מזמן הוא מייד בוחר את ק.ס. לואיס, ומקבל ציון גבוהה. אני כבר התחלתי להתעניין בספרים ברמה יותר גבוהה משאר הכתה שלי, והוא המליץ לי על זה בערך באותו הזמן שהוא קנה את שאר הסדרה ושקיבלנו את הסרט "ShadowLands" המספר על חייו של לואיס. את כל הספרים מייד קראתי ונהנתי מאוד (וזה היה כתה ד שלי). את הסרט לא ראיתי עד היום...

sky44

New member
אני לא יודעת, האמת../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

זה היה כל כך מזמן. כל כך כל כך מזמן
זה היה ספר הפנטזיה הראשון שקראתי בחיי. זאת אומרת שהייתי בסביבות כיתה ב'. וואו.. טוב, כמו חצי מהספרים שקראתי בחיי (שלושת רבעי, בעצם) גם את נרניה קראתי בעקבות אחותי. היא הביאה את "אחיינו של הקוסם" שלא הבנתי אותו כל כך, ולא נהנתי כל כך. ואז אח"כ את אמא"ב בגרסה הממש ישנה עם דפים צהובים כאלה וכריכה ממש מכוערת ולפיטר קראו שם פֶטר
(ובגרסה החדשה כל כך התעצבנתי שקוראים לו פיטר)וממש נהנתי ואז התחלנו לקנות את כל הספרים (חוץ מכס הכסף, שקראתי אותו אחרי שנה שניסינו להשיג אותו) וזהו.

גם אני כמו torymaster, אהבתי את

הספרים של הוצאת מרגנית, ויום אחד מצאתי בספריה את "הנסיך כספיאן" (אני חושבת שהייתי בכתה ג' או ד', זה היה לפני יותר מ- 20 שנה, אז אפשר להבין למה אני לא זוכרת). קראתי קצת מאחורה ולקחתי אותו. בבית, כשקראתי, זה היה נראה לי קצת מוזר, כי נראה היה שהספר הזה הוא חלק שני של סדרה שלא קראתי בה את הספר הראשון. אז שאלתי את הספרניות והן סיפרו לי על אמא"ב. אמא שלי קנתה לי אותו קצת אח"כ, וגם את הסוס ונערו, ואז כבר המשכתי לקרוא לפי הסדר פחות או יותר. שני הספרים שאני הכי שולטת בהם הם אמא"ב והסוס ונערו, כי הם היו לי בבית, אבל אני די זוכרת גם את כספיאן, דורך השחר ואחיינו. כס הכסף והקרב האחרון - די מטושטשים לי, מה שאומר שאני צריכה להרשם לרשימת ההמתנה בספריה הנוכחית שלי...

ToryMaster

New member
../images/Emo6.gif

אלה שני הספרים שגם אני הכי שולטת בהם, למרות שיש לי בהישג יד גם את דורך השחר

סיפור די פשוט

מקרה נולדתי לאמא חובבת מד"ב ופנטזיה, שהרבתה ומרבה לקרוא, ולכן כשהגעתי לכיתה ג', הלכנו לספריה והיא נתנה לי את אמא"ב ואמרה לי "ליאור, תקרא את זה, זה ספר טוב, אתה תאהב אותו" אגב, אותו דבר קרה לי עם המון ספרים אחרים, כמו ההוביט, המדריך לטרמפיסט, ורבים אחרים.

nitzile

New member
רק שלי לא ביג דיל?

אני לא זוכרת אז כבר כמה הייתי, הייתי יחסית קטנה, יסודי נראה לי... ואמא שלי קנתה לי ספר בשם "האריה, המכשפה וארון הבגדים" (לא הוזכר בכותרת השם- נרניה), וזה היה ספר גדול מאוד, כריכה קשה וכחולה וציור, הציור של אסלן וכל הפמליה שלו איתו. אני זוכרת שאחרי שקראתי אותו הכרזתי שזה הספר האהוב עליי, ואחרי שקראתי גם הארי פוטר, הכרזתי שזה בין האהובים עליי. ועברו שנים ושכחתי מהספר הזה לגמרי (ואז בכלל לא ידעתי שיש לו המשך) והשנה, בעקבות יציאת הסרט החלטתי שאני חייבת לקרוא את הספר הזה שוב, אבל לא זכרתי שיש לי אותו, אז קניתי אותו, בהוצאה החדשה גם את הספר הראשון- אמא"ב וגם את "הנסיך כספיאן" כדי שיהיה לי המשך... ומאז אני קוראת אותו בכיף, עכשיו ב"ססו ונערו" עד הספר האחרון (שלא ייגמר לעולם)

למעלה