איך הגעתם למוסיקה יוונית....?

איך הגעתם למוסיקה יוונית....?

לא, הכוונה לא ל'גדלתי בבית דובר יוונית...או ל'נסעתי לאתונה ו...' וכו. הכוונה שלי לאותו רגע מאוד מסוים ומפתיע שממנו מתחיל המסע שלכם במוסיקה הזו. איך הרומן הזה תופס תאוצה ומאפיל על דברים אחרים שהורגלתם בהם. אז ככה: היתי הולכת (לפני המון שנים' לסרטים מיוחדים שבדרך כלל היו מוצגים רק בסינמטקים, הם לא היו סרטים להמונים ודיברו בכל מיני שפות שלא 'נוח לראות בהם סרטים'..(בלקניים, צוענים, יפאניים רוסיים וכו) בהם היו גם סרטים יווניים שעיטרה אותם מוסיקה שהיתה מיוחדת בעיני ומשכה אותי כמו מגנט. בכלל, אני שומעת בסרטים קודם כל את המוסיקה ורק אחר כך את העלילה,משהו כמו האזנה חצי מקצועית... לאט לאט שמתי לב שמוסיקה אחת מושכת אותי יותר מאחרות וזאת היתה כמובן קראינדורו. התחלת לקנות את הסרטים עצמם כיוון שלא היו קסטות או תקליטים. הדיסקים שיצאו הי הרבה יותר מאוחרים. ואם שואלים את 'המבינים של אז' את מי עוד לשמוע היו אומרים לי דלאעראס ( לא זו לא טעות כתיב, היתה מוסיקה של תחנה מרכזית שנחשבה 'פחות' בלשול המעטה : קזנזידיס אריס סאן וכו) משם התחיל לימוד לא רציני של השפה היוונית...וכך התחלתי להבין בשירים פה מילה ושם מילה...תאודורקיס, חג'ידאקיס... התחילו גיחות חורפיות לאתונה למועדונים קטנים שבהם הופיעו כל מיני 'אינדיאני' , 'זמרות של תאטרון' , אחת 'חצי נרקומנית' ונגנים שיושבים בשורה בקידמת הבמה מבחינת 'כולם שווים' וכל אחד עם הצליל הקטן שלו. האוזן הלכה והתפתחה והתחילה לאהוב לואיזוס הכל כך לירי, האחים קאצאמיחס, מתאהבת בדימיטרי לאיוס ז"ל, חאריס העצובה, אלפטריה עם הקול המיוחד, יואנידס וכמובן ניקולופולוס באסיס ומאקדונס. קוצירס המלהיב איצטדיונים מאלאמס, טראזיס, פרוטופסלטי ועוד. והכל כל כך מתחבר למוסיקות אחרות הודיות, דרום אטליה וכרתים שכל כך משולבות יחד, מוסיקה פרסית וכמובן הטורקית שכל כך מיחדת והאזרביג'אנית . ולאחרונה פאירוז הגדולה שסוגרת את המעגל שמתחיל עם לד זפלין, פינק פלויד, פרוקול הארום, קינג קרימזון וגנסיס . לא, אל תדאגו, עלי אי אפשר לעבוד...מוסיקה טובה היא מוסיקה טובה נ ק ו ד ה ולא משנה מה מוצאה כששומעים מוסיקה בינונית, מיד הבטן מדברת וזה המחסום והגדר הטובה שאותה לא עוברים. קצת התארך לי אבל התמלאתי התלהבות וזכרונות...אתכם הסליחה.

F a d i

New member
ואת חושבת שנסלח לך?

כמה התגעגעת לכתיבה הזו! אין מילים יפה מאוד

אז הנה הסיפור שלי...

כשמתאהבים לאוכל יש טעם טוב יותר, השמש זוהרת יותר, הים מלטף יותר והרוח שורקת את הסימפוניות שלה אך ורק למענך ולמען מושא אהבתך, ככה זה.... אז הסיפור שלי מתחיל בהתאהבות. ערב שישי, אני מוזמנת למסיבה של מוסיקה עברית. על הבמה: זמרת ושלושה נגנים. במהלך הערב מתחיל הלחץ החברתי הקבוע לגשת לבמה ולשיר משהו... אני כמובן מרוצה מתשומת הלב והולכת לבמה ושרה את "שיר אהבה ישן", בסוף השיר, אחד הנגנים אומר לי לחכות לו אחרי ההופעה
... מכאן הדברים התגלגלו הלאה, אך מה שחשוב הוא שאותו הנגן היה (ועודנו) "נרקומן" רציני של מוסיקה יוונית. בהתחלה, אני חייבת להודות, זה די עבר לי ליד האוזן עד שיום אחד הוא השמיע לי את יאניס פאריוס ואז התחלתי להתאהב... זה המשיך עם חאריס אלכסיו, אלני ויטלי, דלראס, אלני צליגופולו ועוד ועוד.... הזמן עבר, ההתאהבות נגמרה וכל אחד הלך לדרכו. אך את מתנת המוסיקה היוונית המשכתי לשמור, והרשתי לה לגדול, להתפתח ולפרוח... סתם, סיפור בנאלי של אהבה....
ולך emc2 המקורית, אני רוצה להמליץ על Dream Theatre שיוצרים רוק אלטרנטיבי עם נגיעות מזרח אירופיות ואתניות מפתיעות ומקוריות.

shabtai2

New member
פשוט ולעניין ההתחלה היתה

באיזשהו יום שישי החלטתי לנוח דיפדפתי בעתון ופתחתי את הרדיו. עשיתי סריקת תחנות והרדיו עצר למזלי על תכנית של מוסיקה יוונית. עד מהרה התברר לי שזהו מותיקי השדרים ידידינו ויצמן. חזרתי על אותה התנהלות בשבוע שלאחר מכן ו....בום נפלתי על אותה תחנה. השירים ערבו לאזני ובצורה יזומה כוונתי את עצמי לתכניות של ימי שישי. ומאז כבר קל לנחש החיים השתנו ומאדם מאושר הפכתי לאדם מאוד מאוד מאוד מאוד מאושר. אין ספק שהמוסיקה היוונית שינתה את חיי וזאת אהבתי השנייה. למזלי הייתי פתוח להקשיב למגוון הסגנונות של המוסיקה היוונית וכיום היממה קצרה מלהכיל את ההיצע הגדול. נכבדי,מסתבר שכולנו לאחר ההכרות עם המוסיקה היוונית עוברים את אותם התהליכים וזר לא יבין עד שלא יגיע למקומותינו. במוסיקה היוונית יש את המשהו שלא קיים בשום סוג אחר של מוסיקה. להת',שבתאי.

F a d i

New member
אצלי

אצלי עושה רושם שזה היה באוויר תמיד אתם יודעים,בסרטים המיצריים יש בילויים במועדונים יווניים,בסרטים סוריים הבוזוקי (או גירסאות שלו) מופיע לא מעט..וכל פעם שראיתי ושמעתי את זה זה עשה לי משהו שבלתי ניתן להסביר אותו...הצליל הזה משך אותי,עשה לי משהו בתוכי,סיקרן..כמובן שאז הייתי קטן ולא הצלחתי לתרגם את הרגשות האלה למשהו ממשי או לעשות משהו בנידון (אהבה ראשונה?)... כשהתבגרתי כמעה (בתיכון) התחלתי להיחשף למוזיקה "הים תיכונית" ובמיוחד לזוהר ארגוב ועל עטיפות הקלטות שקניתי (זוכרים מה זה?) "היה לא פעם כתוב לחן יווני","לחן עממי יווני" וכו'..ההרגשה המוזרה מהילדות היכתה בי שנית,אבל כאן פחות או יותר ידעתי מה צריך לעשות והלכתי לחנות וביקשתי "משהו ביוונית" ומה שקיבלתי (חוץ ממבטי תמיהה) הייתה קלטת אוסף של כל מיני זמרים כמו אריס סאן,טריפונס,ניקולס,אליאניס ואחרים...כמובן שרוב הלחנים היו מוכרים מהשירים שאהבתי לשמוע באותה תק' ושמחתי הייתה רבה באותה תקופה (95-97) פרצו כל התחנות רדיו האזוריות וגם הפירטיות וכמובן התכניות שאהבתי לשמוע היו של מוזיקה ים תיכונית וכך נחשפתי יותר..ובאחד הימים בדרכי לאונ' שודרה התכנית של שמעון פרנס אז ברשת ג' בין 11-12 והוא השמיע שיר של גליקריה והזכיר שהיא יווניה,מאותו יום דאגתי לא לפספס אף תכנית גם בגלל העובדה שהוא שידר מוזיקה ים תיכונית.ולאט לאט חיפשתי וקניתי דיסקים שהשמיע בתוכניות (גליקריה) וגם שלא (אוספים ודיסקים של סולו בוזוקי) כך זה המשיך עד לאותו יום מקרי בו נתקלתי בדיסק "השירים שלי" של דאלאראס שפשוט שינה לי את החיים (הסיפור הידוע)

notis12

New member
אצלי המוזיקה היוונית מילדות

בשנת 1964 עברו הורי לגור בכפר טרומן אז ההיתי עדיין ילד קטן , כאשר הורי פרקו את המטלטלים שלהם מהמשאית אני כילד יצאתי לטייל בכפר. בטיולי פגשתי ילד בגילי ששם משפחתו ריבאס כמובן יווני , מיד התחברנו והוזמנתי לביתו אביו יבל"א שמו ליאון ישב במרפסת עם מקלט רדיו "ענק" { רדיו שפעל על מונורות} והאזין לקפריסין. ברגע שהגעתי מיד ליאון קרא לרעיתו וביקש שתערוך את השולחן , ולי הוא אמר איזה מזל שהגעת בדיוק עמדנו לאכול .... אגב בדיעבד התברר לי מאוחר יותר שכך נהגו לומר לכל אורח שהגיע ולא חשוב שסימו לאכול לפני מספר דקות. כמו שכבר ציינתי הרדיו השמיע מוזיקה יוונית ולאון היה מושיב אותי על בירכיו ומתרגם לי את השירים כך נשבתי בקסמי המוזיקה המדהימה הזו. נ.ב . חלומי היה ללמוד את השפה ולדבר עם ליאון ביוונית ....כעבור מספר שנים הגשמתי את חלומי וליאון גאה בי מאוד על כך.

karantinis

New member
ממממממממ אני מאוהב!!!../images/Emo99.gif

רק הדבר הכי מעצבן,זה לחלום ביוונית...[ולא להבין כלום].

omonia

New member
מאז קום המדינה היוונית מלווה אותנו

פעם זה אריסאן יהודה פוליקר טריפונס גליקריה בקיצור כל הזמן אנחנו ביוונית לכן העם הישראלי דומה לעם היווני אך אפשר לדעת אם אני נראה יווני...כאשר יווני ביוון פונה אלך ביוונית סימן שאתה נראה יווני

נו 'עצלנים'...אני מוכנה לקרא

כל סיפור, וזה באמת מעניין אותי איך החיים לוקחים אותנו למקומות שלא חשבנו שנהייה שם... קצת מאמץ חברה...

תמנונה

New member
טוב עוד סיפור מוקדש למקורית האחת

והיחידה. האמת? בהתחלה באתי בגלל הסלטים הגבינה העגבניות והמון בצל...חולה על השלוב. היה זה בצבא. חוזרת הביתה לחופשה והחברה באזור שלי משלוש מושבות שהיום הן ערים היו לוקחים את כל כלי הרכב והופה לאריאנה, ככה כמעט כל סוף שבוע. כשהתרגלתי לגבינה התחלתי לשים לב למוסיקה, התאהבתי בה במבט שני, קודם הסלטים....ומאז אני שבויה בקסמה. אבל ומאחר ואני אוהבת בכלל מוסיקות מ....ועד......היובחיי תקופות של מוסיקה לאטינית, קובנית, צרפתית מכורה לאמ.טוי.וי..וכו' הבקורים ביוון של אותם ימים לא היו בקורי מועדונים, מי בכלל ידע. באיים היינו הולכים לשמוע מוסיקה. שברו צלחות הייתי אומרת בלב שלי פנימה, לא חראם על הצלחות? אבל הבנתי שכולם מרוויחים מזה ואני באופי המחורבן שלי קצת עובדת סוציאלית הבנתי שזה עושה טוב לכולם אז שיהיה. ואחר כך ירון אנוש, שמעון פרנס, פורום מוסיקה יוונית, רדיו יאסו, ואיליוס עכשו עשו אותי יותר מבינה. פעם חשבתי שכל השירים מה זה שמחים עד שבאו התרגומים...ווי ווי בא לי לחתוך ת'וורידים שלי איזה דכאון הדבר היחידי שעודד אותי זה שבשירים היווניים הגברים סובלים יותר מהנשים...... היום נעשיתי מסיונרית של מוסיקה יוונית ועוד מעט לא ישארו לי חברים מרוב שאני מנדנדת להם. יעידו חברי לשולחנות הברידג' ב-MSN שהקלפים באים רק אם שומעים ברקע מוסיקה יוונית כמעט כל ה_MSN ZON על הרדיו שלנו. רעיון מגניב למקורית השאפואית. נונה .

YOYODIDU

New member
בילדותי גדלתי בעיירה בדרום הארץ

וסבי ודודי גרו באשקלון כך שבכל קיץ נסענו לאשקלון כמובן לחופשת הקיץ .כשהייתי בגיל 6-7 כבר נסעתי לבד לבית סבא וקיבלתי יחס של יורש עצר עם דיפלומה. דודי הצעיר א. אהב מוזיקה והיה לו בחדר טייפ סלילים של פיליפס .שממנו בקעו צלילי מוזיקה לא מוכרים אבל מלאי שמחת חיים וכמו גם עצב עמוק כמובן שלא הבנתי מילה חוץ לחזור כמו תוכי "פיגה פיגה" לצורך התמצאות בזמן החיפושיות היו להיט הסטרי. וכמובן שטחנתי הלוך וחזור את בסלילים עם הצמד זמר וזמרת שעשו לי כ"כ שמח לאחר מספר שנים הופיעו טייפ קסטות וזמר בשם טריפונס שר שיר בשם "ברבא יאני" שנשמע לי מוכר ומאד אהבתי אותו לימים אחרי שסיימתי צבא דיברתי עם דודי א. באיזה ארוע משפחתי על המוסיקה יוונית ששמעתי בילדותי בחדרו ואז הוא אומר לי שזה היה קזאנדזידיס עם איזו זמרת (מרינלה) ואם אני יכול להשיג לו דיסק או תקליט שלהם התחלתי לחרוש את האינטרנט וגילתי אוצר אדיר של מוזיקה נפלאה שמביאה אותי עד דמעות. וגורמת לי לאושר עילאי אינני מבין מילה ביוונית ובכל זאת עוצמת הביטוי של סטליוס קזנדזידיס מפרקת אותי לגורמים ולדעתי העניה הוא הגדול מכולם שומע גם קצת מוזיקאים אחרים כמו דאלארס ופסליס טרזיס ולא כ"כ מתחבר אליהם והקשת המוזיקלית שלי נעה מאום קולטום. באך. דילן. הנדריקס פאריד.מוצרט.לד זפלין.קרוסבי סטילס ושות.. כולם לא עושים לי שום דבר שמתקרב ל "גריזו אפ טה ניכטה" של קזנדזידיס שתופס איתך במפתח הלב ולא מרפה עד בכי ממש ומבלי להבין מילה

למעלה