איך הגעתם לקפוארה?

אני

הגיעו לעשות הופעה בבית הספר שלי (בתיכון). אני זוכרת שהייתי מרותקת וזה היה נראה לי הדבר הכי מגניב שראיתי אי פעם בימי חיי. כולנו היינו בטוחים שזה "מבוים", כלומר כל אחד יודע מה השני עומד לעשות ומגיב מראש. ולמרות שכולנו חשבנו שזה מה שזה, עדיין החלטתי שאני חייבת ללמוד את הדבר הזה. חילקו פלאיירים בסוף, ולמחרת הופעתי בשיעור עם עוד חברה (שפרשה אחרי הפעם הראשונה). והשאר היסטוריה
(אתם לא מתארים לעצמכם את התדהמה כשגיליתי שזה לא מתוכנן מראש, וממש צריך להגיב בזמן אמת למה שהשני עושה
)

אני

הייתי אמור לנסוע לדרום אמריקה עם חבר ילדות לטיול של שנה , כבר תכננו הכל (חיסונים , תכנון הטיול וכו' ...) כשריב ענק עם ההורים מנע ממני לנסוע ... בסופו של דבר החבר נסע לברזיל ואני נשארתי בישראל
בעקבות השארותי בישראל החלטתי להרשם ללימודים. בשנה הראשונה של הלימודים לאחר שקיבלתי מהחבר אי-מייל על כמה שכיף שם בברזיל ,החיים ברזיל , קרנבל ,מסיבות וקפואירה השתעשעתי עם הרעיון ללמוד קפואירה ולנסות לחיות את החלום שהחמצתי כשלא נסעתי . נכנסתי עם חבר ללימודים לאתר הראשון שיצא שקרוב לי למגורים (תל אביב) וצחקנו על מה יקרה אם אני אנסה לעשות תנועה אחת מהתנועות של אחד מהקפואריסים
. כשאמרתי 'יאללה בוא אין מצב שאני עושה את זה' הוא תפס אותי ואמר 'עכשיו אתה מרים טלפון' . אמרתי 'אין מצב שאני הולך על זה,זה מגניב אבל אין מצב' . הוא חייג את הטלפון שהיה באתר והצמיד לי אותו לאוזן והכריח אותי לדבר... משם הכל הסטוריה , אני כבר יותר משנה (קורדאו ירוק) ונדהם כל פעם מחדש איך קפואירה עוזרת להפיג חוסר אמונה בעצמך . וחוץ מזה שאסיים את התואר אשלים את מה שהפסדתי בתוספת לעבודת שורשים קטנה על קפואירה (ואיזה מקום טוב יותר מאשר ברזיל?) . AXE יוסי

PureTemptation

New member
:)

וול, אמממ אני זוכרת שהייתי בכיתה ו', או ז', וראיתי באיזו תוכנית ילדים בטלויזיה קבוצה, שהיתה של קורדאו היום כשאני חושבת על זה, של קפואירה, וכל ההופעה שלהם שם הייתי מרותקת, ואז הם ניסו ללמד את המנחים ודיברו וכולי כזה - יווווווו אני חייבת למצוא קבוצה כזאת יווווו... אחרי כמה שנים, בכיתה ט', מצאתי. ממש במקרה, דוד שלי סיפר לי שהוא רשם את בן דוד שלי לחוג חדש- קפואירה משהו, ואני כזה - אתה לא רציני!!! אני גם רוצה, שנים אני מחפשת!!! הוא נתן לי את הפרטים, ומאז, אני שם... (ומודה לאלוהים על כך כל פעם מחדש...
)

טפיוקה

New member
חברה שלי

חברה ממש טובה שלי למדה אצל עידו.. ובערך כל ההפסקות בבצפר היא ספרה לנו מה היה להם באימונים ואיך היה ומי אמר מה.. היה לה כזה ברק בעניים כשהיא דיברה, אז אמרתי שאני חייבת לנסות גם, אפילו רק בשביל לראות מה זה. אז חפשתי במתנ"ס והיה אבאדה, וחברה שלי אמרה: "לא אל תלכי אליהם הם רוצחים" נו באמת, הלכתי, להתלהבתי, התאהבתי.... ומאז הכל הסטוריה

ailag

New member
סיפור מוזר משהו

כי אני לא טיפוס אתלטי או של התעמלות בכלל. אני מאלו שיושבים מול המחשב / טלוויזיה ובשיעורי ספורט הכי גרועים בצורה קיצונית. עדיין מתנשפת בעלייה במדרגות. כל הספורטים משעממים וחלקם גם נורא קשים, מה שמשאיר רק מזוכיזם כאופציה. (זה לפני שהכרתי את הקפוארה..) אבל צריך לעשות קצת ספורט.. מה גם שאני עומדת כפוף וזה לא טוב, ובדיעבד הסתבר שגם הגעתי למשקל יתר שמתחיל להיות לא בריא. אז ראיתי מתישהו הופעה של קפוארה. אבל הופעה כזאת בידור-הרדקור של סלטות ושאר דברים שברור לכם ולי שלא בשבילם אני בקפוארה (couch potato כן?) עמדתי קצת מהופנטת מהתנועות היפות ותהיתי: רגע, זאת אמנות לחימה, אבל מה שהם עושים לא יעזור לפגוע אפילו בזבוב. זה הכל לראווה / הופעה, זו לא הלחימה עצמה. אז הסתכלתי מה הם עושים בין לבין, לניואנסים של התנועות, ושמתי לב שהתנועות חלקות וגמישות, לסגנון של הקפוארה. אחרי ההופעה אמרו למי לגשת אם יש שאלות (נדמה לי שזה היה אוקו) אז ניגשתי ושאלתי. חלק מהמוטיבציה היתה בדיוק הגמישות - אני גרועה בכל ענף ספורט שניסיתי וזה מוריד מוטיבציה בטירוף. אבל מה שגורם לגב הכפוף גורם גם לגמישות מוגזמת, אז זה נותן יתרון התחלתי בכזה ספורט.. על פני מי? על פני קפואריסטה בינוני-מינוס-מינוס דמיוני. זה מספיק. אה, וגם: כמה שבועות לפני כן נפגשתי עם פיזיותרפיסטית שלימדה את החוג שלי ביציבה במשך שנים טובות פעם. זה היה שיעור פרטי, שכחתי למה. ושוב אותם דיונים, היה טוב אם אשחה אבל אני לא אוהבת, כדאי לעשות מלא תרגילי יציבה בבית כל יום אבל זה משעמם כבר.. והיא אמרה: את לא מתכוונת להיות ספורטאית.. נכון? כי עם הבעיה הזאת בד"כ אי אפשר.. מזתומרת אי אפשר?? לגליה לא אומרים אי אפשר
טוב, די לדבר על עצמי.

ailag

New member
אגב

עמידת ידיים (מול קיר בינתיים) עושה נפלאות ליציבה

רק עכשיו הבנתי את הניק שלך...../images/Emo67.gif

יפה ... אשמח להוסיף שקפואירה (בשבילי) בנוסף להיבט של הגמישות והכושר , קפואירה זה פשוט כיף !!! וזה מה שגורם לי להתעמק בזה ולהמשיך עם זה הלאה (בניגוד לפעילויות אחרות כמו מכון כושר או סתם לרוץ , אלו דברים שמשעממים אותי עד שינה). ISSOY ? לא ...נראה לי שאני אחכה עד שימצאו לי כינוי (דבר שכנראה יקח שנים) ואז אני אחליף את הניק . יוסי

Forever NemeSh

New member
בזכות 2 חברים טובים.. ../images/Emo9.gif

באתי לצפות באימון 1, התאהבתי ישר, ואז שניהם פשוט היו אלה שגרמו לי להתחיל. ומאז אני לא יכולה להפסיק

Forever NemeSh

New member
לא גרמו לי אלא דירבנו אותי לעזור

אומץ ולהתחיל יהיה יותר נכון לומר בדיעבד (דיליי מטורף..איי נואו..)

למעלה