איך הדת משפיעה על האבולוציה..

Honey Bunny

New member
איך הדת משפיעה על האבולוציה..

סתם נזכרתי בזה בעקבות כל מה שהולך פה תחשבו על זה, לפני שהתפחתה החברה המודרנית והכל, היו קבוצות ששרדו לתקופה מסויימת רק בגלל איזשהי אמונה ולא בגלל שהיה להם ייתרון גנטי כלשהו כמו למשל הויקינגים- היתה עליהם תוכנית לא מזמן שניסתה לחקור את העובדה שהם הצליחו לשרוד למשך יותר זמן מאשר עמים אחרים בתקופתם, הם הגיעו שם למסקנה שמה שגרם לכך הוא האמונה שלהם שלאחר המוות הם ילחמו לצד האלים ולכן היתה להם בחיים רוח מלחמה רצינית שנתנה ייתרון בקרבות. גם אם אינדיוידואלית לכל לוחם היה פחות סיכוי לשרוד, בתור עם הסיכוי לשרוד עלה. סיפור דומה עם העם היהודי- אם באמת חלק מההסטוריה עליו נכונה אז הוא שרד בתור עם די הרבה שנים יחסית, וגם פה אין שום ייתרון גנטי, זה רק האמונה שגרמה לאנשים לא לעשות דברים שיכולים להזיק להם. הרי הם לא היו נמנעים מחזיר או מבשר עם פגם אם לא היו אומרים להם שיש איזה אל שיכול להשמיד אותם. הסיבה שאולי עזרה להם לשרוד היא לא שכוח עליון הגן עליהם (כל הדתיים לא לקפוץ..) אלא שחלק מהחוקים תרמו להסתגלות לסביבה..... אם היו מנסים להסביר לאנשים של פעם שחזיר לא טוב למי שחי באקלים חם הם היו שמים על זה בדיוק כמו אנשים שמנסים להסביר להם היום שסיגריות זה לא בריא שמים על זה
זה מעניין איך פסיכולוגיה יכולה להשפיע כ"כ, ולהעלות לקבוצות מסויימות את הסיכויים לשרוד.. היום כמובן מצליחים להבין את הייתרונות בהתנהגות מסויימת גם בלי שימוש באלים וכאלה, לפחות חלק מהאנשים רואים את זה ככה
מה דעתכם? האם ההשפעה היא רק למראית עין או שבאמת יכולות להיות השלכות לטווח הארוך?

אתם לא רואים את היתרון שבאמונה

שכן שוב: החוקים והמצוות באות להגן עלינו מכל מיני מצבים שהם לא אושר. סה"כ התורה (אלוהים) רוצה שנחייה בעולם הזה בשקט ובשלווה, ובלי האמונה באלוהים לא היינו ממלאים אחר המצוות ששואפות להביאנו לאושר.

Honey Bunny

New member
....

אבל עכשיו כשכבר רוב האנושות משכילה אין צורך להשתמש במושגים של אלים וכוחות עליוניים כדי לגרום לאנשים להתנהג בצורה שתהיה טובה להם היום אנשים מבינים שמזון מסויים לדוגמה הוא מזיק להשרדות, והרבה גם פיתחו מוסר משל עצמם, ולא צריכים הדרכה של הדת (שאגב לא תמיד מוסרית) אמונה זה דבר טוב, כל אחד מאמין במשהו, אבל לא אמונה שכוללת ישות שלמענה אתה חי.... הנקודה שדיברתי עליה היא שבעבר (ואולי במקרים מסויימים גם היום), כשהאנושות היתה פחות משכילה, קבוצות שהיתה להם מטרה, אמונה שסחפה אותן, הצליחו לשרוד יותר טוב רק בגלל זה, כי הן התנהגו לפי אותה אמונה. ולדעתי זה דבר מרתק איך האדם מושפע מפסיכולוגיה בשונה מבע"ח........

אתה מעוות את דברי

אני אמרתי שאלוהים נוטש אותנו ולא מעניש אותנו. נוטש אותנו, הכוונה שהוא משאיר אותנו לבד, שנתמודד לבד עם הרוע שאנו יצרנו. המצוות נועדו כדי שנחייה בטוב ונהייה מאושרים, ע"י כך שנהייה פחות רעים.

Charles Darwin

New member
סליחה על העיוות

אבל לפי ההגיון שלי, אם המצוות נועדו לעזור לנו, אז מי שלא מקיים אותם ממילא "מפסיד". ואני לא רואה שום סיבה שאלוהים עוד יוסיף על זה נטישה. קחי משל: בטיול השנתי המורה מחלקת גלידה לכולם. מי שלא אוכל את הגלידה, המורה כועסת עליו. ומי שאוכל את הגלידה, המורה מבסוטה ממנו ועוזרת לו להכין שעורי בית...

נכון

המצוות נועדו לעזור לנו ואכן מי שלא ממלא אותן מפסיד (בלי מרכאות!!!
) קח למשל את המצווה שאומרת שאסור לאכול חזיר, וזאת בעיקר מסיבה אחת והיא סיבה בריאותית: החזיר מתגולל בקקה שלו (אם זה עושה לך תיאבון אז בבקשה!!
), וגם בנוסף לזה שבשרו רווי בכולסטרול וחומצות שומן רוויות, היכולים לגרום להתקפי לב, יש בקיבתו תולעת מגעילה (טפיל) שנקראת שרשור והיא גורמת למחלות זיהומיות נוראיות. אנחנו מביאים את הרעות הללו על עצמינו. וגם מי אתה שתשפוט את אלוהים?! אנחנו לא מאמינים בו ובתורתו, לכן הוא רשאי לנטוש אותנו! אין יחסי גומלין בינינו! אנחנו מחזירים לו רעה תחת טובה!

lostharpy

New member
אז למה את קוראת רעה?

מה עשה תינוק בן שלושה ימים שמת מוות בעריסה? את רוצה להגיד שהוא חטא לאלוהים וזה עונשו? אלוהים "זנח" אותו?

lostharpy

New member
והם לא ילדים של אלוהים?

לא משנה שעדיין לא הוכיחו חד משמעית ממה נגרם מוות בעריסה..

demoloc

New member
אני קראתי פעם

שהם מתים בגלל שהם חולמים שהם עדיין ברחם אז הם מפסיקים לנשום

lostharpy

New member
מעניין, לא שמעתי על זה...

מה שכן שמעתי שאנשים שהם קלסטרופוביים מושכים את הפוביה מהרחם בעצם. לפי התיאוריה הזאת אנשים שנולדו בקיסרי לא יכולים להיות קלסטרופוביים...

בהתחלה האדם הקדמון לא חלה

בוירוסים. אני חושבת שבתקופה ההיא לא היו מחלות זיהומיות או ויראליות, אלא הוא מת מדברים אחרים, לא?

Charles Darwin

New member
להיפך...

עד לפני חמישים שנה מחלות זיהומיות היו גורם התמותה מס' 1 ובהפרש ניכר. מאז שהמציאו/גילו את האנטיביוטיקה ופיתחו חיסונים יש ירידה דראסטית בתמותה כזו בעולם המערבי, אבל באפריקה (וחלק מאסיה) המצב עדיין קשה. וד"א, בני אדם מודרניים יש כנראה 100,000 שנה. הומינידים (דמויי אדם) יש בערך חמישה מיליון שנה. חיידקים (ומן הסתם גם וירוסים) יש כבר ארבעה מיליארד (4,000,000,000) שנה.

lostharpy

New member
אם לא ממחלות זיהומיות או ויראליות

אז ממה? לפי דעתי וירוסים הם חלק מהגורם המבקר על התפתחות יתר באוכלוסיה..

Charles Darwin

New member
האמת שאני סתם picking a fight

רק שאני לא רואה שום "הרמוניה" בטבע. איך שאני רואה את זה, כל אחד דואג לעצמו ובמקרה יוצא שהוירוסים לפעמים גם מונעים התפוצצות אוכלוסין..

lostharpy

New member
אני מסכימה

סה"כ הם מנסים לעשות את מה שהטבע ברא אותם, יוצא שזה על חשבוננו...

למעלה