איך ההפקה מצליחה לנטרל העתקות

איך ההפקה מצליחה לנטרל העתקות

יש משימות שאני לא מצליחה להבין האם הן קורות במקביל, או שלכל זוג יש זמן מוקצב למשימה ואם הוא לא מסיים אותה אז הוא מחכה בתור אחרי זוג אחר: למשל, במשימת הסולמות והקוביות שהייתה בפרק האחרון. האם באמת לכל זוג היה את השטח שלו, או שהם אחד אחרי השני? הכי מדובר בשטח ממש גדול (יחסית), ואני תוהה אם באמת היה מקום בפארק ההוא לבנות 6 שטחים כאלו.

ועוד משהו בהקשר זה שלא מובן לי - הרי הזוגות כביכול תמיד יכולים להסתכל מהצד איך אחרים פותרים את המשימה ולהעתיק...
למשל במשימה הזאת עם הסולמות, או במשימה עם החידה בגפרורים, למצוא את האופנוע הנכון בחניון וכו'...

איך ההפקה לדעתכם מתגברת על זה?

JAMES DEAN

New member
במשימת הסולמות היו כמה משטחים

בעיקרון אמור להיות לכל זוג שטח משלו אבל אם אין מספיק מקום בהחלט כל כמה זוגות בתורם.
עם הגפרורים בהחלט היה אפשר להעתיק אחד מהשני אבל אני מתאר לעצמי שהיו פוסלים אותם על זה.
העריכה מטעה בכמה פרקים וצריך לקחת הכל בפורפוציות כי הם לפעמים מראים שהם אחד ליד השני ולפעמים לא.
גם עניין המוזיקה ברקע הוא עניין חשוב בשביל להגביר לך הצופה את תחושת האקשן והמתח.

סטילהוק

New member
בגמר של אחת העונות של אחת הגרסאות של TAR

ובכוונה אני נמנע מלציין איזו מהן, שני צמדים משלישיית הגמר הגיעו לאתר סקי שבו הם היו צריכים לחשב באמצעות נוסחה ולרשום על לוח מחיק כמה מיילים פחות או יותר הם עברו בסך הכל במירוץ עד מיקמם בגמר. הצמד הראשון הצליח לעלות על מספר מיילים קרוב וקיבל את הרמז הבא והמשיך במירוץ, אך לא לפני שחברי הצמד דאגו למחוק את כל מה שרשמו על הלוח, אחריו גם הצמד השני הצליח לעלות על מספר מיילים קרוב וקיבל את הרמז הבא והמשיך במירוץ, אך בניגוד לצמד הראשון, הם מיהרו ולכן מחקו רק את הדרך שבאמצעותה הם הגיעו לתוצאה, ואת התוצאה הם מחקו רק חלקית. כך שכשהגיע הצמד השלישי שהיה הרבה מאחוריהם וחשב שכבר אין סיכוי שידביק את הפער לאתר הסקי, חברי הצמד ראו את התשובה הלא בדיוק מחוקה של הצמד השני, וכל מה שהם היו צריכים לעשות זה להעתיקה ללוח המחיק שלהם, ומיד הם קיבלו את הרמז הבא והצליחו להדביק הטעות הזאת שעשה הצמד השני את שני הצמדים הראשונים ולנשוף בעורפם.

גם היו הרבה פעמים שצמדים או חברי צמדים שהיו צריכים לבצע משימת מחסום, חברו לחברי צמדים אחרים וביצעו יחד את המשימות שלהם, למרות שלא היה מדובר במשימת צומת.

היו פעמים שמרוב תסכול שאף צמד לא מצליח לעלות על הפתרון, חלק מהצמדים איחדו כוחות והחליטו להתפרס במקום והצמד הראשון שעולה על הרמז או מוצא את התשובה הנכונה מגלה גם לכל השאר.

כך שהכל תלוי בצמדים עצמם ועד כמה הם מוכנים לשתף פעולה, לחשוף ולגלות לצמדים אחרים, או אפילו לתת להם להעתיק מהם, או לגלות להם את התשובה או הפיתרון.

בואי נקרא לזה שיתופי מידע

יש הרבה שיתופי מידע בין הזוגות שההפקה בוחרת לא לשדר.
אם יש מספר עמדות קטן יותר ממספר הזוגות השיטה היא שלכל זוג יש מספר (לפי סדר ההגעה) ועושים לפי הסדר (אפשר לראות את המספרים האלו כפרק שלנו בוגאס על הרולטה).
לפעמים ההפקה מבודדת את הזוגות בשלב הזה (ואוסרת על החלפת מידע או אפילו על זווית מבט (מתסכל)) לפעמים היא מאפשר קשר חופשי (נניח במשימה שהייתה לנו עם הפנטומימה בפאריז).
לפעמים לזוגות יש עודף ביטחון עצמי והם לא מחפשים מודיעין (תפו"א מישהו) ולפעמים יש העתקות בוטות, וגם זה בסדר. לפחות יש לך פתרון שיעתיקו ממנו (לדוגמא, במפלי שיפן בגמר שלנו)

למעלה