איך הופכים את זה לפרווה?
הי,
בא לי להכין את המתכון הזה. ואני רוצה להמיר אותו לפרווה. מה אני צריכה לשים במקום "חלב מרוכז" ?
תודה
ואני מעתיקה אותו מהאתר:
אצבעות שוקולד, פיסטוק וקפה
המרכיבים:
לבסיס:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
25 גרם חמאה
1/2 1 כוסות קורנפלקס
לשכבת שוקולד פיסטוק:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/2 כוס חלב מרוכז (150 גרם)
50 גרם חמאה
קמצוץ מלח
100 גרם פיסטוק קלוף, קצוץ גס
לשכבת שוקולד-קפה:
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
אופן ההכנה:
1. מכינים תבנית בגודל 15X20 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד עם שוליים מעבר לדפנות התבנית.
2. מכינים את הבסיס: ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה בפולסים של 30 שניות. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.
3. שוברים את הקורנפלקס על ידי מעיכה בין כפות הידיים ומוסיפים לשוקולד. מערבבים היטב. משטחים בתבנית, מהדקים ומעבירים לקירור.
4. מכינים את השכבה האמצעית: ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד מריר, חלב מרוכז וחמאה. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.
5. מוסיפים קמצוץ מלח ואת הפיסטוקים ומערבבים היטב. משטחים על גבי הבסיס ומחזירים למקרר.
6. מכינים את השכבה העליונה: ממיסים יחד במיקרוגל שמנת, קפה ושוקולד. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.
7. יוצקים את התערובת על השכבה האמצעית, מטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד. מניחים לשכבה העליונה להגיע לטמפרטורת החדר, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.
8. בעזרת שולי הניילון הנצמד משחררים את משטח השוקולד מהתבנית. בסכין גדולה וחדה מאוד חותכים לאצבעות. שומרים במקרר בכלי אטום.
הי,
בא לי להכין את המתכון הזה. ואני רוצה להמיר אותו לפרווה. מה אני צריכה לשים במקום "חלב מרוכז" ?
תודה

ואני מעתיקה אותו מהאתר:
אצבעות שוקולד, פיסטוק וקפה
המרכיבים:
לבסיס:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
25 גרם חמאה
1/2 1 כוסות קורנפלקס
לשכבת שוקולד פיסטוק:
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/2 כוס חלב מרוכז (150 גרם)
50 גרם חמאה
קמצוץ מלח
100 גרם פיסטוק קלוף, קצוץ גס
לשכבת שוקולד-קפה:
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
אופן ההכנה:
1. מכינים תבנית בגודל 15X20 ס"מ, מרופדת בניילון נצמד עם שוליים מעבר לדפנות התבנית.
2. מכינים את הבסיס: ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה בפולסים של 30 שניות. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.
3. שוברים את הקורנפלקס על ידי מעיכה בין כפות הידיים ומוסיפים לשוקולד. מערבבים היטב. משטחים בתבנית, מהדקים ומעבירים לקירור.
4. מכינים את השכבה האמצעית: ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד מריר, חלב מרוכז וחמאה. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.
5. מוסיפים קמצוץ מלח ואת הפיסטוקים ומערבבים היטב. משטחים על גבי הבסיס ומחזירים למקרר.
6. מכינים את השכבה העליונה: ממיסים יחד במיקרוגל שמנת, קפה ושוקולד. מערבבים בכל פעם וכשהשוקולד כמעט נמס לחלוטין ממשיכים לערבב בלי לחמם עוד, עד שהשוקולד נמס כולו והתערובת אחידה.
7. יוצקים את התערובת על השכבה האמצעית, מטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד. מניחים לשכבה העליונה להגיע לטמפרטורת החדר, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.
8. בעזרת שולי הניילון הנצמד משחררים את משטח השוקולד מהתבנית. בסכין גדולה וחדה מאוד חותכים לאצבעות. שומרים במקרר בכלי אטום.