איך הופכים מבת למטפלת פיליפינית??

ענתי44

New member
איך הופכים מבת למטפלת פיליפינית??

כשאת אמא לתינוק שמנמן עם עיניים כחולות, המחייך אליך זורח כולו, מושיט אליך ידיים ואת מגלה, וגם מריחה שהוא עשה את צרכיו, ומרח הכל, זה לא נעים, אבל, את מרימה אותו ומכניסה לאמבטיה, סבון גונסון והוא זורח ומריח טוב עד לפעם הבאה. אבל , כשאת אמא לאמא שלך, והיא נחה במיטתה ואת מריחה שהיא " בישלה" לך הפתעה ואת נכנסת לחדר ואבוי, הכל מרוח. היא רואה אותך בוכה ובאינסטינקט אימהי היר מושיטה לך ידיים לחבק אותך, כי היא לא מבינה למהאת בוכה, וידיה מרוחות עד שאת חשה את ארוחת הצהריים מטפסת אל גרונך ואת פותחת חלונות כי את רוצה אוויר תח.אז כמובן שבכיתי, תוך כדי ניקוי. בכיתי מרה עם דמעות. וזעקתי כלפי מעלה לאלוהים. רציתי למות.הרגשתי שהגיהנום פה עלי אדמות גרוע הרבה יותר מזה של מעלה. כמובן שאמא הגיבה בהתכנסות והתנגדות שהקשתה עלי וגרמה לי לדבר אליה בצורה קשה, ואחרי, כמובן שנתמאליתי ברגשי ייסורים. אחותי, אליה התקשרתי בסערת רגשות לגבי איך מכבשים שמיכה מלאה צואה, הסבירה לי ואמרה לי שאני חייבת ללבוש את מסכת העובדת הפיליפינית. המקצועית. שמתייחסת לזה כחלק מהתפקיד, ניקוי לא נעים של זקנה.לא עם רגשות עלבון אישי של בת המנקה את אמה. כמו עובדי הזבל, או עובדות משק בבתי החולים. רק עבודה פיזית לא נעימה עבודה שחורה. אבל אני לא יכולה. זה לא רק החלק בפיזי שמגעיל ולא נעים, זה הכאב הזה שקורע אותי לגזרים כשאני רואה לאן הדרדרה האישה אצילת הנפש הזו. גם אם היתה איתי עובדת ששוטפת ישבן לא נקי, מכבסת סדין או שוטפת ריצפה, הייתי נקרעת לגזרים. איך ?? איך הופכים מבת כואבת למטפלת פיליפינית??????????????????????..

hagn

New member
הוי ענתי../images/Emo24.gif

אני חושבת שזה מגיע למצב של קושי בשליטה בצרכים... את חייבת לעשות מעשה. הייתי איפה שאת.. וזה הדבר הקשה ביותר בעולם מבחינתי.... לחפש את הקליה... לכבס מס פעמים ביום..... לבכות... אשפוז אבא שלי בבית אבות היה הדבר הכי טוב "עבורי" ועבור משפחתי. המצב הדמנטי לא קרוב אלי כמו אז- וגם הדיכאונות שלי, הפסקתי לקחת כדורי הרגעה שהחזיקו אותי כל התקופה הזו, חזרתי לשיגרה בעבודה, למכון הכושר. עם הזמן מכירים בעובדה שמה שנעשה לא יחזיר את הגלגל אחורה. ואין צורך שנתאמץ מעבר ליכולתנו בכדי להחזיר "חוב" להורים שלנו. לא משנה מה שנעשה לא נוכל לעשות זאת, הדבר רק יפגע בנו. והרי 2 ידיים לא יכולים להחליף 6... עכשיו שאבי מאוזן תרופתית וכבר לא אלים.. מטופח ונעים הליכות. ואולי המקום לא לוקסוס ואבא שלי לא תפס חתיכות או נהיה מקובל בכיתתו. החברה והאנשים נותנים לו ביטחון. ועכשיו שלקחנו אותו הביתה לפני זמן מה, לא רק שהוא לא זיהה את הבית אחרי שעה הוא רצה ללכת לבית אבות ולישון צהרים, מה שהוא לא היה עושה בבית. נחמד לו זה מה שהוא מכיר, ואנחנו באים מדי פעם ומפנקים אותו בעוגות ושאר דברים, או לוקחים אותו לדוד לאכול כובנה של שבת. AND LIFE GOES ON... חגית

מיכלשני

New member
אייך אפשר לחזק את ידייך?

המון אהבה וחיזוקים לך עבור כל רגע ורגע של מחשבה, על כל דמעה שנגרת על מצבה הנוראי של אמך. הלוואי ומעבר למילים אפשר היה לעזור. אנחנו לא מכירות ואני נחשפתי לפורום שלכם דרך המקרה המצער של החבר שלנו שכבר נכנס למוסד שביום שני האחרון. למשפחה זה היה יום טראומתי ביותר שלא ישכח לעולם. אבל החיים נמשכים ואנחנו בצד של החיים. אין לי ספק שאמך בדרכה שלה ובמקום שהייתה בו הייתה מעריכה אותך על הכל ומצד שני אומרת לך להקל על עצמך ולא לסבול . עשי בשבילה את המקסימום כל עוד זה לא פוגע במקסימום שלך כי המינימום ומה שמעבר לו, עד למקסימום נתון בידייך. אל תגזימי שמרי על עצמך למען עצמך ולמען כל האחרים שמסביבך. מאד קשה להגיע למחשבה ולהחלטה אבל ברגע שתחליטי - תקדמי את מה שצריך ומהר ככל האפשר. חזקי ואמצי

ענתי44

New member
תודה../images/Emo140.gif

אני מקבלת חיזוק מעצם הכתיבה. זה משחרר מעט לחץ.וכמובן התגובות שלכם, שאינן שופטות, מתנשאות , מבינות על מה אני מדברת ובעיקר חכמות. אנחנו במשפחה יודעים שהמקום הכי טוב בשביל אמא זה בבית.לא בית אבות ויהיה היפה והנהדר מכולם. אחותי ואני חלוקות על השאלה עד כמה להביא עזרה הביתה.אחותי בעד כמה שיותר כי היא חוששת בעיקר לי. ואני מנסה לסחוב כמה שאוכל כדי שאמא תמשיך ללכת לבית אביב, מרכז יום. שם זה האביב של סתיו חייה, זה פריחתה האחרונה. וכל עוד אפשר אני רוצה לאפשר לה את זה. יגיע היום בו היא תזדקק פחות למרכז היום ויותר לעזרה סיעודית ואז אי אשכור מישהי טיפולית. אני משתדלת לשמור על עצמי ולהחזיק מעמד. אתמול היה משבר אך הוא חלף, עד המשבר הבא.

bubu3

New member
הוי חמודה, כמה מוכר!../images/Emo24.gif

היום בדיוק הייתי באותו מצב. אחרי שאני לילה ללא שינה (שמעתי אותה קוראת לי ב3:30 בלילה- היא הייתה על הריצפה בים של פיפי... עד שהצלחתי להרים אותה על המיטה... לנקות אותה... להחליף לה בגדים... מצאים... כבר לא הצלחתי לחזור לישון). ש6 בבוקר שוב אותו סיפור... שביל של פיפי בדרך לשרותים... עכשיו לפני חצי שעה... כמה מהספה ללכת למיטה... כל הספה רטובה... לכי תחליפי לה בגדים... תוציאי את הכיסוי של הספה... אני מורידה לה בגדים בשרותים והיא מרוכה גם ב... ולא משנה כמה אני מנקה... מבסמת... מחליפה... כאילו ריח הפיפי מסרב לעזוב... ואם כבר אז לפחות משהו טוב: אתמול יצרה איתי קשר העובדת הסוציאלית של קופת החולים, הרופא הגריאטר שבדק את אמא ביקש ממנה ליצור קשר ולראות במה אפשר לעזור... דיברנו על אפשרויות לתווך הקרוב-רחוק... נראה מה יהיה... קבלי חיבוק גדול ממני

ענתי44

New member
בובו יקירה תודה../images/Emo23.gif

מי שלא חווה את זה לא מבין כמה זה נורא. אני כל הזמן גם כשאני בחוץ משוכנעת שדבק בי הריח הזה לעורי לנצח.מהאשה שלימדה אותי היגיינה והיתה כל כך נקייה ופדנטית פשוט נורא.האם יש לך סדין מיוחד מתחת לסדין הרגיל? אני קניתי סדין שצד אחד שלו הוא בד רך ומצידו השני מגן מזרון אין מה לעשות זה לא אשמתן של האמהות שלנו וצריך לקבל את זה בעבודה. איך אחותי אומרת " זה רק חומרים טבעיים שיורדים באקונומיקה ומים חמים" רק חבל שאין עוד אקונומיקה שתסיר את הכתמים בלב שלנו. שמחה שהעובדת הסוציאלית של קופת חולים יצרה קשר... ומחזיקה אצבעות שתקבלי עזרה.תחזיקי מעמד. הנה שרדנו עוד יןם לא?

zs1957

New member
תגובה לבובוב 3

אני שמחה שהעובדת הסוציאלית יצרה עמך קשר ומקווה שתקבל מהר חוק סיעוד ותוכל לקחת עובד זר. נא לבדוק טוב טוב מיהו העובד הזר הנכנס לטפל באמא שלך? איזה הכשרה יש לו?להציב גבולות ברורים בין עובד למעביד. בשום אופן אין להיות חבר שלו/ה. לכתוב חוזה עבודה ולהסביר לו/ה שאם תפר את החוזה עבודתה תופסק.זכור היטב חברת כ"א לא תתן לך כל סיוע כאשר תפטר עובד על חוסר התאמה, היא תתן לך עובד אחר אבל לא מעבר לזה. עליך לדעת שחברת כ"א אשר מקבלת שכר מביטוח לאומי היא מעסיקה של העובד על מספר השעות שביטוח לאומי נתן לך. כלומר: לעובד הזר יש שני מעסיקים: הקשישה וחברת כ"א. הם מנסים להתעלם מזה ולומר לך שאתה המעסיק של העובד בלבד והם רק המתווכים כדי לא לקחת אחריות במקרה של פיטורין. הפחד של חברת כ"א הוא מקו לעובד.אני מדברת מתוך ניסיון אישי. אימי עברה התעללות ע"י מטפלת פליפינית שסברנו שהיא מעולה ולבסוף הסתבר אחרת. חברת כ"א העלימה את כל 5 הדוחות שכתבה ולא נתנה לנו אותם למרות בקשתנו גם מחלקת הרווחה שלה נשלחים הדוחות לא נתנה לנו.וטענה שעל החברה לתת לנו. מעבר לזאת העובדת עשתה בורדלבביתה של אימי וספקה שירותי מסאג' וסקס תמורת תשלום לכל החפץ בכך. כאשר פטרתי אותה ולא שלמתי לה פיצויי פיטורין בגין עבודה של שנתיים תבעה אותי דרך קו לעובד בבית הדין לעבודה.בידי הוכחות וצילומים על כל מעלליה בנוסף חוות דעת רפואיות וחוות דעת של פקידת סעד שהייתה במקום וראתה את נזקי הגוף והנפש שנגרמו לאימי. בנוסף הוגשו 2 תלונות במשטרה אשר לא עשתה מאומה. פניתי למשטרת ההגירה שיקחו אותה ואף הם לא עשו דבר. לא נותר לי אלא לפנות לעו"ד טוב שייצג אותי בבית המפשט ולתבוע את החברה כצד ג'.בנוסף הכל יעלה לתקשורת בטלוויזיה שאותו כתב ידוע שיש לו רייטינג גבוה מאד יעשה את כל העבודה למען כולנו. אני אודיע לכם מתי תשודר התוכנית. חשוב לי מאד שתצפו בה. אין לי ספק שיש עוד משפחות שעוברות את מה שאני ואחותי עברנו,אך אין בידיהןאת הכוח ,והכסף להלחם בתופעה המבישה,המחפירה של ניצול חסרי ישע ע"י עובדים זרים והן ע"י חברות כ"א ששומרות היטב על עצמן והדבר היחיד מעניין אותם הוא כמה כסף תרוויח החברה, לא הזקן הדמנטי ולא משפחתו. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
זהבה../images/Emo24.gif

אני פשוט בשוק ממה שאת מספרת. הלב נקרע מלשמוע מה עובר על אדם שלא מספיק שהאל גזר עליו מחלה איומה ותלות מוחלטת בזולת, ושלל ממנו את עצמאותו אז גם ליפול לחית אדם שפלה שמזניחה ומתעללת וגוזלת ממנו את טיפת הכבוד האחרון? אני איתכם ומחזיקה אצבעות במאבק הצודק

zs1957

New member
תודה לענתי

היי ענתי! תודה מקרב לב על דברייך החמים. המאבק שלנו צודק, ואנחנו ננצח ונשמש פה לכל חסרי הישע האחרים שמתעללים בהם ופוחדים לחשוף את אשר עברו. הגיעה העת לחשוף את פרצופו האמיתי של קו לעובד ואת כל העבירות שהוא מבצע למען אותם עובדים זרים שפשעו,גזלו והתעללו בחסרי הישע ומכנה אותנו המעסיקים עברינים מי הבריין פה באמת? מבלי לבדוק את החומר ומבלי לשמוע מה יש לצד השני לומרהוא מאשים אותנו בהפרת זכויות עובד. וה עם זכויותיו של חסר הישע מי יגן עליו אם לא ילדיו.אני רוצה לראות שיתעללו באמא של גב' חנה זוהר מנכ"ל קו לעובד כיצד היא תגיב? זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר

bubu3

New member
זהבה שלום

במקרה שלנו אין אפשרות להביא עובד זר. אני הבאתי את אמא אליי הביתה: זוג+3 +סבתא, אין מקום לעובד זר. אני יודעת שהברירה היחידה שנותרה לי תיהיה בסופו של דבר מקום סיעודי איפה שיוכלו לטפל באמא... אצלה מצב הדמנציה הוא לא הבעיה היחידה... גם מצב גופני ירוד... היא בקושי הולכת... איך מתמודדים עם הכעס שצוברים בבטן? היום מהבוקר היא משגעת אותי: קחי אותי לשרותים (לוקח לה 5 דקות הליכת של 2 מטר), חלצי לי את הנעלים, אני משכיבה אותה והיא קוראת לי אחרי דקה לנעול לה כי היא צריכה לשרותים שוב... אני גמוווורהההה
קשה לי לכעוס עליה, אבל גם קשה לי לותר על החיים שלי ושל משפחתי
כמה שאני מבינה אותה ויש לי סבלנות של פיל, לפעמים אני נשברת...

zs1957

New member
גובה ל- bubu3

שלום ל- bubu3 בקרה שלכ הטוב ביותר למצא לאמא מקום סיעודי. תבקשו קוד למיטה במוסד סיעודי. את הקוד מקבלים ממשרד הבריאות. העלויות הרבה יותר נמוכות מאשר במוסדסיעודי פרטי. עשי זאת מהר לטובת משפחתך בעלך וילדייך וגם למענך. שיהיה בהצלחה. זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר

ronnyw

New member
עובדים זרים - אסור להכליל

שלום זהבה, אכן עברתם חוויה נוראה עם עובדת זרה. אבל הרשו לי לשוב ולהיות הדוברת שלהם (אבל לא של חברות כח האדם. לגביהן אני מוכנה עוד להוסיף כמה דוגמאות על מה שכתבת...) אני מכירה מקרים רבים, אצל חברים, חברים של ההורים, שכנים. אני גם קוראת ומתעניינת בנושא. רוב - הרוב הגדול !! - של העובדים הזרים עושים את מלאכתם נאמנה. ואיזה מלאכה קשה זו !! מספיק לבלות שבוע בבית חולים גריאטרי, ולראות את העובדות עם "הזקנים שלהן", מנקות ישבנים, מחזיקות ידיים, דואגות לתרופות, מסייעות לבני המשפחה. אצל הורי: כל מלאכות הבית + הנושא הכספי והקניות + תרופות, זריקות אינסולין יומיות + רחצות, גינון, מניפולציות בין שני זקנים קשים מנשוא וקריזיונרים - הכל בשקט, בשלווה, באהבה. ולגבי קו לעובד: כמה מקרי ניצול עובדות זרות (להיות המנקות של בתי כל הילדים והילדות, אי תשלום השכר המגיע, אי מתן תנאי חיים מינימליים, ניצול מיני - כן, כן, גם זה !!) נמנעים בזכותם? שורה תחתונה: תמיד יש חריגים, תמיד יש יוצאים מן הכלל, גם בין העובדים וגם בין המעסיקים. את, זהבה, נתקלת במקרה קשה וכואב במיוחד, ואי אפשר להאשימך על זהירותך היתירה. אולם חייבים להסתכל על הרוב, והרוב - לדעתי - עושה מלאכת קודש. וכמו תמיד : גם כשיש עובדת זרה, צריך להשגיח ולבדוק ולהיות מעורב במה שקורה. לעיתים זה קשה, בעיקר אם המרחק הגאוגראפי בין ההורים אלינו גדול, אבל חייבים להתאמץ.

zs1957

New member
תגובה לרוני -עובדים זרים אין להכליל

שלום רוני, בודאי שיש עובדים זרים העושים את מלאכתם קודש ולא באתי להכליל חס וחלילה.מתגובתך משתמע כי לא הבינות את מה שאנחנו עברנו. הסבל הרב שעברה אמנו הן הפיזי ונפשי. מצבה הבריאותי הוחמר כתצאה מההתעללות וההזנחה של המטפלת בטיפול בה. אילו היית רואה את התמונות שיש לי היית מזדעזעת. אני ואחותי בקרנו את אמנו עלינו על מעלליה של המטפלת כי שפת הגוף של אימנו שדרה שהיא מוטרדת ,מבוהלת,וסובלת.שלמנו לעובדת ולא קבלנו טיפול הולםמה גם שנגרם לאמנו נזק רפואי שלא ניתן לרפאו. ידוע לי על הרבה משפחות שמתלוננים על העובדים הזריםשעושים בביתם מועדון חברתי במקום לטפל בקשישים. לך יש מטפלת טובה ואני שמחה בשבילך. אבל יש לא מעט שלא שפר מזלם והחליפו כבר מספר מטפלות. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

פייה 3

New member
ענתי יקרה כל כך

לבי לבי אלייך. מזמן מזמן לא כתבתי כאן, אבל מידי פעם נכנסת ומתחזקת. ולוואי ויכולתי לחזקך ולנחמך במשהו. אבקש כאן בשבילך - אל תהפכי למטפלת פיליפינית. לכל אחד הועידו החיים תפקידים, ולפעמים אנו ממלאים תפקידים שלא נועדו לנו. אם את יכולה, אנא, המשיכי לאהוב את אמא ולדאוג לה - אך קחי עזרה לתפקידים הללו של הטיפול בצרכים. לפי תיאורך אותה - זה מה שאמא שלך הייתה רוצה. שולחת לך הרבה נחמה וחיבוק וירטואלי גדול (גם אני גדולה, כמוך...)

ענתי44

New member
פייה 3 תודה../images/Emo24.gif

ומי אמר שלא נועדתי לזמן מה בחיי פה גם לשמש באהבה כעובדת פיליפינית לאמא. אני מאמינה שכל דבר שקורה לנו הוא בבחינת דבר מכוון שנועד לקרות ושאמור לתת לנו שיעורשאנו זקוקים לו כדי לעלות עוד מדרגה לספרטת עליונות ונשגבות. בדרך כלל אין את מה שסיפרתי כאן, זה אומנם קשה וכרוך גם בניקוי צורכי גוף אבל לא בדרגה חמורה כמו המקרה שכתבתי עליו. כן אני מכשירה עצמי במקביל להמשיך הלאה ולעשות את מה שנועדתי לעשותו ובינתיים אני לומדת מהי אהבת אמת ע"י טיפול באדם, שאני הכי אוהבת עלי אדמות- אמא. יגיע היום ותהיה לי עזרה צמודה ואני רק אהיה שם לחבק ולחבק ולחבק. תודה על דבריך החמים וגם ליבי איתך

zs1957

New member
האם הבת היא מטפלת פיליפנית?

את כבת לא יכולה להיות מטפלת זרה לאמך. קשה לך לשאת זאת רגשית.המטפלת הזרה עושה את מלאכתה קודש היא מקבלת עבור זה שכר נאה ושולחת אותו למשפחה שלה . השכר שהם מקבלים +התנאים של דיור לינה דמי כיס לא עולה להם כסף ולכן הם עושים את זה בלי להתלונן. אין להם את הענין הרגשי שיש לך. לכן ומלץ מאד להביא עובדת זרה שתטפל בהורה ואנחנו הילדים נתדרך ונפקח עליה. יחד עם זאת יש לזכור שעולת עובד זר היא יקרה. משלים לו משכורת,דיור, לינה, ביטוח בריאות ,ביטוח לאוני,חופשה, הבראה בתום שנה ראשונה, פיטורי פיצויים בהפסקת עבודה לאחר שנה,או במות החולה. לפעמים העובד יוצא לחופשת מולדת מינימום 14 ימים יש להביא מטפלת מחליפה יש לשלם לה . אם קבלת מטפלת דרך חברת כ"א עלייך לשלם לה עמלה של משכורת חודשית אחת של העובד הזר. מדובר בהרבה כסף.יש משפחות שאין להם את הכסף הזה.ואז הנטל מתחלק בין הילדים, שהם נשואים בעלי משפחות,עובדים זה קשה מאדולא פעם זה גורם לקונפליקטים בתוך המשפחה. לכן מומלץ אם יש כסף לקחת עובד זר ולפקח מקרוב.זאת כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלנו ולהמשיך בחיים נורמלייםללא מתח ולחץ הגורמים לחלות גוף ונפש. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

555adi

New member
ענתי 44 - בית אבות

ענתי, מדוע אינך מעבירה את אימך לבית אבות??? לדעתי כאשר המצב מתדרדר כל כך בית האבות טוב ביותר למצבים קשים.. האם חשבת על כך???

ענתי44

New member
עדי שבת שלום

המצב לא התדרדר עד כדי כך. זה אירוע חולף. אני מאמינה שהכי טוב לאמא בבית שלה. וכאשר המצב יהיה חמור נביא עזרה מבחוץ, כמו עובדת זרה או עובדת ישראלית לשעות היום.

555adi

New member
ענתי, הבנתי שיש לך עובדת זרה...???

במידה ולא כל הכבוד לך. בכנות.. כפי שכבר אמרתי לך בעבר (הלא רחוק) לפחות אין לך על המצפון שהיא לבד כמו אצלינו. אני כבר לא יודעת מה טוב יותר האמיני לי.. אצלינו מחר נדע יותר על מצב אמי.. מוזמנים לפסיכו- גיארטיה למחר... אני בונה על הפגישה הזאת המון. אני מקווה שאני לא משלה את עצמי.. כרגיל התחלתי לדבר עליך והמשכתי עם בעיותי.. כולנו באותה קלחת איזה עולם הפוך.. במקום שההורים יטפלו בנו אנו מטפלים בהם. קורע את הלב בכל מקרה אני מורידה לך את הכובע ענת. גם מטפלת באימך וגם מרגיעה ותומכת בכולם בפורום...

ענתי44

New member
תודה עדי

אני מחזיקה אצבעות לך ולאמא מחר אצל הרופאה. זה לא נקרא להשלות את עצמך, זה נקרא לקוות לטוב. ככה מתמודדים עם המפלצת האלצהיימרית הזו... מקווים לטוב ומתכוננים לקראת כל צרה.

למעלה