איך הופכים רעיון טוב למשהו ממשי?

שגיא24

New member
איך הופכים רעיון טוב למשהו ממשי?

כבר שנה בערך אני סוחב איתי איזה רעיון שיש לי בתחום שאני לומד אותו אבל לצערי אפילו עכשיו בחופשה אני לא מצליח ממש לקדם אותו. זה קשור בכתיבה וכל פעם אני רק חושב על זה אבל בתכלס לא עושה שום דבר מעשי בכיוון. נראה לי אני צריך הדרכה כלשהי ממי שמבין בעניינים כאלה. איך הופכים רעיון למשהו ממשי, אמיתי? עצות?

אבא אסא

New member
אם זה רעיון מסחרי - גש למישהו שאתה

סומך עליו בעיניים עצומות, גש אליו והצג את הדברים. אם זה משהו שאתה יכול לכת על זה לבד - אף פעם אל תגלה את תוכן הנושא אלא רק את הפוטנציאל לאנשי עננין - מולים, עיתונים, הוצאות ספרים וכיו"ב. עצה מאד כללית שאם הייתי יותר טיפונת יותר פרטים הייתי בשמחה משתדל לכוון אותך.
.

שגיא24

New member
כתיבה בנושא מסוים

בעקרון זה לכתוב ספר שמספר סיפור אבל בדרך מלמד גם דברים אחרים, משהו שעוד לא חשבו עליו עד היום לדעתי. לא ראיתי בכל אופן. אני לא יודע האם אני צריך לכתוב איזה פיילוט נסיוני ואז לשלוח לכל מיני הוצאות לאור ומו"לים כדי לראות תגובות, או לכתוב ספר שלם ורק אז. הבעיה האמיתית היא שבגלל שזה משהו ממש חדש, יש לי בעיה כיצד להציג את הרעיון. זה גם בתחום מאוד ספציפי, ככה שלא כל הוצאת ספרים תבין את זה. מאוד קשה לי גם לפנות לאנשים ספציפיים, כי אני לא כל כך סומך עליהם.

neko

New member
תנסה לחפש אתרים

בנושא כתיבה. יש להם עצות טובות בד"כ.

שגיא24

New member
הצלחתי לעניין עיתון נפוץ בארץ

ביקשו שאשלח קורות חיים וכמה דוגמאות. כעת אני לא יודע אילו דוגמאות בדיוק לשלוח, כי יש כל כך הרבה. חברים הושיעו! איך אני משאיר רושם טוב?

adigreen

New member
ברגע שפחות תתאמץ להשאיר רושם

טוב, אז תהייה חופשי ומאושר ופתוח לעצמך והדברים יזרמו יותר טוב. אלעד

למעלה