איך הופכים תקליט לCD, באיכות טובה?

odedmi

New member
איך הופכים תקליט לCD, באיכות טובה?

אני קמווה שאני בפורום הנכון... לאחי יש יומהולדת בקרוב, ואני רוצה להפוך את תקליט הילדים האהוב עליו (טיול בארץ התווים עם שלמה ארצי) לפורמט CD. ניסיתי פעם לחבר את המחשב למערכת אבל שמעו ברקע רעשים נוראיים (לא אלה של התקליט, משהו בחיבורים היה לא טוב). אז איך עושים? מישהו מכיר מעבדה שעושה את זה? תודה!!

פּלפּל

New member
חבל על המאמץ, התקליט יצא ע"ג דיסק

ניתן להשיג בסטימצקי או בחנויות הדיסקים בכ-50 ש"ח (או, כמובן, לשאול כאן בפורום אם אתה מעוניין לרכוש דיסק משומש). אגב, התקליט יצא גם עם ספר. אם אין אותו לאחיך, הייתי מציע לך לנסות להשיג לו אחד (הספר לא זמין בחנויות ואפשר למצוא אותו רק בחנויות משומשים או אצלנו בפורום). בהצלחה!

odedmi

New member
אם כך, באמת חבל על המאמץ...

אבל אתה יודע איפה משיגים את זה? חיפשתי עכשיו במיתוס, אייבוק, דיבוק ושות', אבל לא מצאתי... לצרף את הספר יכול להיות מאוד נחמד, כי עכשיו גם נולדו לו שתי בנות, אז זה מאוד סימבולי... אשמח לקבל עוד פרטים!

פּלפּל

New member
למשל

כאן. לגבי הספר, yuvalgul הציע אותו למכירה לפני כמה ימים. הנה. אולי זה עדיין רלוונטי. אם לא - פרסם הודעה חדשה בשרשור הספרים.

THE G1

New member
חיברתי את הפטיפון למחשב

אתה צריך פשוט את החיבורים הנכונים תשתמש באחת מתוכנות ההקלטה. {אני השתמשתי בaudacity} תשמור את זה על קובץ mp3 או wav ומשם תצרוב את זה בתוכנת הנרו. ממש היום התחלתי בעניין הזה והעברתי לעצמי את "תיסלם לאספנים" על דיסק. הפטיפון שלי הוא חדש לגמרי והאיכות הייתה גבוהה מאוד בהקלטה וגם בדיסק.

פּלפּל

New member
רצוי מאוד גם לערוך את הקובץ

בתוכנת לעריכת אודיו לפני שצורבים על דיסק. לא מספיק רק להקליט. אפשר להשתמש בתוכנות עריכה (כמו Adobe Audition) ואפילו להוסיף תוספים (PlugIns) לניקוי קפיצות ו"קליקים" (כמו ClickFix). הסבר מפורט יותר על המרה מתקליט למחשב אפשר למצוא במאמר הזה מפורום אודיו וקולנוע ביתי (124). אגב, את "תיסלם לאספנים" גם אני ניסיתי פעם להמיר למחשב, ויצא לא רע. יישר כח! כמה שירים מהתקליט הזה הופיעו כבונוס בדיסק "תיסלם 2" ועוד שיר-שניים מתוכו יצא באוסף של תיסלם, "נגנו עכשיו". חבל שבמקום לפזר חלק מהשירים בדיסקים אחרים לא הוציאה NMC את התקליט כמו שהוא, על דיסק.

למעלה