איך הזמן רץ! שוב סופשבוע

איך הזמן רץ! שוב סופשבוע

היום הכנסתי לתנור על אף מזג האויר המהביל סיר כבד שטוח ובו שכבת בצל מטוגן מעליה שכבה מכובדת של פרוסות תפוחי אדמה עמוסות בפפרחיקה מעושנת,כמון ורוטב סויה. במחבת טיגנתי בצל קצוץ קטןקטן ושום שבבי סויה ואותו תיבול.שפכתי מעל תפוחי האדמה ומלמעלה כיסיתי בפרוסות עגבניה. יצא נפלא.

יש לי דלעות יפניות קטנטנות ממש אישיות שמשאירות מקום, חושבת למלא אותן בתערובת אורז הרבה עשבי תיבול ושקדים. לא ידוע עדיין מה ילווה את זה.

חוצמזה נראה.
המקרר עמוס טופו קדיתא לקראת שבועות ונראה שננסה אחד מהמתכונית הלבנים. יש לחי רצון עז ללימון ונענע. נראה מה יקרה מזה.
 
גם אני מתעלמת מהחום ומדליקה תנור

הבצק לחלה -- מקמח לבן, שיפון וטף פלוס מעט קימל -- תופח עכשיו
סוף סוף העמדתי משמש לריבה. מקווה להספיק עוד סבב לםני שתיגמר העונה הקצרצרה
עוד לזניה, שיהיה
גאלט דלעת ומרווה לפריזר, שיהיה לשבועות
קציצות עדשים לפריזר
סלט סלק חי וסלט כרוב
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני מכין לשבת

שעועית אדומה אוכל אותה עם סלט גדול ושמן קנולה. ואורז מלא.
 
לחם כוסמת ירוקה

ללא גלוטן ללא שמרים וללא אבקת אפיה
עומד וכבר תיכף מקציף בקצוות כך שאפשר יהיה לאפות

וגם נסיון לשאור כוסמת, מאד מאד מקווה שיעלה יפה, עוד חמישה ימים אהיה יותר חכמה בזה...
 
בבקשה

המרכיבים
3 כוסות כוסמת ירוקה (לא קלויה), בשום אופן לא חומה
כוס מים
מעט שמן קוקוס
1/2 כפית מלח
אפשר פרות יבשים חתוכים/ כגבניות מיובשות/ מבחר זרעים ואגזים/ בצל מטוגן...

משרים את הכוסמת במים לפחות משך שעתיים עד לילה שלם.
שוטפים היטב ומסננים.
מוסיפים כוס מים ושמים במג'ימקס. מפעילים עד למרקם חלק יחסית.
שמים את התערובת בכלי זכוכית ונותנים לה לנוח עד שרואים בועות קטנות בקצוות והתערובת תופחת מעט. זה יכול לקחת כמה שעות.כשקריר גם לילה שלם.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
אל תוך תערובת הכוסמת מערבבים מלח, ואם רוצים אז זה הזמן גם לתוספות
מניחים נייר אפיה מברישים אותו בשמן ויוצקים את התערובת.
אופים למשך 45-50 דקות.
מניחים ללחם להתקרר ופורסים. אנחנו הקפאנו, נחתך לנו דק דק.
 

RSPA

New member
תודה ושאלות

יש משמעות לשמן קוקוס או שיכול ללכת כל שמן אחר?
אם מוסיפים אגוזים צריך לטחון אותם קודם או לרסק אותם או להשאיר שלמים?
באיזו תבנית אופים את הכמות הזאת?
האם אפשר לעבות את העיסה ו/או ולהגדיל את כמותה עם קמח קונדיטור/קמח תפו"א?
 
תשובות

שומשמעות לשמן קוקוס, זה מהמתכון המקורי שחלק שיניתי ואת זה השארתי בלי לכתוב פשוט שמן לשימון תבנית,כשלעצמי השתמשתי בשמן זית.

אני הכנסתי שקדים שלמים, זרעי חמניה שלמים ופקאנים ואגוזי מלך שבורים, יצא מקושט להפליא וקל לפריסה. זה לחלוטין ענין של העדפה ולהבנתי באפיה שווה לא לטחון כי אז זה כמו עוד קמח.

אני אפיתי בשתי תבניות אינגליש בינוניות

לגבי השאלה האחרונה אני לא יודעת אבל באמת שאין צורך לעבות,כוטסמת מסתבר היא קצת כמו פשתן כשהיא נרטבת נהיית סביבה רירית כזו מן.
להגדיל כמות הייתי הולכת על קמח כוסמת או אולי קמח טף או סורגום. אבל כאמור לא ניסיתי וזה סתם ניחוש.
 
בסופו של יום

יש לנו תבשיל קדרה מאתמול- ת"א ושבבי סויה

דלעות קטנטנות ממולאות תערובת טחונה של אורז,אגוזים,נענע,כוסברה ובצל ירוק.מעל התערובת בתוך הדלעת הנחתי עגבניות מיובשות, את הדלעות הנחתי על מצע קוביות בצל וסלק צהוב. מעל הדלעות פיזרתי קוביות קטנטנות של קישואים ושום. בישלתי על מיצי הירקות בלבד ומעט שמן.

שניצלים טופו עם פצפוצי אורז פריכים כהצעתו של RSPA

סלט מישמשים קוביות תפוח עץ קוביות גזר קטנטנות בצל קצוץ עלי אזוב מיצלימון שמן זית מלח

חומוס תוצרת בית

טחינה

גביניות במילוי גבינת טופו משארית המלית הכנתי בחושה עם שוקולד לבן וקמח טף

סלט ירקות ישראלי מלפפונים מגידול עצמי!
 

RSPA

New member
אבל הצעתי קורנפלקס...


למרות שנראה לי שגם פצפוצי אורז ואפילו פריכיות אורז גרוסות יכולות ללכת לא רע.
איך יצא לך עם הפצפוצים?
 
מצויין

פשוט רכשתי בחנות טבע פצפוצי אורז שטוחים ודקים שנראים כמו קורנפלקס קטנים
 
למעלה