איך החוב האישי של רני צים משפיעה על החברה?

Reem88

Well-known member

למה בתור בעל מניות בחברת רני צים החוב האישי של בעל השליטה מענין אותי?

לחברה מכפיל הון של 0.56. מדובר על מכפיל הון נמוך לחברת נדל"ן מניב, שכן לרוב הן נסחרות סביב מכפיל הון של 1 או 0.8. מכפיל ההון הנמוך הוא ביטוי למינוף הגבוה.

משקיע88

Well-known member
אם מניחים ניהול ישר וחסר הטיות אתה צודק. אבל אנחנו מכירים ניסיונות חוזרים לעקוץ את מחזיקי המניות בשיטות שונות - הודעות מטעות על עסקות שאינן מתקיימות, הרחקת בעל השליטה מהאחריות ע"י יצירת רובד שליטה נוסף, ניסיון למכור לחברה נכסים של בעל השליטה ועוד. אם אתה מעוניין להחזיק במניות כאלה, עלה והצלח.

בורסה 2008

Well-known member
אתה אכן צודק, אבל דווקא המהלך האחרון של הכנסת שותף לחברה אמור לנטרל חלק מהחששות. אני לא בפנים, אבל התחלתי לעקוב

משקיע88

Well-known member
בית הזהב קיבלה סכום גבוה (אגב יחד עם רבד) במזומן, והיא מנצלת זאת לביצוע עסקה במחיר מציאה. אם תצליח - אתה צודק. אני חושש שהעסקה הזאת תתבטל בקרוב כמנהגו של צים. אכן, בית הזהב הגנה על עצמה ביכולת לבטל באופן חלקי ולרדת לפחות מ 5%, אבל מה הלאה?

בורסה 2008

Well-known member
עצם זה שהעסקה נעשתה מעל למחיר השוק זה סמן חיובי. השוק(בדומה לך וגם אליי) מתייחסים לרני בחדשנות רבה ולכן כנראה יש עוד לא מעט כמוני שעדיין נשארים בחוץ ומחכים למחיר טוב יותר או וודאות גדולה יותר. סך הכל רני צים כחברה היא עסק טוב עם בעיות מינוף ואמון.

משקיע88

Well-known member
המודל של ייזום מרכזי קניות באזורים בלעדיים ומכירתם אחרי השבחה אכן טוב בעיני. מה שמפריע לי הוא המינוף הגבוה בחברה. אם בית הזהב אכן תצליח להשתלט על החברה תוך ניצול בעיות הנזילות של רני צים, ברור לי שהצעד הבא שלה יהיה הקטנת המינוף ואולי מחיקת החברה מהמסחר. אבל ייתכנו גם תסריטים פחות חיוביים.

בורסה 2008

Well-known member
ברור. אין כאן כסף על הרצפה, אבל גם הכיוון של רני הוא מימושים והורדת מינוף. גם הוא מבין את הסכנה שהוא יכול לאבד בסוף את הבייבי שלו ובגלל זה הוא גם בלע את הצפרדע פה. שוב, יש כאן סיכונים אבל מתחיל לעניין לדעתי. עדיין בחוץ.

למעלה