אנשים בחיפה ובתל אביב די דומים
במיוחד בחוגים גדולים כמו החוג לכלכלה למשל יש אנשים שונים- התפלגות די דומה לאנשים בכלל האוכלוסיה- יש הרבה טיפוסים שונים. יש לי חברה שלומדת מדעי המחשב- מסיפוריה הבנתי שהאווירה שם הרבה יותר רצינית מאשר בחוג לכלכלה, מצד שני אני בטוחה שהאווירה בחוג לכלכלה אינה בוהמית כמו בתיאטרון/אומנות. אני למשל נמצאת כבר הרבה שנים באוניברסיטה(הרבה יותר מדי לתואר ראשון) בגלל הרבה כשלונות והפסקת לימודים שעשיתי, בשנה הראשונה בה התחלתי ללמוד היה לי מאוד קשה מבחינה חברתית- לא התחברתי לאנשים רבים, היו לי סכסוכים קלים עם כמה אנשים- ונורא סבלתי מזה, אבל אני עצמי הייתי מאוד אחראית למצב זה, הייתי צעירה יחסית לאחרים (בת 19), לא מנוסה(בלי צבא וכו'), יותר מדי "קופצנית", קצת קרצייה, מאוד רגישה וכו'. השנה כשחזרתי ללימודים פתאום האנשים נראים לי יותר נחמדים, אולי זה כי אני לא מנסה להתיידד יותר מדי או גם הרבה סיבות אחרות. בהחלט יש "זאבים"(אנשים עוקצניים ולא מפרגנים להחריד, משני המינים), אני יכולה לספר על כך ביתר פירוט אם תרצה, מאלה צריך להתרחק כמו מאש, לא משנה מה, הם כל כך יכולים לערער את שלוות הנפש שלך. אבל יש גם אנשים נחמדים ובעלי חוש הומור וכו', תנסה להתחבר איתם. מציאת חברים טובים ללימודים ושאר בילויים זהו עניין שמאוד תלוי בך, הרבה יותר מהאוניברסיטה בה אתה לומד. באשר לקושי הלימודים, הלימודים לא קלים, אבל לדעתי אין יותר מדי חוגים קלים באוניברסיטה, פשוט בניגוד לחוג לספרות למשל שאליו רוב האנשים מגיעים בגלל משיכתם למקצוע ועקב כך הם כבר בעלי ידע רב בתחום, לכלכלה רוב האנשים מגיעים כשהם "טאבולה רזה" ולכן גם החוג לכלכלה נראה כל כך קשה יחסית לאחרים, החוג לפילוסופיה למשל דורש המון קריאה באנגלית וכתיבת עבודות מייגעות ועדיין נתפס אצל האנשים כחוג הרבה יותר קל מאשר החוג לכלכלה. אבל מאחר שיש לך עוד זמן, בהחלט כדאי לך להתחיל להתעניין בשביל להבין על מה המקצוע, נניח לעיין באיזה ספר בסיסי, ואם תחליט ללמוד כלכלה בסוף בהחלט כדאי לחזור קצת על חומר במתמטיקה לפני(אם יהיה זמן), זה מאוד יקל עליך. לי למשל לפני שהתחלתי את הלימודים היו איזה חודש וחצי פנויים ואני מאוד מאוד מאוד מצטערת על השאננות שלי בזמן ההוא. תוכל אפילו לבקש מהאנשים כאן שישלחו לך את הסילבוסים בקורסי החובה, זה יהיה נחמד ויפחית מהפחד שלך מהלימודים, אולי בעצם זה יפחיד אותך קצת, אבל מצד שני לא תהיה במצב של חוסר ודאות טוטאלית. מוזמן לשאול עוד שאלות אם בא לך.