איך החמצן שנוצר בשמש לא נשרף מיד ?

בועז 123

New member
איך החמצן שנוצר בשמש לא נשרף מיד ?

הבנתי שיסודות כבדים כמו חמצן נוצרים בשמש, אבל לא מובן לי איך הוא לא נשרף מיד כאשר הוא נוצר? הרי הוא נמצא שם בסביבה לוהטת ביותר, אם לדוגמה אני אשחרר חמצן מבלון על איזה חוט להט הוא מיד יוצת.

מדוע זה לא קורה לחמצן שנוצר בשמש ? איך הוא שורד את החום הנוראי שקיים שם ?

BigBadWolf

Member
לתשובה יש שני חלקים, הראשון עובדתי והשני כימי

ראשית, חמצן לא נוצר בשמש. בשמש נוצר הליום - ייסודות כבדים יותר כגון חמצן (עד וכולל ברזל) נוצרים רק בסוף חיי כוכב, אז לא נשאר עוד מימן שניתן להתיך להליום.

שנית, בשביל שריפה צריך שלוש מרכיבים - מחמצן, מחזר וחום. המחמצן במקרה שלך הוא חמצן והחום בא מהשמש אבל מה המחזר (הדלק בשפת היום יום)? יתר על כן, ייסודות שנוצרים בתהליך היתוך בכוכבים נמצאים במצב צבירה של פלאזמה, כלומר האלקטרונים והגרעינים נפרדים ואז אין בכלל משמעות למחמצן ומחזר שהרי אין מי שיתן אלקטרונים ואין מי שיקבל אותם. כשאתה חושב על ייסוד חמצן על כדור הארץ הוא יהיה חמצן מולקולרי, כלומר שני אטומי חמצן מחוברים עם מטען חשמלי כולל 0. בכוכב (גוסס) החמצן יהיה אטומרי ומיונן.

בועז 123

New member
ומהם שלושת הרכיבים בחמצן שנדלק על כדור הארץ ?

אם אני משחרר חמצן מבלון גז ישירות על חוט להט, אני מתאר לעצמי שהוא ידלק מיד. אז יש לנו חמצן, יש לנו חוט להט שיוצר חום, מהו האלמנט השלישי בדוגמה זו ?

BigBadWolf

Member
חמצן על חוט להט לא ידלק בדרך כלל

אלא אם כן המתכת עצמה של חוט הלהט תתחמצן. תחשוב על זה שגם ככה 21% מהאוויר שלנו הוא חמצן.

למעלה