איך החמצן שנוצר בשמש לא נשרף מיד ?

בועז 123

New member
איך החמצן שנוצר בשמש לא נשרף מיד ?

הבנתי שיסודות כבדים כמו חמצן נוצרים בשמש, אבל לא מובן לי איך הוא לא נשרף מיד כאשר הוא נוצר? הרי הוא נמצא שם בסביבה לוהטת ביותר, אם לדוגמה אני אשחרר חמצן מבלון על איזה חוט להט הוא מיד יוצת.

מדוע זה לא קורה לחמצן שנוצר בשמש ? איך הוא שורד את החום הנוראי שקיים שם ?
 

Schrodingers Dog

New member
תשובה

יש לך טעות בהבנה בנוגע לתהליך השריפה או יותר נכון תהליך הבעירה: זה תהליך שבו חומרי בעירה מתחברים עם חמצן, מייצרים אור חום וחומרים נוספים כגון פחמן דו חמצני ומים. שים לב שהחמצן לא הלך לשום מקום - הוא בתוך המולקולות של התוצרים (מים למשל). התהליך יכול לקרות בתוך השמש אבל שוב, החמצן לא הולך לשום מקום.
&nbsp
בשמש זה קצת יותר מורכב. ישנם תהליכים גרעיניים שהופכים יסודות מסויימים לאחרים ומפיקים אנרגיה, זה לא תהליך הבעירה שאתה חושב עליו. בתהליכים האלה נוצר חמצן וגם הוא הופך ליסודות אחרים כך שבכל רגע נתון יש קצת פחות מ%1 חמצן מסך המסה של השמש.
 

Schrodingers Dog

New member
תסתכל

בקישור
https://he.wikipedia.org/wiki/בעירה
&nbsp
על המשוואה, גם בלי להבין כימיה אפשר לראות שבצד שמאל יש מולקולת דלק ועוד 5 מולקולות חמצן הופכות ל-3 מולקולות פחמן דו חמצני ו4 מולקולות מים. תספור את האטומים השונים בכל צד של המשוואה ותראה שהם לא משתנים. במילים אחרות אף יסוד לא נעלם, בפרט לא חמצן והחום והאור שנוצרים נובעים מאנרגיה שבתוך הקשרים הכימיים בין האטומים השונים - מולקולות נשברות ונוצרות חדשות.
 
למעלה