איך היהדות מתייחסת למת שחזר לחיים?

איך היהדות מתייחסת למת שחזר לחיים?

(לא מוות קליני) יש הסבר למקרים שכאלו? אם נאמר מצב כזה אפשרי, או קרה (לא מדבר על ישוע), מה אמורים להבין?

חוויות כמעט-מוות

מתוארות כיום בהרחבה. למעשה, זה גם קרוב אלי הביתה: גם אבא שלי סיפר על חוויית כמעט-מוות. הוא חזר ממנה אדם שונה, סובלני ואוהב יותר... הסיבה לשכיחותן של תופעות אלה כיום היא שמדע הרפואה התפתח וכך, אנשים שחוו התקף לב קטלני למשל, חזרו לחיים ויכולים לספר על החוויות שחוו. עד כמה שידוע לי רק בבודהיזם הטיבטי מתייחסים בהרחבה לתופעה זו וישנם גם אנשים שבאמצעות מדיטציה מיוחדת מסוגלים להגיע אל מעבר לפרגוד. ישנו גם ספר מעניין שנקרא "מסע הנשמות" ובו תיאורים שאסף פסיכיאטר באמצעות היפנוזה על חיי הנשמה לאחר המוות (ולפני הלידה מחדש) בקצרה, וממה שאני מבינה: כשאדם מת, נשמתו מובלת למקום המיועד לה במישור האסטרלי. לא כל בני האדם מגיעים לאותו מקום. ישנם מישורים שונים בהתאם להישגים שהשיגו בחייהם. מה שחוויות כמעט המוות מדווחות עליו הוא השלב הראשוני של המעבר למישור אחר.

אבל אמרתי שלא קליני וכמעט.

אני מתכוון למוות מלא. כלומר, הרפוא המתקדמת הוציא תעודת פטירה והכל. וליתר ביטחון, האדם חוזר לחיות אחרי מס´ ימים, כאשר הוא כבר החליף את כל הצבעים של מת, והסריח!

אחרי שהמוח ניזוק ללא תקנה? מעניין..

ידוע לך על אגדה כזאת? לגבי התייחסות היהדות, כפי ששאלת, סביר להניח שיתייחסו אל זה כאל "תחיית המתים". כמו ביחזקאל.

masorti

New member
אני עוד לא שמעתי על מקרה כזה..

מחוץ לכתבי הקודש של דתות שונות. היה בארץ מקרה של זקנה שמותה נקבע ע"י רופא והיא "קמה לתחייה" במקרר של חדר המתים. ויש סיפורים על אנשים ש"קמו לתחייה" במהלך הלוויותיהם. לי נשמע שמדובר ברופאים רשלנים ולא בנס.

אה. אז לא הבנתי אותך

טוב אז כפי שכבר הוזכר, הנצרות מתייחסת לתחייתו של ישוע וביהדות לתחיית המתים, אבל יש עוד משהו (קצת מגעיל). אליסטר קראולי עסק בכישוף והתעסק עם רמות נמוכות מאוד של מהויות. הוא היה עוגן כל כך טוב בשבילן, שחסידיו, וגם אחרים שהכירו אותו, סיפרו שכבר היה למעשה מת, בשרו הרקיב והוא אפילו הסריח , אבל המהויות האלה המשיכו להניע אותו ולדבר מגרונו. לא יודעת אם זו כל האמת, אבל זו האגדה.

אז מה שאני שמעתי

הוא אמיתי. וכפי שנאמר הוא חזר לחיים מתפילות חזקות לאלוקים. אומרים, שבכך אלוקים ניסה את אמונתם. (המת היה מישהו יקר למתפללים) מה אתם אומרים? יתכן שיהיו נסיונות כאלו מצד אלוקים? *אני יוסיף שאין לי מטרה מיוחדת להודעה. אני בדיוק כמוכם מנסה להבין.

אוי, איך שכחתי - טליתא קומי

טליתא קומי אינו רק אתר חביב לבליינד דייטס במרכז ירושלים, אלא גם המלים שאמר ישוע לילדה מתה לגמרי שקמה בתגובה לתחייה.

אז אני מתחילה להבין

שאתה אישית מכיר אדם שחזר לתחיה אחרי שהיה מת. קודם כל - למה לא אמרת מההתחלה? היית חוסך את כל הדיון שכנראה לא מעניין אותך. שנית - איך אנחנו יכולים לעזור לך? שלישית - אשמח לשמוע פרטים על המקרה.

או.. כל הכבוד!

דוגמא יפה. אני מבין מהסיפור (שהספקתי לשכח), שזה יכול לקראת.. או.קיי. תודה.

masorti

New member
גם אליהו החיה את בנה של האשה..

מצרפת שאצלה גר. כאמור במלכים א´, י"ז, י"ז-כ"ד.

ומה עם אליהו?

גם הוא הקים מת לחיים בתקופת בית שני הפרושים היו אלה שדבקו בתחיית המתים

למעלה