איך היה בבית ספר...??

brbrita

New member
איך היה בבית ספר...??

אני לומדת בעירוני ה´. היום באתי לבית ספר וראיתי הרבה מורים ומורות חדשים/ות...! באמת יש הרבה שינויים ואני בכלל לא מרוצה ממערכת השעות שלי..! מה איתכם..?מקווה שהיה טוב

המרחפת

New member
עירוני ה´?

זה בי"ס של שומעים... חשבתי שאת בשילוב כיתתי. בכל מקרה, בהצלחה. אני חושבת שכבר סיפרתי למטה על חוויותי מהיום הראשון בכיתה י´ב...

brbrita

New member
כן אבל...

אני לומדת בכיתה חירשים אבל יש לי כמה שילובים... ראיתי כבר את מה שכתבת... אני מעדיפה שהשנה תעבור כבר...

hubk !!ֱ

New member
הי מי את ????

אני עידו לומד בעירוני ה´ כמוך ומי את ?

המרחפת

New member
ברבריטה

אני מניחה שזה כמו ברבריטה מקטנטנות.... יש משהו שאני לא מבינה לגהי עיניים חומות ולגבייך- מדוע אתן כל כך מצטערות שיש לכם הרבה שעות משולבות עם שומעים? אני יודעת שיותר קל כיתה יותר קטנה ותרגום לשפת סימנים, אבל מניסיון, חשוב להתרגל להיות בחברת שומעים, והרבה. חרשים זו קהילה קטנה, ומכורח זה, החיים שלנו יהיו במעגלים של אנשים שומעים (עבודה, חינוך הילדים שלנו, חיי היומיום), בזמן שרק המעגל של חיי החברה, שיתפוס מקום יותר קטן מבחינת הזמן, עדיין יהיה משותף לקהילת החרשים. אמנם אני תמיד למדתי עם שומעים, אבל אשמח לשמוע מעוד אנשים, שכן לומדים במסגרות משולבות (בתי ספר כגון ט"ז, יהוד ויגור). מה הסיבות שבגללן אתן לא אוהבות את שעות השילוב? מלבד הנוחות של הדיבור בשפת סימנים, מה כל כך טוב בכיתה קטנה? אני אישית, לא אוהבת שהמורה נותנת לי יותר מדי תשומת לב בשעה שאנילא רוצה אותה.

המרחפת,

אמת אני לא יודעת...לפעמים אני שמחה שיש לי הרבה שילובים ולפעמים לא בא לי ללמוד איתם... כעת אני אומרת שאני לא מצטערת שיש לי הרבה שילובים:)) אני מרוצה מזה.כי זה מתאים לרמה שלי, מקווה שאמשיך כך.

brbrita

New member
בגלל...

שאני קצת לא מבינה בכיתות שומעים לפעמים תרגום זה לא מועיל... וגם אני צריכה כל זמן לדאוג אם יש תרגום או לא אם יום אחד אין תרגום אני אבודה... אבל אני רואה במערכת השעות שלי שיש מעט שילובים במשך השבוע... וזה לא נורא ובשנה שעברה יותר קשה מהשנה הזאת...אולי.... רק התחלתי... דרך אגב ברבריטה, מ"האישה של חיי"

black_magic

New member
בתור תלמידת יגור

למרות שהשם המקורי של הבצפר הוא "כרמל זבולון" כולם מתעקשים ל קרוא לו יגור.. וואט אוור.. עדידס.. אני לגמרי מסכימה איתך.. אבל אני לא יכולה לענות לך על השאלה כי אני לא תלמידת שילוב, אני פשוט לומדת בכיתה רגילה.. אבל אני מבינה מהבנות מהכיתה של החירשים שזה דווקא לא הכי קל כי בכיתה רגילה החומר ברמה יותר גבוהה וגם מלמדים את זה יותר מהר מאשר בכיתת החירשים.. אבל הן מתאמצות וכל הכבוד להן..
הן לומדות מתטיקה אנגלית ספרות וידיעת העם בכיתה רגילה ובאמת כל הכבוד להן כי אני אצמי יודעת שזה לא קל אבל לאט לאט מתרגלים לשיטת הלימוד ואז הכול נהיה יותר ברור ומובן..

LordNor

New member
נכון, את צודקת... לאנשים בעלי לקויי

שמיעה קשה לשלוט בחומר שנלמד בכיתה של שומעים.... ולכן נאלצים לעבוד יותר קשה... בכיתה של חרשים יש הקלות בחומר ומלמדים אותו ברמה ממש נמוכה... וחלקם אף ניגשים לבגרות..... למשל מאוד נדיר שמישהו בעל לקוי שמיעה ניגש לבגרות באנגלית 5 יח"ל בגלל שעליו לשלוט טוב בשפה וחייב להבין בשיעור ולשמוע... וזה קשה... רוב האנשים בעלי הלקויי שמיעה שאני מכיר שלומדים בכיתה של שומעים הם לומדים ב-4 יח"ל בגלל שזה יותר מתאים.. מה דתעכם?

...

גם אני חושבת שזה טוב לחירשים שלומדים ב-4 יח"ל...זה פחות קשה מאשר ב -5 יח"ל. אגב,רמה הזו מאוד טובה,קרוב ל5 יח"ל... מישהו שהצליח להבין ויודע טוב מאוד אנגלית ולומד ב5 יח"ל-אז...כל הכבוד לו!!!

LordNor

New member
אני מכיר כמה כבדי שמיעה בלבד

שלומדים ב-5 יח"ל שני המקצועות אנגלית ומתמטיקה... אלה ממש חורשים על החומר ולא מוותרים.. והצליחו... 4 יח"ל זה מספיק לחרשים וכבדי שמיעה לא צריך יותר... אני לדוגמא ב-4 יח"ל בשני המקצועות מתמטיקה ואנגלית ואין לי שום בעיה... מה שאני מנסה להגיד זה שמי שהולך ל-5 יח"ל הם בעיקר תלמידים גאונים... ויש להם שליטה טובה על החומר ומסוגלים להבינו...

עשיתי

חמש יחידות במתמטיקה, פיסיקה וכימיה. לא זוכר כמה באנגלית. נדמה לי ארבע יחידות. הרבה זמן לא ידעתי אנגלית ורק מהאינטרנט התחלתי לדעת אנגלית (כשנכנסתי לאינטרנט ב-1994 לא היה עברית. רק אנגלית). המחשב שלי היה XT. היום אין יותר מחשבים כאלה בכלל. קניתי אותו משומש ב-250 ש"ח בלי דיסק קשיח, והפעלתי אותו עם דיסקט גמיש של 360k ומודם במהירות 2400.

המרחפת

New member
אני חושבת שהניסוח מטעה.

כיום, הרמה הכללית בכל מערכת החינוך היא לא גבוהה במיוחד, מתוך ניסיון להביא את התלמידים למכנה המשותף הנמוך ביותר, כדי שאחוז הזכאים לבגרות יגדל. רמת הלימוד בכיתות של שומעים, היא סבירה בהחלט. מכאן, שכיתות השילוב (לצערי) הן אלו שיש בהן רמה לא מספקת ושההקלות בהן מרחיקות לכת. אדם יכול לעשות חמש יחידות באנגלית או במתמטיקה בלי קשר להיותו חירש, וזה לא מה שצריך להפריע לו. גם אני בקושי מבינה מה הולך בשיעורי אנגלית, ועדיין אני מתעקשת להשאר בחמש ומקפידה לקבל שעות עזר, כדי לפצות על מה שחסר בכיתה. לא צריך להיות גאון בשביל ללמוד חמש יח"ל, צריך הבנה, שליטה, והרבה מאד תחת. בלאק מג´יק- הסיבה שקוראים ל"כרמל זבולון" יגור, הוא שלכי תגידי כל פעם "כרמל זבולון". יותר קל לזכור יגור על משקל יהוד, רק לא להתבלבל. צריך לזכור שקשה לא רק בגלל שחרשים- גם לשומעים זה קשה, ולימודים, לצערנו, דורשים יותר מישיבה בכיתה ובהיה בחלון. כיתות שילוב זה מאד מוצלח לתלמידים, אבל חייבים לשמור על שילוב עם השומעים, בשביל ההכרות וההתמודדות.

דוריאן

New member
למה

"חייבים"? למה: "חייבים לשמור על שילוב עם שומעים בשביל..."? מספיק מורים בבית הספר. למה מורים גם פה? תכתבי: "אני חייבת לשמור על שילוב בשביל..." אני לא חייב לעשות שום דבר. אני רוצה לשפשף מדרכות עם גיר. מי שמכליל, בסוף שופטים אותו בבלגיה.

brbrita

New member
דעתי...

ש4 יח"ל זה אפילו קשה בשביל חירשים וזה מתאים לנו אבל 5 יח"ל זה קשה, במיוחד באנגלית זה כל כך קשה... אבל אפשר ללמוד במתמטיקה ב4 יח"ל, רק מי שטוב במתמטיקה... לא הייתי חושבת ללמוד ב5 יח"ל אלא ב4 יח"ל

אז...

היום היה יום סבבה...כל כך התרגשתי,וגם כל כך שמחתי לראות ת´ילדים חדשים,קטנים,מורות,חברים...גם את מנהלת (חס וחלילה...זה היה בצחוק) אני מרוצה ממחנכת החדשה שלי...היא צעירה,בת 25.היא נראית לי טובה(מקווה שכן). היום הסתיימו לימודים בשעה 12...הגעתי הביתה מוקדם. בקשר למערכת השעות...אמת גם אני לא כל כך מרוצה...כי יש לי הרבה שילובים.

LordNor

New member
חכה שתגיע לכיתה י"ב ותראה איזה

מערכת שעות תהיה לך... אתה תהיה סחוט כמוני שאין לי רגע אפילו.... כל כך הרבה מקצועות ברצף... ונעשים עייפים...

לידיעתך...

אני לא בן אלא בת. לא שמת לב את כתיבה שלי...(פועלים)...הכול מסתיימים בנקבה ולא זכר. כן אני יודעת שיהיה קשה בכיתה י"ב...כולם אמרו לי,ואין לי מה להגיד בקשר לזה...אני לומדת בחטיבה -עוד לא לומדת ביהוד. ככה החיים,חייבים להמשיך אפילו שיש מצבים קשיים-מתגברים וממשיכים בחיים. אי אפשר לנטוש הכול ותמיד הכול קלים בחיים-אין דבר כזה. מי שמוותר ונוטש את למודים בגלל שהוא לא עומד בלמודים ובמצבים קשיים...אז הוא מפסידן גדול!

אהה...סליחה...

לא כתבתי בפועל של זמן הווה אלא בעבר...לכן חשבת שאני בן. עכשיו אתה יודע-->אני בת.

למעלה