איך היה בהפגנה?....מישהו ייצג אותי בכבוד?

sapir8

New member
היי אלכס, אם שמת לב כתבתי 20,000 לתא משפחתי

כלומר לשני בני הזוג,ואל תשכח להוסיף את קצבאות הילדים(3 ילדים = 8076 ש"ח בשנה) בהנחה שבד"כ למעמד הביניים יש 2-3 ילדים אני חושב שזה כן מאפשר לחיות כמו שצריך, בתנאי שהמשפחה מכלכלת את צעדיה בתבונה, ספורטי הזכיר בהודעה הקודמת את "הבור" הוא התייחס לגבי מחירים ואני לעומת זאת יכול להתייחס ל-"בור" שזה התאוות של בני האדם גם לזה אין גבולות כמו שאמרו חז"ל "שלושה דברים מוציאים את האדם מן העולם- התאווה הכבוד והכעס", אני יכול לומר לך שגם אלו שיש להם 30000 יגידו לך שזה לא מספיק להם, לעומת זאת אתה יכול לראות משפחה עם 15 נפשות עם סכום בהרבה יותר נמוך מ-20000 בחודש שיכולים להסתדר(כמובן שרמת החיים שלהם אחרת, אבל הם מאושרים הם לא מרגישים שחסר להם דבר, למען האמת, במקרה שלהם אני בעצמי לא יכול להבין איך אפשר להסתדר), אני יכול להראות לך כאלו? לגבי שחור לבן כמובן שלא הכל שחור ולא הכל לבן ואני אוסיף ואומר יותר מזה גם אף פעם לא יהיה הכל לבן וגם כאשר אתה חושב שהכל שחור אתה תמיד תמצא איזשהו לבן. לילה טוב

sapir8

New member
צודק, טעיתי, כתבתי בהודעה הלפני אחרונה

שמעמד הביניים זהו אדם המשתכר 20000 נטו, בעוד שבעצם 20000 נטו(פחות או יותר) לתא משפחתי נחשב לעשירון העליון וזאת עפ"י נתוני הלמ"ס שם מופיע 37,461 ברוטו ב- 2009. אבל בד"כ סכומים אלו נמצאים אצל תא משפחתי שהזוג הם אקדמאים, זה דבר מאוד שכיח ודרך אגב לא רק אצל אקדמאים.

sporTV

New member
איך היה בהפגנה?....מישהו ייצג אותי בכבוד?

כמובן שלא נכחתי שם מפאת החום והטירוף שהיו שם... אבל אני מאוד שמח ונרגש למראה המחאה הזו. יש במחאה הזו משהו שכל אחדיכול להתחבר אליו מהמקום שכואב לו וזה גורם להצלחה המסחררת. האם מי מכם ביקר במחאה? שבוע משובח, עוז.

ראשגדול

New member
אם היתי מפגין

ואני בורר את ההפגנות שלי בסיכה .. זה לא היה בתל אביב ... יש לנו אחלה של מאהל באשקלון ... אבל הספיק לי אישפוז ארוך אחד אחרי הפגנה בשיא החום את הכוחות נשמור לחו"ל :)

chakiv

New member
העם דורש צדק חברתי! ../images/Emo104.gif ../images/Emo124.gif

הייתי בהפגנה בשבוע שעבר וגם בהפגנה ביום שבת האחרון. זו פעם ראשונה בחיי שאני מרגישה שותפה לתהליך טבעי שמזמן היה צריך לקרות - כל הזמן כולם קיטרו ודיברו על "המצב"
ואי אפשר לשנות אותו, כי, אתם יודעים, "זה המצב", אבל הנה - סוף סוף יש איזו התעוררות. סוף סוף יש תחושה שאנשים ב א מ ת מדברים על מה שמגיע להם. כי מגיע להם! וב"להם" אני מתכוונת שמגיע לנו! ולכן, גררתי את בן זוגי, ביקשתי מאחת האחייניות שתבוא לשמור על הילדים, והלכנו להפגנות. אני באמת באמת באמת מקווה שתהיה משמעות לכל האנרגיה הזו שהולכת לכיוון של שינוי חיובי
. פחות קפיטליזם יותר סוציאליזם, עם חלוקה צודקת בין רווחה ודמוקרטיה. ורדית (ועד פה סיסמאות, כי באמת, קטונתי...
) מצרפת כמה תמונות מההפגנות ב- 2 השבתות

chakiv

New member
הפגנה ראשונה - מול מוזיאון ת"א לאומנויות

הופעה של חמי רודנר ודן תורן - "אימפריות נופלות .........................לאט"

chakiv

New member
צדק חברתי מספר 2 - מול קריית הממשלה בת"א

היה כ"כ חם וצפוף ולח ו...... בסוף נאלצנו להידחף אל מאחורי הבמה כי פשוט לא היה מקום בגרוש. באמת חוויה יוצאת דופן. וחשובה מאין כמוה... בתמונה אפשר לראות את המוני האנשים ב- 12 בלילה.

sporTV

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד!!

יופי של הפגנת נוכחות ואחלה תמונות אווירה

הפגנות

הייתי בשתי ההפגנות האחרונות עם הבת שלי בת ה- 10. זה היה שיעור מצויין בדמוקרטיה, וכמו שכתבו פה השינוי הורגש באוויר. מקווה שתוכל להגיד שייצגנו בכבוד. בהצלחה לכולנו.

sapir8

New member
ספורטי, עדיין לא הבנתי על מה מחאה בדיוק

כמו שכתבת "יש במחאה הזו משהו שכל אחד יכול להתחבר אליו מהמקום שכואב לו וזה גורם להצלחה המסחררת" שלפי דעתי ההצלחה המסחררת הזו זו בדיוק הבעיה יש הרבה הפגנות שפשוט סותרות זה את זו כל אחד מסתכל על עצמו ואין בכלל ראיה כלל מערכתית שבסופו של דבר שבמקום להביא ל"צדק חברתי" הם יגרמו לעיוות חברתי, כך למשל בנושא של יוקר המחייה ,המחירים שיש ברשתות השיווק המזון, נניח שהטייקונים יחליטו להוזיל את המחירים אז בשביל לא להפסיד הם יתחילו לפטר עובדים ולאותם עובדים לא רק שלא יהיה איך לגמור את החודש הם בכלל לא ידעו איך להתחיל את החודש אז מה יקרה המדינה תצטרך לשלם הבטחת הכנסה ולהגדיל את מיסים על האנשים העובדים, כי כבר יש פחות רווחים בשוק העיסקי ולכן גם פחות מיסים אז מה יותר עדיף? כמו כן בנושא הדיור מי אמר שחייבים לגור באיזור המרכז יש לעשות שינו בחשיבה של האנשים מדינת ישראל היא לא מדינת תל אביב יש עוד איזורים בישראל כמו הנגב והגליל שפשוט משוועים לאוכלסיה חזקה, אני בתור תושב הדרום, מעיירת פיתוח, בנסיעה שלי ממקום מושבי לתל אביב פעם אחת בשבוע, רואה את ההשקעה האדירה שיש בניית הרכבת שיקרב את הנגב אל המרכז, ולכן אני לא תומך במפגינים, רוצים לקבל מקום מוזל תבואו לנגב ולגליל ותסייעו בפיתוחם אותו הדבר ברפואה הציבורית הנגב והצפון צריך יותר חיזוק מאשר המרכז וריקי יכולה להסביר לך כאחת שמסתובבת בבתי החולים את ההבדל במרכזים הרפואיים שבין הנגב למרכז. דרך אגב במקום שלנו יש הרבה הטבות מס, כמו כן לאחרונה במכללות בפריפריה יש שנת לימודים ראשונה חינם(10000 ש"ח בשנה לערך),ובכל הארץ נכנס לא מזמן טיפולי שיניים בחינם לילדים עד גיל 10, הורחב מס הכנסה השלילי לכל הארץ, למי שלא יודע מס הכנסה שלילי זה שהמדינה נותנת כסף לאנשים בעלי הכנסה נמוכה מעבודה שבכלל לא משלמים מיסים שזה יכול להגיע עד כמה אלפים בשנה, אני הסבתי את תשומת ליבה של מישהי לעניין הזה והיא קיבלה מהמדינה 3000 ש"ח(כמובן שיש קריטריונים). אז עכשיו כפי שאתה רואה מהדברים שלעיל יש לאנשים חסכון בעלות של אלפי שקלים בשנה, אז כשתופסים צד האם להפגין או לא אנשים צריכים לחשוב קצת יותר לעומק להשלכות של הדברים שהם עלולים לגרום ולא להיות עדר,כי זה מה שקורה התקשורת מפמפמת ומפריזה(בתפיסת צד אחד של הסיפור ואם במספר המפגינים ) והשאר הולכים מבלי לחשוב וזה חבל. דרך אגב אני לא יודע אם רבים מאלה שהולכים להפגנה האם זה בשביל למחות או בגלל ההופעות.

chakiv

New member
הלכתי בשביל המחאה

מה הקשר להופעות?!!? מי חשב על זה בכלל!? (יכול להיות שהיו גם כאלה. אז מה? רובם ממש ממש לא! - הצפיפות והמחנק, שווים את השיר וחצי ששרים!?) המחאה כאן מגיעה מכל הווייתנו - מתוך זה שלא מפתחים בפריפריה, מתוך זה שקשה לגור בפריפריה כי כל העבודה היא במדינת תל אביב ושאין תחבורה טובה ובמחיר סביר, מתוך זה שאנחנו אנשים עובדים במשרה מלאה ומגדלים ילדים שצריך לספק להם תנאים דומים לחבריהם לכיתה, אבל בסוף היום נשארים עם הלשון בחוץ, ושאם חלילה קורה משהו, אין רשת ביטחון. ואנחנו עובדים, לומדים, מתגייסים, תורמים לחברה ולמדינה הזאת, ולא יכול להיות שהמעמד הזה יחיה על כרעי תרנגולת ויממן וייתן וייתן לכולם - גם לשכבות החלשות ובהחלט לעשירון העליון. הפערים בין השכבות הולכים וגדלים - והכל בתמיכה ממשלתית, ללא קשר לאיזו מפלגה נמצאת בשלטון. הרי זה עיוות של שנים! שנים של הזנחה בפריפריה ושנים של הזנחה של שכבות במצוקה, ונכון לעכשיו מעמד הביניים על סף קריסה. וכנראה שבגלל שהמחאה מגיעה דווקא מהאוכלוסייה הזו, היא מחזיקה מעמד - כיוון שהיא המחאה של כל מי ששייך למעמד הביניים ומטה - החלשים אינם יכולים להשמיע את מחאתם מכיוון שהם לא יכולים להרשות לעצמם לא להתקיים! מלבד זה, חל משהו רע בחברה שלנו בשנים האחרונות - מקדשים את ההתעשרות המהירה, מנפחים ומהללים את אלו שנמצאים בראש הפירמידה, הצניעות כבר כמעט שלא קיימת. ורדית נ.ב: למי ששכח, אני על תקן הרוקחת פה, לא על תקן צ'ה גברה

sapir8

New member
את לא צ'ה גברה אלא צ'אקה ברה :)

דבר ראשון להופעות, לא אמרתי שכולם הולכים בגלל ההופעות אלא נראה לי שהרבה הולכים בגלל ההופעות בחינם, הרי לא סתם מפרסמים בחדשות אלו אומנים צריכים להגיע, רוצים להוציא קהל מהבית, בואי נראה כמה מגיעים בלי הופעות. אבל בואי נדבר על הדבר המהותי, דבר ראשון תא משפחתי שמרוויח 20000 ש"ח בחודש שלא מצליח לסיים את החודש נראה לי שיש בעיה בסדר העדיפויות של המשפחה הזו, לא קונה את זה, מי אמר שצריך לספק לילדים תנאים דומים למה שיש לחבריהם, אפשר לומר לילדים גם לא, הרי כתבת שהצניעות כבר כמעט לא קיימת, אז אולי לא צריך לקנות לילדים בגלל שלאחר יש וגם להתחיל לצמצם במותרות ולא לקנות כמו מטורפים ולהתחיל לעשות סקר שוק איפה בדיוק האחריות של הצרכן עצמו. דרך אגב מי מנפח ומהלל את הכסף המהיר אם לא התקשורת באותם תוכניות שהיא משדרת, ובאותה מידה גם תומכת בהפגנה. ולגביי הפריפריה אני אומר שמתחיל להבנות פה תשתית שמקרב את אזור הדרום למרכז ובכלל אני באופן אישי חושב שברגע שיבואו לפה צעירים איכותיים אז כבר כל השאר יגיע גם החברות יתחילו להשקיע פה הרבה יותר, כמאמר השיר "אני ואתה נשנה את העולם אז יבואו כבר כולם", ולגבי הפערים תדעי לך שזה היה זה הווה וזה לצערנו גם תמיד יהיה אף אחד לא יכול לשנות זאת ולא משנה באיזו שיטה כלכלית מספיק לקרוא את "חוות החיות" שבמקום שבו כולם לכאורה שווים החזיר שווה יותר, את גם יכולה להסתכל מהמשפט שציינת "לא יכול להיות שהמעמד הזה יחיה על כרעי תרנגולת ויממן וייתן וייתן לכולם - גם לשכבות החלשות ובהחלט לעשירון העליון", דרך אגב הידעת שהעשיריון העליון משלם כ- 75% מסך המיסים הישירים, אז זה לא נכון מה שאת אומרת לגביהם, את מתבלבלת בן העשיריון העליון לבין המאיון העליון או האלפיון העליון מה שנקרא הטייקונים, שהם דרך אגב יכולים להסתדר גם בלעדינו אך לא בהכרח שאנו יכולים להסתדר בלעדיהם כי הם מספקים אלפי מקומות עבודה, כן, גם למעמד הביניים. למדינה יש אינטרס להביא כמה שיותר משקיעים, אנשים עם הרבה כסף ,שיקימו חברות ויספקו מקומות עבודה בין היתר עושים זאת ע"י הטבות מס.

sporTV

New member
אמנם את לא צ'ה גברה אבל....

את בטוח יותר יפה ממנו! וגם....אני אפילו מסכים עם כל מילה שאמרת. אני איתך!!!!!

sapir8

New member
בדבר אחד אני יכול להסכים, למרות שלא ראיתי

ולא מכיר את ורדית הרוקחת, אני בטוח שהיא הרבה יותר יפה מצ'ה גווארה לגבי השאר תרשה לי לחלוק, מבחינה עובדתית זה לא נכון איך שורדית מציגה את הדברים, אבל בסדר, אפשר גם להסכים עם דברים שאינם נכונים עובדתית, אבל זה לא אומר שזה פתאום יהפוך את דבריה לנכונים. שבת שלום ומבורך!!!

sporTV

New member
אני מסכים רעיונית

ולמען האמת גם לא התעמקתי בכל מה שרשמתם. אני לא מסכים איתך מהסיבה השפוטה - גם אם אורח החיים שלנו בזבזני וצרכני יתר על המידה עדיין הטייקונים עושים עלינו קופה יותר מדי גדולה. בכל מוצר שאתה רוכש - כאשר הרווח לחברה מוגזם - עשקו אותך. כאשר אני כחלק מעמד ביניים נדרש לשלם מיסים עקיפים גבוהים מאוד סימן שמשהו לא תקין. איך ייתכן שעני ועשיר ישלמו אותו סכום מופרז על המסים בדלק? לכיוון הזה אני חותר... צריך לקחת יותר מהחברות (ואיכשהו לדאוג שהן לא יברחו מהארץ...) ופחות לעשוק את האזרח הקטן. ופחות לממן מגזרים שלא תורמים למדינה בשום שלב בחייהם.

sporTV

New member
בתזמון מושלם -

מישהו חישב בדיוק את מה שניסית להסביר ולהתלונן עליו. במשפט אחד אני אנסה לסכם את מחשבותיי: המחירים של כל החומרים והמצרכים עולים כבר עשרות שנים - ורק דבר אחד נשאר סטטי - גובה המשכורת. זה בור שלא תהיה לו תחתית אלא אם יישרו קו עם המציאות.

sapir8

New member
שבוע טוב

להסכים באופן עקרוני גם אני יכול, אבל בין עקרון למציאות מה לעשות יש הרבה מכשולים שלא יכולים לממש את את אותו משהו עקרוני. בכל מקרה, בהתייחס לדברים הספציפים שהצגת בנושא של מיסים עקיפים כלומר מע"מ מס על הדלק וכו', אני רוצה לומר מספר דברים נתחיל לגבי המע"מ שיעור המע"מ כיום הוא 16% כלומר לא חל שינוי דרסטי בנושא הזה כבר עשרות שנים, מ-1982 המע"מ נע סביב 15-18% אז כבר בעניין המע"מ אתה לא יכול לומר שהעלו את המיסים העקיפים באופן חריג, ולגבי מס על הדלק תסכים איתי שעני בכלל לא יכול לשלם מס על הדלק כי אין להם בכלל אפשרות לקנות רכב ולתחזק אותו אז הם בעיקר נוסעים בתחבורה ציבורית ולכן אתה לא יכול לומר שהעני והעשיר משלמים את אותו מס על הדלק. ובכלל איך אפשר להפריד בין עשיר לעני כשהם באים לסופר, הם אמורים להביא לקופאי תלוש משכורת ולפי זה יאמרו לכל אחד אתה תשלם מע"מ 16% ואתה לפי תלוש המשכורת שלך תשלם 5% . בנוסף לכך אם כבר מדברים על מיסים כדאי שתדע שהמיסים הישירים דווקא ירדו בשנים האחרונות והם גם אמורים להמשיך ולרדת דווקא לאלו שנקראים מעמד הביניים (המשתכרים 20,000 נטו בחודש), כלומר פחות מיסים יותר כסף בכיס, אבל מה לעשות הם תוקעים לעצמם גול עצמי, כנראה שהולכים להקפיא את זה(תקוו שלא). כמו כן בחודש שעבר שכר המינימום עלה ל- 22 במקום 20.70, אם אנחנו מדברים על משרה מלאה זה אומר מ-3850 ל-4100 ובסוף שנה הבאה שכר המינימום אמור שוב לעלות ל- 23, כלומר 4300 ש"ח, יכול להיות שזה לא נשמע לך לא הרבה אבל בדברים האלו צריך להזהר כיוון שעבור מעסיקים זה דיי הרבה ובשביל להשלים את ההוצאה הנוספת שהתווספה להם הם יכולים לפתור בשתי דרכים או העלאת מחירים או פיטורים של עובדים, תחליט איזה מהאפשרויות עדיפה לך? ורק לידיעה כללית אתה צריך לדעת שכמעט 50% מהאנשים פה בכלל לא משלמים מיסים מכל מיני סיבות אם זה פטורים, הטבות שכר נמוך, אז המדינה חייבת להשלים זאת ע"י מיסים עקיפים. כי אחרת איך המדינה תשלם לאלו שעובדים במגזר הציבורי כמו אחיות רופאים רוקחות מורים עובדים סוציאלים עמותות וכו' בעצם המיסים של המגזר העיסקי הוא זה שמחזיק את המגזר הציבורי ולא להפך. אתה אומר שצריך לקחת יותר מהחברות אל תשכח שאנחנו נמצאים בכפר גלובאלי איזה אינטרס יש לחברה מסויימת לבוא ולהשקיע כאן ולא במדינה אחרת כמובן זה הטבות המס שהיא מקבלת מהמדינה וזה אומר המקום שבו הוא יכול הכי טוב למקסם רווחים זו המטרה של חברה, להרוויח, אז אם תפגע בריווחיות שלהם הם יכולים לפטר עובדים ואני באופן אישי ממש לא בעד זה שיהיו מובטלים כי זה הרבה יותר גרוע. כמובן שיש לטפל בכל הנושא של הריכוזיות שלא ישלטו פה מעט אנשים על כל כך הרבה משאבים ובכך הם פוגעים בעקרון התחרותיות ומתנהגים כמונופולים וכתוצאה מכך גם המחירים בהתאם ובזה הממשלה דואגת לטפל ללא כל קשר להפגנות הללו. אז בכתבה שהבאת למטה הם אינם מציגים את כל התמונה הם מציגים את מה שנח להם מבלי להביא איזשהם פתרונות והשלכות של אותם פתרונות שהם מציעים, למה? כי הם תפסו צד וזה לא תפקידה של התקשורת לתפוס צד ולנפח דברים ולהעכיר כל דבר, הם תפסו את הצד של המסכנה מכפר שמריהו(דפני ליף ), מרוב מסכנות תראה כמה כסף הם משקיעים בכל ההפגנות הללו המסכנים האלו, מודעות בעיתונים, אוטובוסים, משרד יחסי ציבור, טלפונים מה לא? הם ממומנים טוב טוב ע"י ארגונים כלשהם(אני מאמין שהם באים מהכיוון השמאלי של המפה הפולטית) מהתחלה שום דבר לא היה ספונטני כמו שמנסים להציג זאת בתקשורת. דרך אגב את מחאת האוהלים הם ייבאו(כמו שבד"כ קורא בישראל בתוכניות הריאלטי) מספרד ששם בכלל יש 20% אבטלה ובקרב הצעירים זה מגיע ל כ- 50%, ומי ששולט שם זו המפלגה "הסוציאל דמוקרטי" כלומר אלו שמדברים גבוהה גבוהה על מדינת רווחה ושלום בדיוק כמו אצלנו גם פה השמאל מדבר גבוהה גבוהה על שלום ורווחה ודווקא אצלם משום מה קורות רוב המלחמות די להזכיר את הממשלה קודמת, או כשאהוד ברק בזמנו הוא היה המשיח החדש של השמאל " שחר של יום חדש" "הזקנה במסדרון"(מעניין מה קרה לה מאז), ובוא לא נשכח איך בתקשורת התייחסו בנושאים האישים הזוגיות של אהוד ברק ונאווה(זוג אוהבים אמיתי או כמה שנאווה צנועה היא מורה, הטובים) לעומת הזוגיות של ביבי ושרה(בקיצור רשעים)מה קרה מאז התמונה היא לא כפי שציירה התקשורת בינתיים אהוד ברק ונאווה התגרשו היום נאווה עומדת בראש עמות עלם ומשתכרת כ- 30,000 ש"ח בחודש(גם הצניעות הלכה, או שהיא אף פעם לא הייתה) היום אהוד ברק כמובן מוקצה מחמת מיאוס, מעניין מי הפעם יהיה המשיח החדש שלהם, מי יודע אולי זה יהיה הטלאנט יאיר לפיד. לסיכום הנושא הכלכלי אם תא משפחתי שמרוויח 25,000 נטו ובכל זאת קשה לו לגמור את החודש אז שיתחיל להפחית בהוצאות שלו במקום שלושה מחשבים בבית שיקנה מחשב אחד במקום סמרטפון שיקנה פלאפון פשוט יותר במקום 3 טלוויזיות שיסתפק בשתיים, ולעזור לאלה שבאמת זקוקים לעזרה. ולסיום הנה משהו הומוריסטי המשקף את מה שרציתי להעביר בהודעה זו. שבוע טוב ומבורך

למעלה