איך היה היום הראשון??

אמאנחל

Member
מנהל
איך היה היום הראשון??

מי נכנס פעם ראשונה לגן? מי לבית הספר? מי לחטיבה? וגם מי שממשיך באותה מסגרת, איך היה?

אמאנחל

Member
מנהל
אצלנו

הבת נכנסה לכתה ה'. באותו בית ספר. החליפה מחנכת. בינתיים נראית נחמדה.
&nbsp
הבן עלה לחטיבה. יש לו שני חברים בכתה מהשנה שעברה, ובינתיים נראה מאוד מרוצה.

מרגנית2

New member
אצלנו מתחילים ביום א

ההתרגשות גדולה. כיתה ח. אותו מחנך. אותה כיתה. מצטרף עוד נער מבית ספר יסודי שנלחם על זכותו ללמוד בבית הספר המיוחד הזה והצליח במאמץ רב.
התיק מוכן. תיק חדש שבני קיבל ממיקרוסופט.. ספרים רכשתי בתחילת החופש - עטופים יפה מוכנים לשימוש. מחברות. קלמר חדש. ומשקפיים חדשים..

הבכורה סיימה את מבחני השנה השניה באוניברסיטה. כעת מכינה מערכת לשנה ג ומתייעצת עם יועץ לימודים. הציונים כבר פחות מושלמים - קשה ללמוד מדעים - החברות גם מתחילות ללמוד (אחרי שטיילו בעולם שנה שנתיים). חברה אחת התחתנה.. בסהכ האוירה אצלנו השתפרה. פחות מתח. יותר רגוע. הפסיכולוג מאד עוזר.

בנגי 16

New member
אצלנו

קטני חזר לגן, עבר קבוצה לגדולים יותר. היה הרבה בכי כמעט של כל הילדים. עבר להם אחרי שההורים יצאו. בת אחותי הצטרפה לגן גם, אז זוג הורים אחד אני מכירה

&nbsp
בעיקר זה עורר שאלות לגבי ילד שני, ואיך מפצלים את היום הראשון ללימודים, או אירועים משמעותיים שצריך להיות עם שנים אבל יש רק הורה אחד. התחלתי לחפש בהיסטוריה, כי בטח הנושא עלה פעם פעמיים בעבר.

rabbitm

New member
נשארנו בויצו אבל עברנו לבוגרים (אמא׳לה)

ההתחלה היתה מבטיחה, אבל שאת הילדות התחילה את קונצרט הבכי, הבת שלי הצטרפה בכל הכוח. אם כי שחזרתי ב12:00 היתה נראית מבסוטה לגמרי.
מאמינה שיהיה טוב.

תחילת שנה:)

הגדול התחיל כיתה ג' והקטנה נכנסה לכיתה א'. התרגשות גדולה :) ביום שישי היה טקס כניסה לכיתה א' עם כל ילדי בית הספר והבן שלי אמר לחברים שלו שכשהקטנה תעבור בשער הפרחים אז שיקומו וימחאו לה כפיים.. ובאמת כך היה.. חמודים שכאלה. אז ההתרגשות מאחורינו והעבודה האמיתית מתחילה.. שיעורים, הסעות לחוגים, מבחנים ועוד.. שתהיה שנה נהדרת ומוצלחת לכל הילדים:)

s p r i n g1

New member
זרם וגם נראה שיש שיפורים לטובה

הגדולה כל כך עצמאית וגדולה, הייתי מאד רוצה ללוות גם אותה ביום הראשון ללימודים ולא היה אפשרי מבחינת זמנים,
הגדולה עלתה לו, אחרי התיחסות נוראית לכתה שלה בשנה שעברה, שיבוצים גרועים של מורים ויחס מפלה, המורים הטובים שובצו למורה המקבילה בזמנו בגלל ששם יש יותר מקורבים למנהלת ביה"ס, לא שתקנו ובתחילת החופש התקיימה פגישה של הורי הכתה עם גורמים בכירים באגף החינוך , תלונות חריפות על התנהלות המנהלת, ויצא מכתב מפורט ועובדתי לגורמים במערכת החינוך, נראה שהתיחסו בהחלט לתלונות שלנו וזה עזר, הכתות "אוחדו" בעצם למראית עין , כניראה כדי לאפשר שינויים ושל הרכב הכתות, יש עכשיו כתת אם מאוחדת עם מחנכת מדהימה ביותר, לא יכולנו לבקש טובה יותר, את רוב המקצועות הם לומדים עכשיו בשתי קבוצות, הגרעין של הכתה נשאר כמו שהיה אבל בוצעו מספר החלפות בין ילדים בכתות ועכשיו לא קוראים לזה כתות מקבילות אלא "קבוצות" שקיבלו שמות פרחים:)" ,נראה לי שהשינויים בהחלט לטובת המרקם של הכתה, שוב יש אפליה קטנה, מורה מקסימה שהילדים אוהבים שובצה שוב לכתה המקבילה ובכתה של הגדולה שובצו הרבה מורים שנחשבים ליותר נוקשים שמלמדים בכתות ז-ח, אבל עד כה נשמע שהגדולה מרוצה , אין תלונות, והיא עם חברות שלה לפי בחירתה, ואם שיבוץ המורים מכתות ז-ח יגרום לרמת למידה יותר גבוה אז בעצם מדוע לא........
הקטנה ממשיכה באותו גם למרות שהגננת לדעתי בעיתית, אבל היא בעיתית בעיקר כלפי ילדים חדשים, הקטנה שנה שניה ומקבלת חיבוקים ונשיקות מהתחלת השנה (להבדיל משנה שעברה שבה הגננת גילתה יחס חם לילדים שהיא הכירה...)
שתי הילדות הולכות בשמחה למסגרות החינוכיות והחיים שוב חזרו לשיגרה להבדיל מהחופש הארוך מידי, שיגרה מבורכת.

מאחלת לכל הילדים והמורים שנת לימודים פוריה ומוצלחת, שירכשו דעת ודרך ארץ, שיתקדמו בלימודים וגם חברתית, שירכשו ידע וגם יהיו מספיק רגעים מהנים.
ב-ה-צ-ל-חה לכולם !

למעלה