היו לך נדודי שינה בגלל זה, רובי?../images/Emo6.gif
הקדמת אותי! הגעתי באיחור עקב ביקור. כשהגעתי, ד"ר שושנה וייך שחק הרצתה. שושנה כבר שנים רבות חוקרת את שירת מגורשי ספרד. היא הציגה תסריט של אנשים ששרו לה כל מיני זכרונות מהעבר. כמו כן, היא מכרה דיסק שהוציאה. קניתי והאזנתי. אכן, עבודת נמלים - לחפש בנרות מבוגרים מיוגוסלביה שעדין זוכרים כל מיני פיוטים ורומנסות ולהקליט בתנאי שדה! בטי קליין שרה בלדינו עם אקורדיון ואף הפתיעה אותי בשיר "יובנו". הצטרפתי אליה, ממקום מושבי. קבוצת רקדנים מאיזשהו חוג רקדו כל מיני ריקודים עממיים שונים. צפיתי בהתעניינות רבה. בכיבוד לא נגעתי כדי לשמור על המשקל. השתתפתי בהגרלה. מדובר על פריטים שנתרמו על ידי המשתתפים בארוע. הכרטים עלה 10 ש'-הכנסות קדש לארגון שעל סף פשיטת רגל. האנשים זכו בכל מיני פריטים מעניינים. אני זכיתי בתחתיות. זכרתי את מר יוסף שמבוקי שכיהן בעבר כיו"ר ההתאחדות. כיום מכהנת הגב' מרים אביעזר. גם אותה ראיתי אך התאכזתי שהמזכירה לשעבר, דושקה פסח לא נכחה. בדיסק שקניתי ראיתי תמונות תיעודיות של קהילת סראייבו. אפילו הלבוש השמרני הפתיע אותי. ועוד אנשים שאלו אותי מה חובש כפה עושה בארוע של יוצאי יוגוסלביה לשעבר. בכל מקרה, היה שווה במזג אוויר כזה קר לטרוח עד ירושלים. מחכה לעוד ארועים כאלה.