איך היום עולה ומתמלא חיים.

Walk Two Moons

New member
איך היום עולה ומתמלא חיים.

"אני והמנהלת האישית שלי שנינו באר-שבעים במקור, ורוצים לחזור לפה. מישהו יודע על דירה למכירה באיזור?" (מאיר בנאי בברקה בבאר שבע, 12.8.2008) ---------------------------------------------------------------- יותר מכל, השלב החביב עליי בהופעות הוא ההתחלה. האורות נדלקים, אנשים בקהל מתחילים לזוז קצת במקומם בהתרגשות, האומן - יהיה אשר יהיה - עולה לבמה, ולקול מחיאות הכפיים מתגנבת לראש מחשבה מאושרת, הנה מתחיל השלב הרחוק ביותר מהסוף. אחרי מעבר בין כמה תחנות ביורוקרטיה מטרידות ומפיקה אחת שהואילה בטובה להרביץ לי כשהעזתי לצלם, הנחתי שיקשה עליי יותר מכרגיל להיות בפוקוס, אבל מסתבר שלא נתתי מספיק קרדיט. מאיר וחבורת הנגנים המצויינת שאיתו (ביניהם הגיטריסט ירון מלאכי שזו לו ההופעה הראשונה בהרכב הזה, שהצליח לדעתי להכנס לנעליו הגדולות מאוד של יוסי מזרחי ושיחק אותה בכמה ביצועים מרשימים ביותר) לא השתהו והכניסו את הקהל במומחיות ובכשרון לאווירה, מגובים בסאונד יוצא דופן באיכותו. מאיר, שכשרונו להעביר רגש מתחרה בעיניי לעיתים קרובות עם כשרונו הווקאלי, הקדיש את ההופעה ל"חיים בנאי, דודי שנפרדתי ממנו השבוע, איש יקר ותמים. ביחד אתכם, אני רוצה להקדיש את את ההופעה הזאת לטוב ולתמימות. חיים, להתראות." ועבר לשיר - איך לא - את "שלום לך דודי". האווירה המלנכולית לא השתלטה. מאיר נראה שמח ומשוחרר, הרבה לתקשר עם הקהל (בשלב מסויים הקהל נחלק לשני מחנות - מחנה אחד דרש ממנו לשיר את "אצלך בעולם" והמחנה השני, שעליו נמניתי גם אני, צווח תחנונים ל"אליה". מאיר הגיב ב"תירגעו, אל תלכו מכות, אני אבצע את שניהם."
) ובאופן כללי נראה היה שסוף סוף הוא הצליח להיפטר מהקושי שליווה אותו זמן רב להתנהג בחופשיות על הבמה. הודות לאחד ממיתרי הגיטרה שנקרע זכינו לקבל ביצוע מצמרר ל"שור... אה, סליחה, כלומר שיר... אוקיי, שיר-שור שלא עשינו מזמון" - את שומעת, מאסטרפיס ענק שהלחין נחצ'ה היימן למילותיו של נתן אלתרמן ואחד מהביצועים של מאיר האהובים עליי ביותר. הלוואי שבעקבות הפידבק החם שהוא קיבל מהקהל אחרי הביצוע הזה הוא יחליט לארח אותו באופן קבוע בהופעותיו.
לסיכום, הייתה הופעה סוחפת ומהנה, חוויה מומלצת. סטליסט: מנגינת הנדודים כשהיום עולה איילת חן שמע קולי אהבה קצרה כמה אהבה שלום לך דודי אצלך בעולם בשם האהבה גשם לך אלי אל נורא עלילה תגידי אש תגידי מים וביניהם שירו של שפשף חלומות אחרים (לא בוצע בסופו של דבר) ----- אליה שער הרחמים, כאמור איפשהו באמצע נכנס גם 'את שומעת'. ותודה רבה לפורום על הכרטיס!

neciha1

New member
יעל מלאכי

לגיטריסט החדש קוראים יעל [כם עם ע'] מלאכי ולא ירון

honey pie1

New member
../images/Emo6.gifאני דווקא שמעתי יעל

מסכן האיש, הרבה שמות יש לוD:

איף

New member
תודה על הסיקור המקסים ../images/Emo24.gif

הוא שר את "את שומעת"??????? אני חייבת לראות ביצוע של השיר הזה בהופעה.
אני רואה שהיו כמה שינויים בפלייליסט מאז ההופעה האחרונה שהייתי בה. הוא לא שר את "לב סדוק"? אני שמחה לראות שהוא שר את "מנגינת הנדודים" כי בהופעות האחרונות שהייתי הוא לא שר אותו. מה עם "ברחוב הזה" ו"גשם"? לא היו? הגיטריסט החדש - האמת שחששתי ששמעתי שיוסי מזרחי עזב. אגב, הוא טס לחו"ל לטפח את הכשרון האדיר שלו אם מישהו תוהה
(בהצלחה!!!!!!!!!
) אבל אם אתה אומר שהגיטריסט החדש מעולה, אז אני שמחה, ואלך לבדוק את זה בעצמי בקרוב.
בכל אופן, תודה על הסיקור!!!!! נשמע שהיתה הופעה מיוחדת.

Walk Two Moons

New member
זו באמת הייתה הופעה מיוחדת.

משהו באווירה היה מאוד ישיר ונטול-פוזה, נראה היה שמאיר והלהקה נהנים מאוד וזה כמובן השפיע על הקהל. ממש מעצבן אותי הקטע שכל בתי ההופעות באשר הם מחליטים פתאום לאסור לצלם, הלוואי שהייתי יכול לתעד בוידאו את הביצוע המטורף ל'את שומעת'.נפקד מקומם של 'לב סדוק' ו'ברחוב הזה', אבל 'גשם' היה, בודאי.

honey pie1

New member
תודה, אחלה סיקור:] באמת נשמע שהיה מיוחד...

אוי, איזה כיף זה להיות בהופעה שלו...
אני כ"כ רוצה שוב.. מקווה שאצליח להגיע לירושלים:]

TEENAGER1

New member
תודה אבישי../images/Emo24.gif

בא לי הופעה של מאיר ברמות שלא ייאמנו. שמחה מאד מאד שנהנית!

TEENAGER1

New member
איזה עוד מעט ואיזה נעליים../images/Emo10.gif

אני לא יכולה ללכת לחוצות היוצר בסוף... באיזשהו מקום בליבי אני מפנטזת למצוא את עצמי פתאום בהופעה של מאיר עם שולי רנד.. אבל זה כזה חור, שאני לא רואה איך זה קורה.

Walk Two Moons

New member
--- התנצלות ---

ראשית, תודה רבה למי שהפנה את תשומת ליבי. בקריאה נוספת של הסיקור, מסתבר לי שכתבתי בו משהו שלא עשה צדק עם המציאות כפי שהייתה. בבואי לתאר קושי מסויים שהיה לי לשקוע אל תוך המוזיקה כתבתי על "מפיקה אחת שהואילה בטובה להרביץ לי כשהעזתי לצלם". מעבר לציניות שגלומה במשפט הזה, ברצוני לתקן ולהבהיר - הגזמתי כהרגלי, היא לא הרביצה לי, בסך הכל טפחה על כתפי לאחר מספר קריאות שלה שלא נענו ביחס מצידי בבואה לעשות את עבודתה. זה אמנם הפריע לי, אבל לא היה באמירתי ההיא פן מאשים, אם כבר, האשמה כולה שלי. צר לי שההודעה הזאת לא תוכל לקפוץ. אני מתנצל מאוד על האמירה הפוגענית משהו שנעשתה בהיעדר תשומת לב.

למעלה