איך המדע מסביר את קיומן של רוחות רפאים?

איך המדע מסביר את קיומן של רוחות רפאים?

תודה

אבל המון אנשים פגשו רוחות רפאים

לפעמים אפילו כמה אנשים יחד ראו רוח רפאים כלומר זה לא יכול להיות דמיון.

הוא לא מסביר את *קיומן* של רוחות רפאים.

יש אנשים (לא יודע אם הם נחשבים כחוקרים) שמנסים לתת הסברים רציונליים למה שהאנשים ראו. ההסברים האלה שונים ומשונים בהתאם לתופעה שראית... אתה מבין, המון אנשים ראו את "קספר" בטלוויזיה, זה לא אומר שהוא באמת קיים.

אחמס1

New member
מדע עוסק בדברים מדעיים ולא בתופעות לא מדידות

או בתוצאות נסיוניות שלא ניתן לשחזר.

spake

New member
אני חייב להעיר

שראיתי תוכנית בסיינס דיסקברי אני חושב שיש אשכרה מדענים שמודדים את זה! כאילו הם באו עם כל מיני מכשירים למדידת שדות מגנטים, לראיית אינפרה רד וכד' ומצאו דברים נחמדים. רשמתי את זה בתור הערה כי אני לא ממש חקרתי בנושא אבל אל תפסול זאת אל הסף הטבע מלא הפתעות (ברור שאני לא טוען שיש רוחות רפאים אלא שיכול להיות שזו מן טופעה שאנשים חובים וחושבים שזה רוחות רפאים).

אחמס1

New member
לא פסלתי דבר

זה שהם באו עם כל מיני מכשירי מדידה לא אומר דבר. ועם כל הכבוד לדיסקברי סיינס, זה לא בדיוק peer reviewed journal, הרבה זבל פסבדו מדעי מסתנן לשם. יציגו האנשים האלו קיומה של תופעה על-טבעית בתנאים מבוקרים, וילקחו ברצינות. לא רק זה, מי שיוכל לעשות את זה יקבל מיליון דולר מקרן החינוך של ג'יימס רנדי. אז או שהאנשים האלה לא באמת רוצים להוכיח לעולם את קיומן של תופעות על-טבעיות או שהם לא רוצים מיליון דולר, או שעד עכשיו לא היו מסוגלים לספק מדידה לא מעורפלת ו-replicable.

its moi

New member
מי שמגיע עם מכשיר למדידת שדות

שלא יתפלא אם הוא מודד שדה.

amitmis

New member
זה אולי מעט יומרני להגיד את זה...

אבל עצבנת אותי עכשיו!

ufffnick

New member
המדע לא מסביר הרבה דברים

בעיקר תופעות, שאתה יכול לתת להם הסבר הרבה יותר משעמם ובנאלי מאשר "רוחות רפאים", או "חייזרים". וזה שזו היתה קבוצת אנשים שראתה יחד בו זמנית את אותה "רוח רפאים", לא אומר שזה אכן קיים. בפסיכולוגיה מדברים על לא מעט תופעות בהן קבוצות אנשים (יחד, פיזית ולחוד) היכולים לדמיין את אותה התופעה בו זמנית. כך, שבין אם תרצה או לא, זה עדיין לא אומר שמה שהם ראו אכן אמיתי, וזאת עוד יותר אם יש לך הסבר פשוט ומאוד לא "סקסי" לתופעה כמו "רח רפאים".

לא נשמע הגיוני מה שאתה אומר

ראיתי בטלוויזיה מקרים של כמה אנשים שבו זמנית ראו ממש דמות של אישה או איש עוברת דרך קיר או מרחפת במעלה המדרגות, עם תאור מפורט של הבגדים שהדמות לבשה והתיסרוקת, לא יכול להיות שסתם ככה כולם דמינו בדיוק את אותו הדבר זה לא הגיוני. אז ברור מזה שהם באמת ראו רוח רפאים ולא סתם משהו בדמיון.

Rtitan

New member
ראיתי בטלוויזיה שאלביס פרסלי חי...

עברת את גיל 3? הגיע הזמן לעשות הפרדה בין הטלוויזיה לעולם האמיתי... ודרך אגב, החללית מ"היום השלישי"? היא לא אמיתית.

למעלה