איך המזון שאנו אוכלים יכול לשפר את מצב הרוח

  • פותח הנושא עדיקולה44
  • פורסם בתאריך
ע

עדיקולה44

Guest
כשאנשים ברחבי העולם התמודדו עם רמות גבוהות יותר של מתח, דיכאון וחרדה בשנה האחרונה , רבים פנו למאכלי הנוחות האהובים עליהם: גלידה, מאפים, פיצה, המבורגרים. אבל מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מצביעים על כך שהמזונות העמוסים בסוכר ועתירי השומן שאנו חושקים בהם לעתים קרובות כאשר אנו לחוצים או מדוכאים, מנחמים ככל שהם עשויים להיראות, הם בעלי הסיכויים הנמוכים ביותר להועיל לבריאות הנפשית שלנו. במקום זאת, מזון מלא כגון ירקות, פירות, דגים, ביצים, אגוזים וזרעים, שעועית וקטניות ומזונות מותססים כמו יוגורט עשויים להיות הימור טוב יותר.

פסיכיאטריה תזונתית , אשר בוחן את הקשר בין תזונה לבריאות נפשית. הרעיון שאכילת מזונות מסוימים יכולה לקדם את בריאות המוח, כמו שהיא יכולה לקדם את בריאות הלב, עשוי להיראות כמו הגיון בריא. אבל מבחינה היסטורית, מחקר תזונה התמקד בעיקר באופן שבו המזונות שאנו אוכלים משפיעים על הבריאות הפיזית שלנו, ולא על הבריאות הנפשית שלנו. במשך זמן רב, ההשפעה הפוטנציאלית של מזון על אושר ורווחה נפשית

אבל במהלך השנים, גוף מחקר הולך וגדל סיפק רמזים מסקרנים לגבי הדרכים שבהן מזון עשוי להשפיע על מצב הרוח שלנו. תזונה בריאה מקדמת מעי בריא, המתקשר עם המוח דרך מה שמכונה ציר המעי-מוח. חיידקים במעיים מייצרים נוירוטרנסמיטורים כמו סרוטונין ודופמין, המווסתים את מצב הרוח והרגשות שלנו, והמיקרוביום של המעי היה מעורב בתוצאות בריאות הנפש. "גוף הולך וגדל של ספרות מראה שהמיקרוביום של המעי ממלא תפקיד מעצב במגוון הפרעות פסיכיאטריות, כולל הפרעת דיכאון
 
למעלה