איך הספריה בבית הספר שלכם?

Rivendell

New member
איך הספריה בבית הספר שלכם?

אתם מרגישים שיש מבחר, שאתם יכולים למצוא שם ספרים עדכניים שמעניינים אתכם, או שאתם לא טורחים בכלל לנסות?

שרוני101

New member
על הפנים../images/Emo31.gif

קודם כל יש רעש נוראי כי זורקים את כל הערסים לסיפריה, אין כמעט אף ספר חדש (הגזמתי- אין אף ספר חדש), כי המנהלת חושבת שאין טעם להשקיע כסף בספרים- גם ככה אף אחד לא קורא אותם (מעניין למה?), את סיפרי הבגרויות השימושיים גנבו (ואף אחד לא דואג להחליף אותם- הספרנית רק מודיעה בפרצןף חמוץ שהם נגנבו), והספרים(0מראשית המאה הקודמת) שכן יש בסיפריה מצויים בבלאגן היסטרי. אם פיספסתי משהו תדאגו להעיר את תשומת ליבי...

Moondust

New member
לנו דווקא יש אחלה ספריה../images/Emo41.gif

עם מבחר גדול. במיוחד המדף הענקי, שמהתקרה ועד הרצפה מלא בספרים של מד"ב ופנסטיה. ביום הראשון של התיכון הלכתי כהרגלי לבדוק את הספריה, וואו. אסימוב, היינלין, קוני ויליס, דגלס אדמס, ג'ורג' מרטין, הרואים למרחוק... חבל שאין להם טרי פראצ'ט, אבל נסלח להם על זה.
נדרתי שעד סוף י"ב אני קוראת את כל המדף הזה. וגם ממה שהוא לא פנסטיה ומד"ב יש הרבה, והספרניות בסדר גמור. חבל שהספריה תמיד ריקה, וכשאני יוצאת עם ספר אני מרגישה שכל השלושה וחצי ילדים שמכינים שם שיעורים נועצים בי מבטים. X_X

sagiberg

New member
הספריה הכי נפלאה../images/Emo28.gif

בבית הספר של ילדי קיימת ספריה מדהימה בגודלה ובתוכנה. מסיבות שונות (תרומות וכו') הפכה הספריה לספריה קהילתית שהיא בו בזמן בית ספרית וכך זוכים כולם- לילדי בית הספר כניסה חופשית לספריה עתירת ספרים, ולקהילה ספריה הממוקמת במתנ"ס וממלאה מקום מפגש נפלא. הקסם האמיתי הוא קיומם של ספרים "ישנים" (שנות הששים) ולצידם ספרים שזה עתה יצאו אל המדף.

Jam89

New member
../images/Emo42.gifסבירה,

אין ספרים חדשים לאחרונה, לצערי הרב, ועד שיש, הם די גרועים. את כל מה שמעניין אותי כבר סיימתי בערך, אבלא נורא. הספרנית נחמדה, ויש חבורת בנות שמחליפות אותה מדי פעם. הממפ, הדבר היחיד שמציק לי בספריה הוא שבאמת אין כלום חדש שמעניין אותי, אבל יש חדש.

בבית הספר? ../images/Emo57.gif

נחמדה-אך-לא-מושלמת. יש הרבה פנטזיה ומד"ב (הסגנון האהוב עלי ^^; ויש שני מדפים הכוללים את כל הארי פוטר, כל רומח הדרקון ורוב הספרים שתורגמו לעברית של טרי פראצ'ט) וגם כמה ספרי קריאה מוצלחים, אבל תופסים חלק נכבד גם כל ספרי ה"בנות מקובלות אך אומללות" של סופרות ארצנו (לא שאני מזלזלת, אני פשוט לא מחבבת את הז'אנר) וזה באמת לא ממש ניצול טוב של המרחב לטעמי. היה אפשר לשים שם קלאסיקות (שלצערי, אין מספיק למרותש אני רוצה לקרוא ^^). בקשר לספרים עדכניים: הא~! את אלו אני קונה. בכלל, האמת, אני לא אוהבת ספריות. אני משאילה מהן רק כמוצא אחרון, כשאני לא מצליחה למצוא את הספר שאני רוצה בסטימצקי או כשאין לי כסף לקנות אותו....

orlandoB

New member
חחח...

לכולכם פה יש הרבה מזל עם ספריות בצפר (אני מקצרת את בית ספר לבצפר- למי שתוהה. כן, יש כאלה שתוהים.), בספריה שלי יש בערך... אף אחד לא טרח לספור כמה- מדפים של ספרי פירושים לתנ"ך. אבל- אסור להשאיל אותם. אסור להשתמש בסםר עם פירושים. למה אנחנו צריכים פירושים לתנ"ך? אלוהים יודע! הוא אחראי לספרי תנך, לא? כשאני נכנסת לספריה זה כי אני- א- נואשת. ב- מחפשת להיות קורבן למבטים נועצים של ספרניות חטטניות שמסתכלות עליי במבט מלגלג כשאני לוקחת ספרי פנטזיה *סוג נ"ג* (ומי שלא מאמין לי שאפשר להתדרדר לשפל כזה של ספרות פנטזיה/ מד"ב- יש סוג נ"ג...). ג- כדי לעיין בספר פירושי חלומות וספר צמחים לכשפים. אני שוקלחת לגנוב מהספריה את ספר הכשפים. אני היחידה שקוראת אותו. הספרניות אפילו לא יודעות עליו. הוא ספר מלפני המוון שניםן, מהוצאת ספרים שנסגרה מזמן, הסופרים לא מצויינים, ובאף מקום לא שמעו עליו. יש דבר כזה סכיזופרניה לספרים? אני מדמיינת ספרים? כבר הזכרתי שיש לי נטייה נוראית לסטות מהנושא ולדבר בלי הפסקה? בכל מקרה, ספריית בצפר STINKS, וכך גם הספרניות, במלוא מובן המילה....

למעלה