איך העולם, התחיל?

SilentMike

New member
כמו שהעולם התחיל.

עפ"י תיאוריית הקוואזי-גבישים. תורת האבולוציה בדרך ברירה טבעית היא תיאוריה מדעית, ולא תפיסה מתפיסית כוללת. היא עוסקת בשאלת מוצא החיים (ולא, אני לא מתכוון ל-"מוצא המינים"). לכל תיאוריה מדעית יש תחום הכרה (scope), ובו היא עוסקת. דתות מתיימרות לתת תשובות נכונות ונצחיות לכל השאלות. תיאוריות מדעיות באות לתת תשובות מקורבות וסופיות לעת עתה לשאלות ספציפיות.

One Echoe

New member
מכל מה שכתבת,

לא הבנתי כמעט כלום. קודם כל, מה זה תיאוריית הקוואזי-גבישים? האם תוכל לתמצת לי, מה היא? דבר שני, האם אתה טוען שהאבולוציה בעצם עוסקת רק בהתפתחות, ולא באיך הכל התחיל? כלומר - זו לא תיאורייה כוללנית שתופסת לגבי כל השאלות?. ולא הבנתי את זה: "תיאוריות מדעיות באות לתת תשובות מקורבות וסופיות לעת עתה לשאלות ספציפיות.". כלומר, אם יש איזושהי שאלה לגבי העולם, או לגבי משהו מסוים - תיאוריה מדעית באה להסביר את השאלה עצמה, והיא מתמקדת אך ורק בה? בניגוד לדתות, כמובן? שכביכול באות לתת תשובה על הכל. אנא, נסה לענות לי בשפה פשוטה.

SilentMike

New member
בשפה פשוטה:

"קודם כל, מה זה תיאוריית הקוואזי-גבישים? האם תוכל לתמצת לי, מה היא?" לא משנה. זו היתה דוגמא, ולא דוגמא טובה במיוחד. קוואזי גבישים הם סוג חדש של גבישים שנתגלו ע"י חוקר ישראלי ששמו פרח מזכרוני, ומתנהגים בצורה שנחשבת לא אופיינית לגבישים, אבל זה באמת לא קשור. המטרה היתה להראות שתיאוריה עוסקת בתחום מסויים, ולא בהכל מכל וכל. "דבר שני, האם אתה טוען שהאבולוציה בעצם עוסקת רק בהתפתחות, ולא באיך הכל התחיל? כלומר - זו לא תיאורייה כוללנית שתופסת לגבי כל השאלות?" כן. תורת האבולוציה של דרווין היא תיאוריה בביולוגיה שמסבירה את מוצא החיים. אומנם נמצא שימוש לעקרונות הדרוויניסטיים גם בתחומים נוספים מלבד ביולוגיה. אבל אלו תיאוריות נפרדות. "כלומר, אם יש איזושהי שאלה לגבי העולם, או לגבי משהו מסוים - תיאוריה מדעית באה להסביר את השאלה עצמה, והיא מתמקדת אך ורק בה?" תיאוריה מדעית נותנת תשובה לשאלה, או הסבר לתופעה או לקבוצה של תופעות. לפעמים צריך גם להגדיר את השאלה, אבל לא לזה התכוונתי. "בניגוד לדתות, כמובן? שכביכול באות לתת תשובה על הכל." כן. אני מצטער אם התשובה שלי היתה לא ברורה. הפעם השתמשתי בעיקר במילים שלך, ואני מקווה שהבנת. יש אגב תשובות מדעיות גם לגבי הדברים שקדמו לחיים, אבל הן שייכות למדעי הטבע (הפיסיקה והכימיה), ולא לביולוגיה שעוסקת בחיים.

One Echoe

New member
ממש תודה, הבנתי כל מילה! ../images/Emo13.gif

שאלה אחרונה.
מה זה מוצא החיים? כלומר, איך החיים התחילו? האם תורת האבולוציה נותנת תשובה לאיך החיים התחילו? או לאיך אנחנו כבני אדם התפתחנו, ואיך בכלל, זנים של חיות מתפתחים? האם " הברירה הטבעית "(אשמח לתמצות מה זה) זה אבולוציה?

SilentMike

New member
קליגולה. לתשומת ליבך ../images/Emo13.gif.

יש חיים נכון? אנשים והיפופוטמים ונחשים וחידקים ופטריות ועצי צפצפה. מאיפה כל אלה הגיעו? ואיך? זו בגדול השאלה שהאבולוציה עונה עליה בתשובה שכל החיים התפתחו בתהליך אבולוציוני הדרגתי ממוצא משותף. כיום סבורים שאביהם הקדמון של כל החיים היה פשוט דיו להיווצר בתגובה כימית אקראית, אך זה חורג מתחומה של תורת האבולוציה. בקשר לברירה הטבעית, היא חצי המנגנון האחראי לאבולוציה. לקליגולה יש טקסט מוכן בנושא שהוא יכול להדביק לפורום. סביר שקריאת הכותרת תזמן אותו לכאן, והוא יוכל להשיב לך.

Caligola

New member
כדי להבין כיצד אבולוציה מתרחשת בטבע

אני מציע לקרוא את המאמר הזה (והקרדיט מגיע לאילן נרינסקי): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=938&a=52793&c=0&sc=0&ssc=0 באופן תמציתי והסבר של תאורית האבולוציה על "רגל אחת": יש ארבעה אלמנטים, ששילוב של ארבעתם = אבולוציה. (1) שונות בין הפרטים כך שיש פרטים מוצלחים יותר ויש פחות.. (המוצלחות היא פקטור בעיקר של תנאי הסביבה הספציפית) (2) משאבים מוגבלים בטבע (מים, מזון) (3) תחרות בין הפרטים על משאבים מוגבלים (4) כתוצאה מ-(1) ו-(2) ו-(3) יש סלקציה בטבע הנוצרת בלחץ הברירה הטבעית, ורק הפרטים המוצלחים יזכו להעמיד צאצאים ולהעביר את תכונותיהם המוצלחות לדור הבא.

למעלה