בשפה פשוטה:
"קודם כל, מה זה תיאוריית הקוואזי-גבישים? האם תוכל לתמצת לי, מה היא?" לא משנה. זו היתה דוגמא, ולא דוגמא טובה במיוחד. קוואזי גבישים הם סוג חדש של גבישים שנתגלו ע"י חוקר ישראלי ששמו פרח מזכרוני, ומתנהגים בצורה שנחשבת לא אופיינית לגבישים, אבל זה באמת לא קשור. המטרה היתה להראות שתיאוריה עוסקת בתחום מסויים, ולא בהכל מכל וכל. "דבר שני, האם אתה טוען שהאבולוציה בעצם עוסקת רק בהתפתחות, ולא באיך הכל התחיל? כלומר - זו לא תיאורייה כוללנית שתופסת לגבי כל השאלות?" כן. תורת האבולוציה של דרווין היא תיאוריה בביולוגיה שמסבירה את מוצא החיים. אומנם נמצא שימוש לעקרונות הדרוויניסטיים גם בתחומים נוספים מלבד ביולוגיה. אבל אלו תיאוריות נפרדות. "כלומר, אם יש איזושהי שאלה לגבי העולם, או לגבי משהו מסוים - תיאוריה מדעית באה להסביר את השאלה עצמה, והיא מתמקדת אך ורק בה?" תיאוריה מדעית נותנת תשובה לשאלה, או הסבר לתופעה או לקבוצה של תופעות. לפעמים צריך גם להגדיר את השאלה, אבל לא לזה התכוונתי. "בניגוד לדתות, כמובן? שכביכול באות לתת תשובה על הכל." כן. אני מצטער אם התשובה שלי היתה לא ברורה. הפעם השתמשתי בעיקר במילים שלך, ואני מקווה שהבנת. יש אגב תשובות מדעיות גם לגבי הדברים שקדמו לחיים, אבל הן שייכות למדעי הטבע (הפיסיקה והכימיה), ולא לביולוגיה שעוסקת בחיים.