איך העולם מתגלגל

faridi

New member
איך העולם מתגלגל

לפני שבועיים הוזמנתי להיות חזן אורח בבי"כ סלוניקאי בחיפה. מאד התרשמתי מכל מיני דברים שראיתי: מבנה המקום, המס' שהיה חרוט על היד של גבאי ביה"כ, האירוח החם ועוד. באותה שבת היה ארוע- בר מצוה. פה ושם יצא לי לדבר עם משפחת הבר מצוה בעקר על הלאדינו. והנה אני מגלה איזושהי קרובת משפחה שאביה עלה מיוגוסלביה. מיותר לציין שהתלהבתי מהמציאה וספרתי לה על הפורום, בתקוה שתכנס אליו. כך גם גיליתי שבניה עוסקים במוסיקה. אולי דרכם נבנה דור המשך למוסיקה זו. אני מחכה בכליון עיניים למופע מסוג זה, בו הנערים המוכשרים יטלו חלק. בכל מקרה, אם ישנם חובבי מוסיקה ושירה אשר יהיו מעוניינים להשתתף, מוזמנים להודיע לי. בע"ה ב-6 באוגוסט מתוכנן מופע ביפו. הזדמנות לעשות חאפלה בלקנית.

פארידי אני מקווה שאתה מבין

שהיהודים שעלו ממדינות שונות הם למעשה צאצאים של מספר מצומצם של משפחות (מרחב גנטי) כך שהאבות והאמהות של יוצאי גירוש ספרד שהתפזרו גם למספר מדינות בלקן ובינהן בוסניה וקרואטיה לעיתים משותפים. שהאבות והאמהות של יוצאי אשכנז באשר הם מצומצם. כך שמה שמאחד אותנו הוא לאו דווקא המוזיקה אלא השורש המשפחתי והנשמה. מוזיקה היא עניין של טעם!

faridi

New member
אין ויכוח וספק ש...

כלנו בני איש אחד נחנו. אך יאמר לזכותם של הבלקנים (לפחות הבולגרים כפי שהכרתי אותם) שהם יודעים להיות בשמחה תמיד ומיותר לציין שהמוסיקה הינה נר לרגליהם. בפורום זה אני מצפה שיהיה פרגון יתר למוסיקה בלקנית ואף לאומנים מתפוצה זו. באשר לאלו שהכרתי, אם יכנסו לפורום זה בשביל לדבר על כל מיני נושאים חוץ ממוסיקה, בודאי שאין עם זה בעיה. ובלבד שישררו בפורום זה אחוה ואחדות! שבת שלום!

הלואי ויצטרפו יותר משפחות כמו זו של חזי

הרי חזי משמר עדיין את המקור של החלק הבבלי של עמנו, זה שיצא עם אברהם והגדיר את עצמו כעם ישר -אל. משפחות שבהן יוצאי מדינות X יוגוסלביה הבאים לארועים עם ילדים ונהנים יחד עם כולם.

למעלה