איך הפאגניות

nubis

New member
איך הפאגניות

משפיעה עליכם בקשר זוגי , כמובן כל אחד ופאגניותו
בברכה אלמוג

Justin Angel

New member
אולי לפני שנענה..

תציג את עצמך? אולי גם תבהיר מה הביא לשאול שאלה זו? ואולי כמה חוויות אישיות שלך בנושא שבו שאלת? ברכות זוהרות

nubis

New member
זאת שאלה

שעלתה מהסתעפות של דיון קצר בפורום "מאגיה וכישוף" ומכיוון שהתשובה שם היתה שמישהו שמעורב בקשר ברוח פגאנית יוכל לענות יותר טוב. במקור שאלתי לגבי וויקה עכשיו אני מרחיב את ההתענינות לכלל הפגאנים. חוויות בנושא? הקשרים החילונים שמבוססים על מנהגים יהודים שעבר עליהם הקלח. כמו מישהי שרצתה בגיל 21 להתחתן כי זה מה שהשתילו לה בראש, או מישהי אחרת שעדיין מסרבת לקבל את העובדה שאהבה יכולה להתקיים מחוץ ל"מסגרת" זוגית. בכול מקרה התפיסה הזוגית הנפוצה שנתקלתי בה מגיעה מתפיסה שובניסטית שבה האשה היא הרכוש, הגבר הוא הקונה והיחסים הם סוג של מיקוח. מכירים את המונחים זולה? נותנת? או את המונחים השגתי טלפון? אפילו הזן התל אביב של ביצ'ות זה רק תגובת נגד היוצרת יחסים שניראים כמו מלחמה. בכול מקרה אני לא רואה את עצמי דתי, בלי קשר לקשר הטוב מאוד שיש לי עם Anubis ולפי תפיסתי אלים קיימים כישויות שאינן קשורות לקים בני האדם. בברכה אלמוג

יהוה אמר פעם

לישראל שהוא בוחר בה כי היא הטובה בין העמים, והיא בוחרת בו כי הוא הנהדר באלים. כשקראתי זאת הבנתי שזהו מודל מצֻין לתאור הקשר הזוגי שלי. המודל הזה מתבסס בעקרו על עקרון הרבוי (שמֻזכר פה מפעם לפעם), כלומר הבחירה תקפה כל עוד באמת קים רבוי. יש לצין שעד לא מזמן גם האמנתי בכל מיני דברים ש"השתילו לי בראש" (אז האמנתי שקשר הוא סוג של מלחמה, ולא ידעתי את זה), ובמקביל להתפתחות תפיסתי הפגנית ראיתי איך הדברים הללו פשוט לא עובדים, וצמח קשר שלפניו לא האמנתי שיכול להיות דבר כל-כך טוב ונכון (נשמע קיטש?). הייתי שמח לפרט עוד לגבי מאפיני הקשר אך לא אוכל לעשות זאת עד שאקבל אִשור מפֹרש מעובדת עצות.

romharel

New member
גם אני חונכתי

שאהבה יש רק אחת [לכל סיר יש מכסה] וזה לא רחוק מהאחד של שמע ישראל, ככה שהשאלה ההשוואתית בעיקר במקומה..... מאז עברו הרבה מים בירדן ונשים עברו בחיי..... ניסיתי פעם מודל של נישואין פתוחים "אל אחד אבל הרבה עליות לרגל "לתרבויות זרות על מנת לדעת אותן", ובחמש השנים האחרונות אני מודע יותר ויותר לרעיון שהזוגיות [האחת והיחידה] הוא מודל מאד דל ומאד אומלל של יחד..... הדוגמה איפה שהריבוי משתולל בהנאה מרובה [ריבויי היחד] ניתן למצוא דווקא בשוק העבודה [יצירת שותפויות בצורה חוקית עם בסיס חוקי ויכולת הפרדה חוקית], ומישהו שיגיד זה לא קשור זוגיות היא עניין של רגש, או שלא מבין בעסקים או שלא מבין שקשר זוגי הוא סכימה חברתית בעל ישות חוקית כמו כל שותפות אחרת. הנקודה האחרונמה שאני רוצה להעלות היא רעיון של פירסיג [רוברט] בספרו לילה [למי שבא לו לקרוא] על זוגיות [או כל יחד שהוא כיצור מורכב שנוצר על ידי התאחדות [וככזה יש לו חיים מורכבים ועצמאיים של גדילה והבעת רצונות בעולם]. ובאמת אחרון [יש לי המון מה להגיד בנושא] מי שמעוניין לחשוב על שילוב זוגיות או יצירת יחד בדתיות בצורה פתוחה מומן לחגיגה הקרויה "גר בארץ נוכריה [של רוברט היינלין סופר ופילוסוף שפיתח את רעיונותיו בתחום המדע הבידיוני.... מומלץ לדור המיקרו ..... ובסך הכל מי שהעיז וזרק את אלוהי העברים לפח כ"מוצר היחידי הקיים הנכון והצודק בשוק האלים" יוכל לעשות זאת עם מודלים של זוגויות.... קישורים אירגון וירחון בעניני פולי זוגיות [גם כאן יש מודלים שונים] http://www.lovemore.com/ ספר על פוליפידליטי [נאמנויות בעידן הריבוי] http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0962214418/002-1599087-3266407?vi=glance ויש גם בארץ.... לפני שנים ניסיתי להקים עמותה כזאת.... ויש חבר יקר שלא התיאש ומנסה עדיין אשיג את הקישור אליו יותר מאוחר תודה על השאלה וכמו דתיות תחת כל עץ רענן..........

גר בארץ נכריה

גם אני חושב מדי פעם על הספר הזה בהקשר לזוגיות, לא רק מבחינת המודל לזוגיות שהוא מציע, אלא גם באפן הצגתו: הוא מדגיש שלמפתח המודל אין נסיון קודם בכלל בזוגיות וכמבן גם לא דעות שקבל בחנוך וכיו"ב, ולכן נוצרת ההרגשה (ובצדק) כי המודל, בהיותו משתמע מהמציאות לבדה, הוא אמִתי. זה עקרון הספק הרגיל, רק שהוא מיֻשם כאן יפה מבחינה ספרותית ורעיונית, והתוצאות ידועות. לא צריך לגדל במאדים כדי לראות שהאהבה קודמת למודלים של זוגיות

romharel

New member
טעות

רק מי שמיודד עם מארס [אל המלחמה] יכול לחיות חופשי מקונבנציות מסרסות של זוגיות, וכאן הקשר בין מלחמה שלום ואהבה [הכל נחוץ למרק המודעות הזה]

suki da yo

New member
אני לא חושבת

שמודל הזוגיות "אחד על אחד" הוא כל כך בעייתי. כמובן שאני לא בדיוק דוגלת בכל מה שקשר זוגי גורר אחריו בדת היהודית, אבל אני חושבת שקשר אחד על אחד הוא הדרך הכי טובה ליצור מערכת יחסים משותפת ורצינית.. אבל זה תלוי בבנאדם יותר מאשר בדת, לא?

Justin Angel

New member
תרבות דיון

רום, אתה יודע מהי המטרה החשובה ביותר של תרבות דיון כאן? אם ניחשת שזה בכדי למנוע ממני לבעוט לאנשים בתחת ולתת להם מספיק מהירות כדי להגיע לירח ובחזרה - צדקת. לציין גילו של אדם כהוכחה לטעותו זה טיפשי, משפיל ופשוט לא חברותי. זה טיפשי מכיוון וגיל הוא הוכחה לכמות הזמן ומספר ההזדמנויות שהיה לאדם לרכוש ידע וניסיון, ולא כמות הניסיון והידע שצבר אדם. אין זוהי מידה אבסולוטית. זה משפיל מכיוון וכאשר אדם העלה נקודה ומדבר על נושא כלשהו, ואתה פוסל את דעתו על הנושא עקב פרטים שאינם בשליטתו, הדבר יפגע בו ובנקודה שהעלה ולא בצדק. וזה לא חברותי מכיוון ואיילה לא תקפה אותך אישית, אלא רק דיברה על העמדה שלך ואתה זה שהעביר את הנושא לפסים אישיים. ורום, אתה איתנו כבר ככה וככה זמן, להעלות גיל באמצע פורום פאגאני, זה דבר טיפשי. ברכות זוהרות

romharel

New member
לכל "חובבי השויון"

יש קשר הדוק בין גיל ובין ניסיון ביחסים..... וכשהכותבת בת 17 אז דעותיה בעיניני יחסים "ביחוד איך זה אמור להיות" נחוות על ידי בחיוך סלחני [משום ובדיוק רק משום] גילה הצעיר וניסיונה האפסי ואני מתאר לעצמי שאתה מדבר מאותה מצוקה.... אז אם כל הכבוד תחיו קצת ואח כך תנו עצות לאיך יחסים אמורים להיות.... במיוחד למביעי הדעות השמרניים.... נסו בעצמכם חיו קצת ואז נראה אתכם מביעים דעה נחרצת...

wicca sphere

New member
וואו... אני מסכים עם ג'סטין... ../images/Emo12.gif

לדעתי אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שגויה רום (עם כל הכבוד) אני לא מבין מדוע אתה לא מסתכל על ההודעה של אנשים שרשמו פה, כטקסט מילולי ולא כעל בן אדם. עצם העובדה שאתה קורא את ההודעה שלה ואתה אומר:"היא רק בת 17" אתה ישר מחסל את מהותו של הטקסט שהיא רשמה, בין אם הוא נכון או לא נכון. אתה חושב שהיא טועה? אתה חושב שמה שהיא אמרה לא מקושר למציאות? (בין אם זה בעקבות שהיא בת 17 ובין אם זה בעקבות שמה שהיא חושבת לדעתך לא נכון) אז תרשום מדוע אתה חושב כך, ותנסה להוכיח את דעתך אחרת. אבל סתם לרשום שהיא בת 17? זה פשוט (צינזרתי) גם בת 17 יכולה להגיב ולאמר לדעתה "איך זה אמור להיות" ביחסים מתוך היותה בת אדם, עם מערכת של רגשות וציפיות מבן אדם ומקשר, בדיוק כפי שיש מערכת רגשות וציפיות לאדם בן 30. אמנם הציפיות שונות, אבל עצם העובדה שיש ציפיות ויש רגשות הופך את המצב לניתן להשוואה במימד מסוים. שלך Wicca Sphere

kat re

New member
רגע, רגע , רגע...

האם תומר וג'סטין הסכימו????? רגע מה זה הצליל הזה... כן בהחלט הגיהנום קפא...

romharel

New member
בסדר הבה נפרק את סוקי

טוב לא השארתם לי ברירה רק לפרק את האמירה [דעה קדומה...] של סוקי לגורמים באמת מגיע לה THE BENEFIT OF THE DOUBT כי היא ילדה אבל ההמון רוצה דם אז בבקשה. סכין אנליטי החוצה ובוא נפרק את האמירה לטענות בשפתה: 1. [אני לא חושבת ] שמודל הזוגיות "אחד על אחד" הוא כל כך בעייתי. נו באמת סוקי גירושין של 50% בשנת החיים הראשונה [באזור תל אביב] זה לא כל כך בעייתי? אנחנו כתרבות חושבים בתבניות, ויש לנו תבניות של חשיבה זוגית [חשיבה של דגמים, של מה אפשר] ומשום מה בלי קשר לתוצאה [ההצלחות בתחום הזה אומללות] זוגות ממשיכים להיווצר [אחד על אחד] כמו למינגינים המצטופפים על הצוק.... מכוח האינרציה התרבותי..... ותוסיפי על זה את הרעיון שרוב הזוגות שחיים יחד [שורדים] חיים ביחד באומללות נוראה או בפחד מגירושין [זה לא מקרה שככל שהמצב הכלכלי קל יותר אחוז הגירושין גבוה יותר]. ותוסיפי לזה את העובדה שרב האנשים חושבים שמבחינת מודל "אין להם ברירה ולכן הם "בוחרים במודל הזוגי" [האחד על אחד] ותוסיפי על זה את העובדה שהמודל הזוגי לא נוצר באף חברה בוואקום, אלא כחלק ממרקם קהילתי [זוג הוא חלק ממרקם], והמרקם הזה נפרם והזוג נשאר לשאת בכל הלחצים הסביבתיים לבדו[אחד על אחד]..... ואת זה יקירי לומדים מהחיים ולא קוראים באיזה ספר באמאזון [למרות שיש על זה לא מעט ספרים]. ואת לא רואה בעיה במודל של הזוגיות? ובכן אני לא רואה איך אפשר שלא לראותבמודלהזוגי מודל בעייתי.... אז ניתן לחשוב בטעות שמי שצועק בכיכרות אדוני אחד ואחד אלוהינו אלוהינו יהיה אטום לאפשרויות של ריבוי בנושאי אמונה, אבל מי שמכיר בריבוי [אלים, אמונות, דרכי חיים] אולי [בהנחה שיש לה ניסיון כלשהו] תהיה פתוחה לשאול את השאה [כמו לגבי האמונה] האם יתכן שכמו ש"עובדי אלילים" [מהזווית היהודת] הם לא בדיוק מפגרים נבערים] אולי יש סיכוי שהדגם המונוגאמי אינו בדיוק פאר היצירה האנושי......... 2. כמובן שאני לא בדיוק דוגלת בכל מה שקשר זוגי גורר אחריו בדת היהודית, אבל אני חושבת שקשר אחד על אחד הוא הדרך הכי טובה ליצור מערכת יחסים משותפת ורצינית.. ובכן ראשית למה לא לקבל "את הדרך הדתית היהודית" כדרך הכי טובה ליצירת זוגיות, סוקי אינה מנמקת [הנימוק לדעתי כי שיננו לה גם את זה [לא הייתי מתייחס לבוסר הזה אלמלא השיוויוניסטים באתר....], ובכן לא מצאתי נימוק לזה אבל זו לא הנקודה עכשיו באה הפואנטה.... סוקי חושבת ש.... שקשר אחד על אחד הוא הדרך הכי טובה ליצור מערכת יחסים משותפת ורצינית..[מזל שסוקי לא רשמה מערכת טובה] כי זה היה השיא.....מערכת משותפת ורצינית וזאת ממישהי בת 17..... טוב אז מגיל 12 היא מתאמנת...... אז יש לה 5 שנות ניסיון במערכת משותפת ורצינית.... שהיא הכי טובה שיש [כן בגיל 9 היא ניסתה חיי קומונה ועל אנרכיה היא קראה באמאזון.....] אבל זה המסקנה המלומדת שהיא הגיעה אליה .... איך אפשר להתייחס לזה ברצינות? והפסקנות לא היתה מביישת את קונפוציוס הזקן, אבל הוא היה זקן...... ואז מגיע התירוץ הקלאסי [המערכת מושלמת המשתמש מטומטם]: 3. אבל זה תלוי בבנאדם יותר מאשר בדת, לא? ממש, תני לבן אדם משימה חסרת סיכוי [לחיות בחברה הקיימת במודל הזוגי הקיים] ותאשימי אותו כשהוא נכשל שבור רגשית ושבור כלכלית [כי הפרידה קשורה בעלויות כלכליות רבות [עורכי דין חלוקת רכוש וכו'] אז לכולם חוץ מסוקי אני מאחל שלא להתחתן [זיכרו כמה כיף שיש אלים רבים וכמה משעמם האלוהינו האחד והקנאי הזה] ואז תחליטו אם בא לכם בן/בת זוג קנאי לא פחות ורכושני לא פחות שיצטרך להיות עד יום מותכם מושא האהבה היחיד שלכם [ואם לא תשלמו על זה ביוקר בכל הרמות. ולסוקי אני מאחל שתתחתן ומהר [העונש על ההיבריס הזה בוא יבוא]...... ןתשאלי סוקי למה כל זה לא נחסך ממך הרי את סתם ילדה קטנה עם פה גדול , אז פני לחברייך לפורום , אני פתרתי את תגובתך הקודמת כמשובת נעורים.... אבל אם את חושבת שאני מדבר שטויות אנא התחתני

יטבת

New member
הפעם אפילו אני התרגזתי !!!!

ואני לא ממש מתרגזת בקלות. כל אחד שיבחר לו את מודל החיים שלו בקשר שלו עם בני זוג. אבל לבוא ולדבר על פתיחות ובאותה נשימה (אות כתובה) לבטל לחלוטין את מודל הנישואין. ולקרוא לכל אחד שהתחתן מטומטם, ושזה מגיע לו. אולי מודל זה לא מתאים לך, אולי לא בחרת את בן/בת הזוג הנכונים לך. אבל יש אנשים שמודל זה מתאים להם מאד ואני אחת מהם. ואני ובעלי (הקראתי לו את הויכוח ושאלתי לדעתו) נמצאים במודל זה מתוך בחירה ומתוך שמחה. אנחנו לא קנאים אחד לשני, ואנחנו לא מחזיקים אחד את השני בגרון בתוך הקשר בגלל מצב כלכלי או כל מצב אחר. כפי שכמה אנשים כבר כתבו כאן, בזוגיות יש איזושהי צורך בפשרה, בויתור, בהתאמה. יש אנשים אגוצנטרים שלא מסוגלים לכך, אז מוטב להם אכן לחיות לבד, ולמצוא שותפים מזדמנים לחוויות מזדמנות. לא לכל אחד מתאים לחיות בזוגיות כמו שלא לכל אחד מתאים להיות הורה. וזהו, גמרתי להתרגז להיום.

suki da yo

New member
../images/Emo45.gif אבל אני חושבת שגם לך אין נקודה

לפחות כמו שלי אין אחת:)

יטבת

New member
הנקודות

מה זאת אומרת אין לי נקודה? יש לי שתיים. אני ועידן ועוד נקודה אחת קטנה ומתוקה שנוצרה משתי הנקודות הגדולות. אני איתך סוקי. ההתרגזות היתה על רום שחושב שרק הוא בעל נסיון ולכן רק הוא רואה את החיים בצורה נכונה.

suki da yo

New member
../images/Emo24.gif תודה:)

לפחות אני יודעת שזה לא שאני דפוקה, ורום באמת צודק, ואני אמורה לשתוק:) כבר התחלתי לחשוש בנושא:)

romharel

New member
השאלה היא לא אם התרגזת אלא למה

באמת מרגיז שבאמצע מצעד מלכותי של חכמים מישהו צועק "המלך הוא עירום" אבל הרוגז הוא אבי כל דיעה קדומה [שאלו את ההמון המולהב בצליבת ישו אן בשריפת מכשפות.... מה הם עשו שם? הם התרגזו, ועל מה? כי מישהו ניסה לשחרר אותם מדיעה קדומה, בגלל שמישהי רקחה עלים והביאה מזור ולא למדה באוניברסיטה לזה, אז המוקד [תשומת הלב וההוצאה להורג] הוא תמיד מקום מעודד את הרוגז ש הבורים והנבערים....

L e s t a t

New member
על ישוע ועל מכשפות

את ישוע צלב השלטון הרומאי בארץ ככל הנראה בגלל שהוא הפריע לו, הוא עשה קצת בלגן. את ה"מכשפות" שרפו על המוקד מסיבות פוליטיות גרידא, ברוב המקרים לא היה בכלל קשר בין הנאשם לבין כישוף, הלה פשוט התעסק עם האנשים הלא נכונים. אין קשר לדעות קדומות אלא לפוליטיקה.

למעלה