בסדר הבה נפרק את סוקי
טוב לא השארתם לי ברירה רק לפרק את האמירה [דעה קדומה...] של סוקי לגורמים באמת מגיע לה THE BENEFIT OF THE DOUBT כי היא ילדה אבל ההמון רוצה דם אז בבקשה. סכין אנליטי החוצה ובוא נפרק את האמירה לטענות בשפתה: 1. [אני לא חושבת ] שמודל הזוגיות "אחד על אחד" הוא כל כך בעייתי. נו באמת סוקי גירושין של 50% בשנת החיים הראשונה [באזור תל אביב] זה לא כל כך בעייתי? אנחנו כתרבות חושבים בתבניות, ויש לנו תבניות של חשיבה זוגית [חשיבה של דגמים, של מה אפשר] ומשום מה בלי קשר לתוצאה [ההצלחות בתחום הזה אומללות] זוגות ממשיכים להיווצר [אחד על אחד] כמו למינגינים המצטופפים על הצוק.... מכוח האינרציה התרבותי..... ותוסיפי על זה את הרעיון שרוב הזוגות שחיים יחד [שורדים] חיים ביחד באומללות נוראה או בפחד מגירושין [זה לא מקרה שככל שהמצב הכלכלי קל יותר אחוז הגירושין גבוה יותר]. ותוסיפי לזה את העובדה שרב האנשים חושבים שמבחינת מודל "אין להם ברירה ולכן הם "בוחרים במודל הזוגי" [האחד על אחד] ותוסיפי על זה את העובדה שהמודל הזוגי לא נוצר באף חברה בוואקום, אלא כחלק ממרקם קהילתי [זוג הוא חלק ממרקם], והמרקם הזה נפרם והזוג נשאר לשאת בכל הלחצים הסביבתיים לבדו[אחד על אחד]..... ואת זה יקירי לומדים מהחיים ולא קוראים באיזה ספר באמאזון [למרות שיש על זה לא מעט ספרים].
ואת לא רואה בעיה במודל של הזוגיות? ובכן אני לא רואה איך אפשר שלא לראות
במודלהזוגי מודל בעייתי.... אז ניתן לחשוב בטעות שמי שצועק בכיכרות אדוני אחד ואחד אלוהינו אלוהינו יהיה אטום לאפשרויות של ריבוי בנושאי אמונה, אבל מי שמכיר בריבוי [אלים, אמונות, דרכי חיים] אולי [בהנחה שיש לה ניסיון כלשהו] תהיה פתוחה לשאול את השאה [כמו לגבי האמונה] האם יתכן שכמו ש"עובדי אלילים" [מהזווית היהודת] הם לא בדיוק מפגרים נבערים] אולי יש סיכוי שהדגם המונוגאמי אינו בדיוק פאר היצירה האנושי......... 2. כמובן שאני לא בדיוק דוגלת בכל מה שקשר זוגי גורר אחריו בדת היהודית, אבל אני חושבת שקשר אחד על אחד הוא הדרך הכי טובה ליצור מערכת יחסים משותפת ורצינית.. ובכן ראשית למה לא לקבל "את הדרך הדתית היהודית" כדרך הכי טובה ליצירת זוגיות, סוקי אינה מנמקת [הנימוק לדעתי כי שיננו לה גם את זה [לא הייתי מתייחס לבוסר הזה אלמלא השיוויוניסטים באתר....], ובכן לא מצאתי נימוק לזה אבל זו לא הנקודה עכשיו באה הפואנטה.... סוקי
חושבת ש.... שקשר אחד על אחד הוא הדרך הכי טובה ליצור מערכת יחסים משותפת ורצינית..[מזל שסוקי לא רשמה מערכת טובה] כי זה היה השיא.....מערכת משותפת ורצינית וזאת ממישהי בת 17..... טוב אז מגיל 12 היא מתאמנת...... אז יש לה 5 שנות ניסיון במערכת משותפת ורצינית.... שהיא הכי טובה שיש [כן בגיל 9 היא ניסתה חיי קומונה ועל אנרכיה היא קראה באמאזון.....] אבל זה המסקנה המלומדת שהיא הגיעה אליה .... איך אפשר להתייחס לזה ברצינות? והפסקנות לא היתה מביישת את קונפוציוס הזקן, אבל הוא היה זקן...... ואז מגיע התירוץ הקלאסי [המערכת מושלמת המשתמש מטומטם]: 3. אבל זה תלוי בבנאדם יותר מאשר בדת, לא? ממש, תני לבן אדם משימה חסרת סיכוי [לחיות בחברה הקיימת במודל הזוגי הקיים] ותאשימי אותו כשהוא נכשל שבור רגשית ושבור כלכלית [כי הפרידה קשורה בעלויות כלכליות רבות [עורכי דין חלוקת רכוש וכו'] אז לכולם חוץ מסוקי אני מאחל שלא להתחתן [זיכרו כמה כיף שיש אלים רבים וכמה משעמם האלוהינו האחד והקנאי הזה] ואז תחליטו אם בא לכם בן/בת זוג קנאי לא פחות ורכושני לא פחות שיצטרך להיות עד יום מותכם מושא האהבה היחיד שלכם [ואם לא תשלמו על זה ביוקר בכל הרמות. ולסוקי אני מאחל שתתחתן ומהר [העונש על ההיבריס הזה בוא יבוא]...... ןתשאלי סוקי למה כל זה לא נחסך ממך הרי את סתם ילדה קטנה עם פה גדול , אז פני לחברייך לפורום , אני פתרתי את תגובתך הקודמת כמשובת נעורים.... אבל אם את חושבת שאני מדבר שטויות אנא התחתני