איך הפאגניות

יטבת

New member
למה התרגזתי

לא התרגזתי בגלל דעתך על החיים ועל זוגיות. זכותך לחיות את חייך כפי שנעים ונוח לך. התרגזתי בגלל הנחרצות שבה פסלת את הזוגיות המונוגמית. לי היא טובה, נחמדה ונעימה. ואני נמצאת בה מתוך בחירה ולא מתוך אילוץ. יש לה יתרונות וחסרונות ואני בהחלט יכולה לראות וגם להצביע על החסרונות שלה. ועדיין לי היא טובה ומתאימה. אני לא שופטת את צורת חייך, ואתה לעומת זאת טוען שצורת חיי היא מיושנת, צרת אופקים, מטומטמת ועוד. ועל זה אני מתרגזת

romharel

New member
מעולם לא התייחסתי ליחד כאל מיושן

אלא [תקשיבי טוב טלה בר] להכרח האפריורי להגביל את היחד הזה לשני אנשים, אם אדם בוחר לחיות ככה באמת שיבושם [לו/לה] אבל..... ה"בגידה המינית" היא הסיבה מספר אחת ב ע ו ל ם לגירושין [עירעור היציבות של מוסד הנישואין המונוגאמי]. שנית הרצון לייצב מערכת זו על ידי הוספת בני/בנות זוג א ס ו ר ל פ י ח ו ק [חוק הביגמיה] , ומעולם לא אמרתי שהמודל הזה פסול אלא שכמודל יחידי הוא בעייתי..... עכשיו אני סבור לדעת מדוע את [שכל כך מקפידה על ניסוחים תמיד] "מתרגזת" ולא משוחחת [כי דרכתי על טאבו....] ואז ההמון הזועם ניצת ודורש דם אז אם בטליות נפלה שלהבת מה ארצה מאזובי הקיר.... WELCOME TO SALEM אוהבת את ההרגשה, היום אני על המוקד [בגלל דעותי] ומחר?

gwizard

New member
לרום - בלי קשר לוויקוח שלך עם סוקי

אני קראתי אץ כל השרשור הזה והפעם יש לי משהו להגיב. אני לא אדבר על הוויקוח שלך עם סוקי, זה לא מעניין אותי ואחרים כבר אמרו את הכל. מה שכן, הזכרת ש: "ה"בגידה המינית" היא הסיבה מספר אחת ב ע ו ל ם לגירושין" עכשיו, אשמת מי זה ? המודל ? ממש לא. זה אשמת האנשים שבוגדים. אם אתה (הכוונה היא לא אליך אישית) לא מסוגל להישאר עם בחורה אחת, אז תגיד יפה שלום ותלך לאחרת. אבל אל (סליחה על הביטוי) תתחיל לזיין מהצד. המודל לא קשור ולא אשם. פשוט צריך לדעת מה בדיוק אתה רוצה לפני שאתה רץ להתחתן, כי אחר כך (כמו שציינת) מתחילות הבעיות. אלון.

romharel

New member
מה אתה חושב

אם יש מודל התנהגותי שרוב האוכלוסיה לא עומדת בו [לאורך דורות] זה לא רעיון טוב להקים מודל חדש שלא כל מציצה של בלונדינית תהרוס את היציבות המשפחתית? [הבלונדיניות הן רק מטאפורה]

gwizard

New member
לא...

רוב האוכלוסיה כן עומדת ושורדת במודל הזה, אך מה, תמיד יש אנשים שלא מצליחים ואז הם מאשימים את המערכת ואת המודל במקום להבין שזו אשמתם שלא עמדו בפיתוי. טבעם של אנשים שהם תמיד רוצים יותר ממה שיש להם ולא משנה כמה. כתוצאה מזה, לא משנה אם תהיה אם בחורה אחת או יותר, אתה תמיד תרצה יותר. עכשיו, אני לא בטוח לגבי זה, אבל גם בפוליגמיה יש חוקים מסויימים והרבה פוליטיקה בתוך המשפחה. לדוגמה אישה מס 1 היא השולטת ושאר כפופים לה. שוב, אני לא בטוח לגבי זה, פשוט נזכרתי בסרט שראיתי פעם. אלון.

יטבת

New member
טעויות

אולי אני טעיתי בהבנת דבריך, ואם כך אני מתנצלת. חוץ מזה אני יטבת ולא טלה. (מכאן אולי בעית הניסוח הקלוקלת).

Justin Angel

New member
תזכיר לי בן כמה אתה? 40?

אתה זקן ואבד עלייך הכלח, אתה בא עם רעיונות מיושניים שאינם תואמים לרוח התקופה. המטען הרגשי והנפשי שאתה נושא עמך מערפלים את נקודת מבטך ואינם מאפשרים לך להבין את הנושא למה שהוא באמת. העובדה שאתה מביע בכלל עמדה בנושא מערכות יחסים מצחיקה אותי מכיוון ואתה מדבר רק מתחושת האכזבה והסבל העמוק שגרמו לך החיים. אתה לא צלול דעה מספיק בכדי לתת דעה הגיוני. לטעמי, חיית יותר מדי וחיים אלו השפיעו עלייך לרעה כך שדעתך לא נחשבת לכלום. אתה כנראה מדבר מאותה מצוקה ותסכול שבא עם הגיל המאוחר, אשר אינו יכול לסבול לראות את האנשים הצעירים בשיאם. ראוי לפטור אותך ואת דברייך וטענותייך כבדיחות של אדם בעל שום סיכוי להביע עמדה בנושא מפאת גילו המוגזם. לא נחמד כל-כך שעושים את זה לך, נכון? אפשר למצוא טיעונים כהנה וכהנה לכל כיוון על מדוע האיש הזה אינו כשיר לענות ומדוע האישה הזאתי אינה מספיק מלומדת, אבל בסוף היום כל אדם אשר פוסל דעתו של אדם אחר בלי להתייחס אליה הוא זה שראוי להתעלם ממנו. את רום ניתן לפסול עקב גילו המוגזם בעליל, גובהו הלא-פורפונציונאלי לגובה הדלת ואף למשפטים הקצרים והלא הגיוניים שאתה מדבר. את אלייה ניתן לפסול עקב היותה צעירה מאוד בשנים, נמוכה מגובה הכיסא ולחוסר יכולת ברורה בניסוח פסקאות. אותי ניתן לפסול עקב העובדה שאני מתנהג כמו גל סינוס בנושא הגיל שלי, גובהי הממוצע כך שאיני נמוך ואיני גבוה ולכן בעל שום תכונות מזהות, ואף העובדה שההודעות שלי נתכתבות באותה התלהמות שאפשר לצפות ממשטר הטאליבן לשעבר או עובדיה יוסף. ואם כבר למה לא להתחיל לפסול אנשים בעלי רקע סוציו-אקונומי שונה? הרי יש להם פחות סיכוי להשיג השכלה טובה וכך דעתם הרבה פחות טובה משלי מכיוון ואינם מיודעים כפי שצריך. אולי גם נפסול ערבים, הרי הם באים מתרבות שהיא בעליל פרימיטיבית ולא משתווה לתרבות הנאורה שלנו. ואם כבר נשים, הרי אם מצבי הרוח שלהם הם בכלל לא מסוגלות לחשיבה הגיונית. מי שנטפל לטפל ולא לנושא בסופו של דבר סופו שיטפלו לטפל שלו, וגם קולו ייפסל בלי שאף יישמע. נכון, משדרג יקר שלי? :)

romharel

New member
בלפסול אתה גדול, אבל זוגיות חווית?

אני מאחל לך להתחתן במונוגאמיה הדוקה......

kat re

New member
אז מה אם היא בת 17

המספר 17 מציין בסך הכל נקודה כרונולוגית זאת אומרת שהיא חגגה 17 ימי הולדת... זה לא אומר שום דבר על האם היא צודקת או לא צודקת.. השרשור הנ"ל מדבר על מודל אישי של כל אדם..... אם הוא בן 17 ואם הוא בן 22 או אפילו בן 60. איך אפשר לטעון שמודל של מישהוא שגוי??? ועוד רק בגלל שהוא בן 17... על פי איזה ספר חוקים זה נמדד (והאם בכלל יש כזה כי אם כן מישהוא יכול לתת לינק אליו זה ממש יעזור לי) הדבר היחיד שניתן לאמר על דבריה של סוקי כביקורת זה ,שמעצם כך ,שהיא עוד תעבור המון בחיים ,ומתוך ההתפתחות ,שהיא תחווה בעודה עוברת את הדברים הנ"ל גם המודל הזוגי שלה ישתנה. וכך של רוב בני האדם... אבל יכול להיות גם שהוא ללא ישתנה ויכול להיות שהיא מצאה את המודל הנכון לה ,שאיתו היא תמשיך בכל חייה. למה במקום ישר לרדת לפסים לא רלוונטים כמו גיל אתה (רום) לא נותן לה להינות מהספק שהמודל שלה נכון בשבילה ואולי אף יהיה נכון בשבילה לכל החיים. לסיום אומר רק שמודל על זוגיות הוא דבר אישי וכל אחד מקנה לעצמו מודל שכזה ע"פי סביבתו, הוריו וניסיונו הקודם... (כמובן שיש עוד המון דברים שעל פיהם אנחנו מקנים לעצמינו מודל זוגי אבל אני לא אפרט פה את כולם)

suki da yo

New member
תודב ג'סטין וקטיה

אני אוהבת את שניכם, ואני לא בת 17. אני בת 18.

הגדרות

ברור שאין בעיה בקשר אחד על אחד. הבעיה היא רק במודל הקשר, לא ביִשומיו.

יטבת

New member
כן, לדעתי זה תלוי בבן אדם

אז כל אחד עם ההתנסויות שלו, אם זה האישיות ואם זה התנסויות של אחרים שהוא צפה בהן. גם לי, לפחות בשלב זה בחיי, מתאים המודל של "אחד על אחד" וכשאני ועידן התחתנו חשבנו רבות על מודל הזוגיות שאנחנו רוצים שיהיה לנו. עידן הוא "מעריץ" די גדול של היינלין ודעותיו וגם הוא חשב בזמן מסוים שחתונה (או משהו מקביל לה) צריך להיות מוגבל לתקופה של נגיד חמש שנים עם אופציה להארכה. וכשהכרנו הוא היה בעד מודל של נחמד וטוב לנו ביחד אבל לישון, שכל אחד ישן בחדר שלו, עם האנרגיות שלו. בסופו של דבר החלטנו ואני מדגישה, החלטנו - אף אחד משום כיוון לא לחץ עלינו בענין ההחלטה, להתחתן חתונה יהודית כשרה כי זה מה שנראה לנו מתאים לעשות. זה מודל שמתאים לנו לפחות בינתיים (עוד מעט 4 שנים) ואם משהו ישתנה בעתיד, נשנה... בקיצור סוקי, אני איתך בדעה זו. ורום, אני בת 36 בשבוע הבא, אז אולי זה עדיין קצת פחות נסיון חיים משלך, אבל זה כבר בהחלט נסיון חיים לא מבוטל.

אפרופו אופציה להארכה

במסורת השאמאנית מתחתנים למשך שבע שנים, שבהם על בני הזוג להשקיע כדי שהקשר יעבוד, ואם הקשר עובד ובני-הזוג מרוצים, מתחתנים שוב לעוד שבע שנים, וחוזר חלילה.

Justin Angel

New member
למעשה

מקור הרעיון בפסטיבלי האש הקלטים. אני ארחיב על הרעיון קצת אם תרצו, אחרי שאני אסיים לאפות עוגה.

Justin Angel

New member
אתם רק חומדים את העוגה שלי...

זאת עוגה שבנויה ככה: בסיס שוקולד, אז קצפת במתכון מיוחד שלי, אז שכבת שוקולד לציפוי, ואז קצפת מוכנה בצורת ספירלה למעלה. סה"כ זה התקף לב בתוך תבנית עגולה, אבל מה - זה נהדר. על פסטיבלי האש הקלטיים ניתן לדבר הרבה, אבל אם להתמקד בנושא הנישואים אפשר לדבר למשל על לונסוואה. בלונסוואה היה נהוג המנהג הבא: גברים ונשים היו מתאספים כל אחד בצדדים שונים של קיר גבוה, כך שלא היה ניתן לראות מי היה מאחוריו. בקיר היו חורים שהיו בדיוק מספיק גדולים להעביר דרכם יד. וכך הגברים או הנשים הכניסו את היד לתוך אחד מהחורים בקיר. בצד השני של הקיר, היו האנשים מחזיקים בחוזקה ביד שעברה מהצד השני. כל זוג שהחזיק ידיים נחשב כאילו עבר "הידוק-ידיים" (התרגום שלי לHandfasting) והמשמעות היא שמעכשיו למשך שנה ויום הם מתנשאים בנישואים אחד לשנייה. על הזוג לחזור בפסטיבל הבא, ואם ברצונם להיפרד עליהם להראות זאת באופן סמלי בכך שיעמדו גב על גב וילכו בכיוונים שונים אחד מן השנייה. כמו כן אפשר גם לדבר קצת על פסטיבל בלטאיין. בערב בלטאיין היה ניתן לראות אנשים צעירים שיצאו ליער ועשו "את מה שעושים במאי" (תרגום חופשי מ:"סקס"), ולזוגות נשואים היה מותר גם לעשות את מה שעושים במאי לתקופת הפסטיבל. בחלקים של צרפת, נערים צעירים היו הולכים לישון בשדות החרושים ומעמידים פני ישנים. נערה כפרית נחמדה שהייתה מוכנה להתחתן הייתה מעירה את בחיר-ליבה בנשיקה והם היו מאורסים, משם הם המשיכו לכפר שלהם ובריקוד מסורתי הודיעו על אירוסיהם. אני יכול לדבר לנצח על עוגות שוקולד ופסטיבלי אש קלטיים, אז כאן אני אפסיק :) אני רק רוצה לציין, שאנחנו לא מתכננים להשיא אנשים בפסטיבל לונסוואה הקרוב, וכנראה מאוד שגם לא נעשה כך.

gwizard

New member
נקודה למחשבה :)

יש לי מישהו שמקים קיר של כותל המערבי לאירועים לדתיים. הוא גם קיבל אישור מרבנות. אם אתה רוצה אני יכול להזמין אותו לפסטיבל ולקדוח חורים
מעניין אם רבנות תחשיב את זה. אלון.

למעלה