איך הפסקתי להגדיר עצמי כ"שולט"

A לוןA

New member
איך הפסקתי להגדיר עצמי כ"שולט"

אז למה אני לא חושב על עצמי בתור "שולט"?

דבר ראשון, אני כן מציג את עצמי בפני אחרים כשולט. לא, לא הפכתי לנשלט, או אפילו לסוויץ'. וכשאני מציג יחסי שליטה אני עדיין מדבר במונחים של שולט ונשלט - כי זה הכי טיבעי ומובן לדבר על העניינים בשפה המשותפת
אבל כבר מזה כמה שנים אני מרגיש שה"תואר" הזה, "שולט" לא מתיישב טוב עם מה שאני מרגיש ומה שאני מנסה להעביר.

אז התחלתי לחקור קצת את עולם התארים לאנשים שמחזיקים אם השוט, ונחשפתי להרבה מאוד תארים.
חלקם נראו לי כמילים נרדפות לשולט (נניח- TOP, מלך)
חלקם נראו לי כניפוח אמיתי של כל העניין (נניח- מאסטר)
חלקם נראו לי כצמצום לתוך נישה שאני לא רוצה להצטמצם רק אליה (דאדי, לדוגמה)
ולא ממש מצאתי את עצמי באף אחד מהם.
עד שהגעתי לשם התואר "מוביל"
ושם התואר הזה ממש התלבש לי על מה שאני רוצה לעשות ביחסי שליטה.

ראשית, לתואר מוביל מצטרף התואר מובל (בדומה לשולט ונשלט), אבל בתארים הללו יש יותר מימד של בחירה והסכמה
שנית, הפער ההיררכי בין מוביל למובל הוא פחות דיכוטומי מהפער בין שולט ונשלט
בנוסף, אני מוצא שהתואר שולט, בקונטציות מסויימות (נניח השולט הנעלה והנשלט הנקלה) מהווה חסם ללמידה ותקשורת.
אבל הכי חשוב-
המוביל, כמו המובל, הולכים יחדיו באותה הדרך. הם עוברים ביחד את המסע ויש להם מטרה משותפת.
במינוחי השולט והנשלט- זה לא מחוייב המציאות שהאינטרסים והמטרות של שני הצדדים יהיו זהים
ולסיום-
המוביל והמובל, מעצם הגדרתם, יודעים שהם יוצאים יחד למסע. ובמסע אפשר להתעייף, ללמוד, לנוח, לעודד, לדחוף, להישאר בשביל או ללכת בדרכים חדשות, לגלות ואפילו לטעות.
אין כאן שולט אבסולוטי ונשלט אבסולוטי הסר למרותו, אלא שני אנשים היוצאים למסע- יחדיו.

אז כן, אני עדיין אדבר במונחי שולט ונשלט כשאדבר על בדסמ, אבל את עצמי לעצמי אגדיר כמוביל, לא שולט.

Nigun

New member
תחנות במסע האישי

כייף לקרוא,
על כזו הסתכלות פנימה ועל אבחנה בניואנסים של התחנות שבדרך.

בעיניי, ללכת בדרך ביחד,
להיות בשלווה לנוכח כך שהמטרה היא לא זהה אבל כן משותפת,
לשחרר את האחיזה הזו, ולהמשיך לאהוב,
נשמע תהליך מרגש מאד.

בהצלחה לך, מוביל.

platinum70

New member
יפה כתבת, אהבתי!!!

התחברתי מאוד לדברים שכתבת, ולאופן הכתיבה. נראה שאנחנו די דומים בגישה שלנו לשליטה.
למיטב זכרוני, כתבתי פעם בבלוג שלי בכלוב שהטייטל "שולט" הוא לא בשבילי. גם אני לא רואה את עצמי כ"שולט". זה גם נשמע מאוד "גבוה" ובמידה מסויימת (מנקודת המבט האישית שלי), זה גם דימוי שמתאים יותר לאיצטלה של רוע, אכזריות, אגואיזם, ניצול ושאר מרעין בישין.

מעבר להבהרה הכללית של הצד בו אני נמצא, אני פשוט משתדל שלא להגדיר את עצמי. זאת מהסיבה הפשוטה שיוצאים מאיתנו דברים שונים בהתאם לאדם שמולנו.
לפעמים אני יותר מוביל, לפעמים אני יותר דאדי, לפעמים יותר מנטור וכולי.

המון הצלחה לך בהמשך :)

Nigun

New member
יוצאים מאיתנו דברים שונים בהתאם לאדם שמולנו

מסכימה.
זה נחרט בי עמוק כשראיתי את זה דווקא בהקשר אחר:
מישהו סיפר על כך שהוא אבא שונה לכל ילד שלו.
שכל ילד מוציא ממנו משהו אחר, ושהוא מודע לזה ומאפשר את זה.
אותי זה ריגש.

platinum70

New member
לא מתרגש מזה

משום שלתפיסתי, זה טריוויאלי וזה חלק מהיום יום שלנו. אבל זה בהחלט יפה לגלות את זה בהורות בה ההורה באינטראקציה שונה עם כל ילד, בהתאם לילד ולא נעול בתבנית הורית כלשהי (היה את זה לגרושתי וזה גרם לחיכוכים).

אני בהחלט מאמין שבאינטימיות שבשליטה והתמסרות אמיתיות, יש מקום לאינטראקציה אמיתית מלאה ולא היצמדות לתבניות ותכנונים.
לכל אחד ואחת יש רצונות, תקוות, משאלות ופנטזיות. ואינטראקציה אינטימית כזו היא פתח לעומקים מדהימים של הגשמה הדדית.

Nigun

New member

אהבתי

וברשותך אאמץ את המונח
לאו דווקא בהקשר של הבדסמ, תמיד ידעתי שאני מחפשת מישהו כזה,
מישהו שיוביל אותי. והמונח שולט לא התיישבה לי טוב כי אני כזו בחיים בחוץ
אז עכשיו אוכל לומר שאני מובילה (בזכותך) ולא שולטת ואולי ככה אמצא את זה שיוביל אותי/אותנו
&nbsp
תודה

A לוןA

New member
לכבוד הוא לי :)

רצית לכתוב הנוגע בנפש אחת כאילו נגע בעולם מלא- אבל פתאום זה נשמע לי סוטה מדי אפילו עבורי
&nbsp
;)

למעלה