איך הצליח מאמר מזויף להכנס לכתבי עת נחשבים?

22ק ו ס ם

New member
זהו, שהם לא כאלו נחשבים

המחקר הזה חטף הרבה ביקורת ממדענים כי נראה שסיינס עשו את התרגיל כדי לתקוף כתבי עת בגישה פתוחה, כאילו מאמרים גרועים לא מתקבלים גם לכתבי עת רגילים. בנוסף, הועלו הרבה תהיות בקשר לאתיקה של המחקר הזה שלא עבר שום ועדת אתיקה והטקטיקה שלו מפוקפקת.
 

sense9

Member
מנהל
ובכל זאת,

מה אמור לחשוב אדם מן היישוב שלא מבין הרבה במחקר מדעי, וקורא את המחקרים האלו (בין אם בכתבי-עת פתוחים או לא)?
 

22ק ו ס ם

New member
הוא צריך לדעת לשים לב איפה הוא קורא את המאמר

יש עשרות אלפי כתבי עת שמפרסמים מאמרים מכל הסוגים. חלק גדול מכתבי העת לא שווים הרבה. למקום שבו מתפרסם המאמר יש חשיבות עליונה מבחינת הידיעה שהוא עבר שיפוט עמיתים טוב. גם אחרי זה, אין זה אומר שאי אפשר לבקר מאמרים וצריך לדון בכל מאמר לגופו. אפשר לחשוף בקלות מאמרים חסרי הגיון למי שיש הבנה מסוימת בקריאה וכתיבה של מאמרים.
 
נצל"ש

אם כבר הנושא הועלה, באמת תהיתי אם מישהו מכיר איזה כתב עת (רצוי אלקטרוני) אם מאמרים מהתחום? צריך להתכונן נפשית למתא"ם, ואם כבר אז ללמוד משהו בדרך, איכשהו תמיד אני מצליחה להיתקל באמ...מאמרים לא אמינים בעליל-שלא נאמר פסיכולוגיה בגרוש..
 
האמת שבדר"כ

יוצא לי להיתקל בסוג של מחקרים בכל מיני מקומות שמפרסמים פסיכו פופולרית.
ודוקא היתי רוצה מקום שירכז מאמרים פחות מעובדים.
 
למעלה