איך הרפואה הסינית מתייחסת לדכאון וחרדות?

sophie1la

New member
איך הרפואה הסינית מתייחסת לדכאון וחרדות?

האם יש מטפלים שמתמחים בזה? המלצות למטפלים באזור המרכז? תודה

דכאון וחרדות ברפואה סינית

היי, דכאון וחרדות מבחינת הרפואה הסינית זה כמו מצבים אחרים- איזה שהוא חוסר איזון שנוצר במערכת- פיזית ורגשית. אין ספק שפה מדובר על דגש רגשי, אבל יש גם לפעמים ביטויים פיזיים. כמו תמיד, חשוב לנו להבין מאיפה זה נובע, כמה זמן זה נמשך, האם היה אירוע אחד ספציפי שהחל את התהליך וכו'- כל אלו דברים שניתן וחשוב לדבר עליהם במסגרת טיפולית. אני לא חושבת שיש התמחות מיוחדת לעניינים אלו בתחום בארץ (או בכלל בעולם), אבל יש מטפלים שיהיה להם יותר ניסיון כיוון והגיעו אליהם יותר מטופלים עם המצבים הללו. המלצות על מטפלים ניתנים באמצעות מסרים פרטיים, ואני מעריכה שתקבלי לפחות המלצה אחת.

RanLoel

New member
דכאון וחרדה

שלום סופי, כמו את הסימפטומים הפיזיים, גם את אלו הרגשיים הרפואה הסינית יודעת לתרגם לביטויים אנרגטים. מבלי להכנס לעומקה של הרפואה הסינית, אני יכול לספר לך שהיא רואה ברגשות שלנו כיווני תנועה של אנרגיה. כאשר התנועה בגופנו אינה זורמת באופן הרמוני בגלל סיבות שונות ומשונות אנו חווים שינויים רגשיים. למיטב ידיעתי לא קיימת התמחות בתחום משום שהרגשות הן חלק בלתי נפרד מהקיום שלנו והן תמיד מתלוות גם למצבי הבריאות וגם למצבי החולי. אני בטוח שמטפל מנוסה ידע להגיע לאבחנה נכונה ולסייע לך. בהצלחה, רן

למעלה