איך השבדים חיים בכזו סביבה משכילה?

python 4

New member
איך השבדים חיים בכזו סביבה משכילה?

השבדים הם פשוט עם של בורים שחיים בקרב חכמים. ולמה אני מתכוון? ליומולדת שלי אחותי קנתה לי אטלס ענקקק של העולם בשם geographica. פתחתי לי מיד בפרק שעוסק בתקצירי המדינות הסקנדינביות (מן הסתם..) ומה אני מגלה שם? אחד הנתונים שנאספו באטלס הזה הינו % יודעי קרוא וכתוב, נתון המעיד יותר מכל על מערכת החינוך של אותה מדינה, תחום בו הסקנדינבים שולטים משכמם ומעלה. ומי בטופ העולמי? אצל הנורבגים, מהעשירים בעולם, אחוז יודעי הקרוא וכתוב הוא פשוט - 100%. 100% מהדנים יודעים לקרוא ולכתוב דנית, ואילו את הפינית שאף אדם בעולם לא מבין יודעים לכתוב 100% מהפינים. אך אבוי! מול כל שיאי האינטלגנציה האלה, מתברר כי % יודעי קרוא וכתוב בשבדיה הוא.. 99%! נתון מחפיר ומזעזע, שללא ספק גרר הקמת ועדת חקירה שדנה בשאלה כיצד מערכת החינוך השבדית נכשלה בצורה כל כך מחפירה. רק לצורך השוואה - בארה"ב אחוז יודעי קרוא וכתוב הוא 97%, בישראל 95%, וברוב המדינות הלא מערביות זה נע סביב 90% ומטה עד 50% במדינות הנחשלות - אבל אני בטוח שזו לא רק שאלה של עושר והשקעה כספית במערכת החינוך. הנה דבר אחד לפחות שכל העולם צריך ללמוד מהמדינות הסקנדינביות.

python 4

New member
ועוד סיפור מעניין בקשר לפינית

שנזכרתי בו כרגע. יש לי ידידה טובה אחת שדוברת פינית שוטפת. יום אחד במהלך אחד הביקורים שלה בפינלנד היא נכנסה לבית מרקחת, ושאלה את המוכרת שאלה בקשר לתרופה מסויימת. את התשובה היא רשמה על פתק, בעברית. המוכרת שראתה אותה רושמת משהו בשפה עם אותיות מוזרות, שנכתבת מימין לשמאל, אמרה לה - "זה נראה לי כמו עברית", באותו מובן בו אנחנו אומרים על משהו שאנחנו לא מבינים שזה "נראה כמו סינית". והיא עוד פינית! השפה המוזרה בעולם. מי קורא למספר 6 kuusi? מה כל כך יפה במספר הזה? נו באמת.

p i n g o

New member
אני אישית מעדיף את en... ../images/Emo3.gif

ומזה זה tva אני לא יודע..... תתקיני כבר שוודית במחשב שלך!!! את מפספסת פה את האותיות הכי יפות בעולם!

Eurogirl

New member
לא לכולם יש כח, זמן ומגה בייטס! ../images/Emo46.gif

ואני ממש, ממש, ממש, אבל ממש שונאת כשמתקנים אותי!

p i n g o

New member
אורוש...

אני אישית מתקין שוודית כשאני צריך ומסיר את זה אחרי שאני מסיים לפטפט בשוודית קלוקלת עם אנשים משוּודים שונים (או לגלוש בפורומים משוּודים.).

אייל136

New member
לא צריך להתקין שומדבר, נו באמת!

זה הולך ככה: alt+0228: ä alt+0229: å alt+0246: ö (אבל עם המספרים בצד הימני של המקלדת)

אה כן

אני מכירה את האמרה הזאת, לדעתי בתרגום מילולי זה נאמר "זה מלא בעברית"
ואני תוהה אם זה מחמאה או לא חח

לגבי מערכת החינוך השבדית...

הזכרת שזהו תחום בו הסקנדינבים שולטים בו "משכמם ומעלה" ורציתי להעלות נקודה אחרת בנוגע לחינוך בשבדיה. באמת שלא הייתי רוצה שמערכת החינוך הישראלית למשל תיקח דווקא ממנה דוגמא (אם כי יש כאן לא מעט קווי דמיון לשבדיה, דבר שאני מקווה שיילך וייעלם עם רפורמת דברת). זה חינוך עם מטרה אידיאולוגית מאוד ברורה. מדיניות החינוך בשבדיה היא אנטי-משפחתית מוצהרת, שנועדה להוציא את הילד מביתו ומהתא המשפחתי כמה שיותר, כדי שתוכל להפוך אותו מעשית לתלוי במדינה כבר מגיל צעיר ולהתרגל לחיים במסגרת קולקטיבית. זה אומר מערכת חינוך קפדנית, קשוחה ולא-ליברלית. במהלך לימודיי קראתי מאמר לעבודה שהכנתי על כך שמדובר באלמנט שטבוע במאפיינים התרבותיים ההיסטוריים של העם השבדי, לפיו התפיסה השבדית מקדשת שחרור אמיתי של האינדיבידואל מ"רודנות המשפחה" במסגרת "ברית" בין הפרט למדינה. אבל אני מאוד מפקפק בהסבר המצוץ הזה. זו מערכת חינוך אינדוקטרינרית לכל דבר שפועלת בשירות אינטרס מדינתי-ביורוקרטי מובהק להכפיף את הפרטים לצרכי הביורוקרטיה הסוציאליסטית (סליחה, סוציאל דמוקרטית...) בשבדיה באמצעות מערכת החינוך. שיעורי ההצלחה האמפיריים בנושא הבערות גבוהים, זה נכון (אם כי זה לא שונה משאר מדינות העולם המערבי שהקטינו את הבעייה למימדים אפסיים), וממערכת החינוך בשבדיה הסיכוי שתצא בור נמוך בהרבה מהסיכוי המקביל בישראל, אבל לא הייתי רוצה לאמץ את השיטה השבדית וגם לא הייתי ממליץ למדינות נחשלות לאמץ אותה. אגב פיתי, תביא את האטלס הזה ללוסיפסטיבולן! הוא סיקרן אותי

למעלה