איך השבת נראית אצלכם?

CostanzaG

New member
שבת שלום..

הביאו לנו יותר שעורי בית ממה שאפשר להספיק..

ebi83

New member
שבת שלום

אפילו אם זה מוקדם מדי בשבילי
אצלנו זו שבת דתית לחלוטין, בי"כ בערב, קידוש וארוחה (פלטה וכאלה
). אח"כ לרוב אני יוצא לפגוש חברים בישוב או שהם באים אליי ואז מאמרים בראבק
בבוקר אבא הנציג שלנו בתפילה, הוא חוזר מקדש ואוכלים בסביבות 12-1. ומשם הרעיון הוא להעביר את הזמן עד מוצ"ש, שכשאנו בהרכב מלא אנחנו הרבה פעמים מריצים טורנירים של "קוט" שזה משחק קלפים הודי. אבל המאפיין העיקרי מבחינתי הוא קריאה, מאמרים בזמן לימודים וספרים באזרחות

inbarush19

New member
ומבורך

יפה... אתם כאילו משפחה דתית? זה מתבטא רק בשבת או גם ביום-יום? איזה מאמרים קורא, של הלימודים? יפה שאבא הולך לבית כנסת :) (אצלנו ההורים גרושים כך שאחי עושה את הקידוש) גם אצלנו שמים פלטה ושומרים שבת (חוץ מאחי). קוט? מעולם לא שמעתי על זה, אתם הודים? לי יוצא גם לקרוא הרבה בשבת, או לישון... ולפעמים בערב יוצאת לחברה , "מקשקשות" ומשחקות רמי עם משפחתה.... ספרים באזרחות? למה,זה קשור למה שאתה לומד,או כתחביב?

ebi83

New member
משפחה דתית..

אחי הגדול ומשפחתו לא דתיים, אבל השאר שומרים. אנחנו ממש לא הודים... זה משחק שאחי הביא מחבר ונדבק, אחלה משחק אגב
וספרים באזרחות, זה לא על נושא- אזרחות. אזרחות כשם גנרי לתקופה שאתה לא במסגרת
(וכמובן שמאמרים של הלימודים.. אני עוד לא בתקופה של לקרוא כאלה לכיף
)

inbarush19

New member
יפה...

חיפשתי "קוט" בגוגל ולא מצאתי כלום,חחח אולי אתקל בזה מתישהו,מי יודע? לא הודים? אז מה כן? אנחנו מרוקאים :) אה אוקיי,אזרחות כזו...
התפלאתי, כי בד"כ אנשים לא מתים על אזרחות כמקצוע... טוב,אני לפחות... לא סבלתי לא אזרחות ולא היסטוריה בבגרויות.

ebi83

New member
מרוקאי, 100% כותנה

ואני גם לא אהבתי את זה בתיכון, אבל בהיסטוריה התאהבתי ממש שסיימתי את התיכון. ואם וכאשר נפגש אני אלמד אותך קוט.. הוא לא מוכר בעליל

inbarush19

New member
חחח

אם מדברים באחוזים אז אצלי ליתר דיוק זה 75% מרוקאית, 25% טריפולטאית אם נסתכל על 2 הסבא-סבתא, 3 מהם מרוקאים,אחת טריפולטאית. רציני אתה אוהב היסטוריה??
טוב,תהנה מזה :) אני מתחברת יותר למתמטיקה וכאלה. סבבה..
אגב,איזה מזל אתה?

ebi83

New member
עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לו

זה שיפור של יגאל אלון למשפט של נפוליאון... אני אוהב היסטוריה של עם ישראל והיסטוריה "עכשווית". פחות מתעניין בגאלים בצרפת או הברברים בגרמניה, יותר במלחמות העולם, התפתחויות וכאלה. ואמנם יש לי לוגיקה להבין מתמטיקה אבל אני לא חובב גדול של מספרים
ומזל נאחס
, סתם. .מאזניים ( אבל למה זה קשור??? )

inbarush19

New member
את הפתגם אני מכירה....

איכשהו נחרט לי בראש כששמעתי אותו ע"י מדריכה כלשהי.... לבגרויות למדת את ההיסטוריה של ארץ ישראל או של ארצות אחרות? (נדמה לי שזה תלוי בסוג ביה"ס) אני חובבת גם סודוקו נגיד,תשבצים... חישובים...
ולגבי המזל- הבנתי שגם דוד בן גוריון וביבי נתניהו הם מזל מאזניים.... אז סבבה מבינה למה אתה אוהב היסטוריה, יש אישור

ebi83

New member
לבגרות למדתי בעיקר תע"י

או בעברית- תולדות עם ישראל.. אבל למדתי גם במגמת א"י שזה מה שיותר חיבר אותי להיסטוריה
ואני חובב תשחצים ויכול לזרום על תשבץ הגיון מפעם לפעם
אם ביבי מאזניים אז אני לא יודע אם זה טוב או רע
(למרות שמה שחשוב זה האישור
)

inbarush19

New member
גם אצלנו תע"י

מגמת א"י ? וואלה? מה היו שאר האופציות? (וזה כולל גם לצאת לטיולים?) אני למדתי במגמת ביולוגיה, היה או ביולוגיה או סוציולוגיה במחזור בו למדתי. בתשבצי הגיון כמעט ולא עסקתי,אולי אשתפשף מתישהו... אבל שחור ופתור זה להיט! אה אז אתה לא מעריץ מטורף של ביבי ומחכה לו ליד הבית? אכזבת..!
(סתם סתם, אבל שמע הוא הימני היחיד שהתמודד לראשות הממשלה,לא? )
אה,ושבוע טוב ומוצלח!!!

ebi83

New member
בטח כולל טיולים

וסוציולוגיה למדתי ואני עוד לומד, אבל לא היה לי אפשרות לזה כמגמה.. ואני לא אנטי-ביבי, אני פשוט לא בעדו בצורה עיוורת. וכמובן ששבוע מעולה
ואני צריך אצבעות בשני אז תדאגי לי למשהו

ebi83

New member
תודה

ולרקוד עם אצבעות שלובות זה אחד הריקודים הטובים

למעלה