איך השינוי יכול לבוא?

omri808

New member
איך השינוי יכול לבוא?

בן 22, מטר תשעים ורזה מאוד (מאלה שתקראו להם "שחיף" :) )
נכנסתי לפני שבוע וחצי לחדר כושר.
כמה קווים מנחים שקבעו לי:
-בתור מתאמן מתחיל לא להתאמן יותר מ3-4 פעמים בשבוע בדגש על יום מנוחה בין כל יומיים אימון. ז"א לא "יום כן יום לא" אלא "יום כן יום כן יום לא" וכך הלאה..
-לעבוד בחודש-חודשיים הראשונים על כל הגוף.
-לאכול הרבה פחמימות בעיקר (לעלייה במסה.) וכמובן גם לשלב חלבונים וירקות.

בנוסף, הפסקתי לחלוטין עם הפיצות, נודלסים וסושי (עובד במ. סינית), המבורגרים, פיתות ובצק לבן (אוכל רק לחם מלא) וכל שאר השטויות. רץ בד"כ פעם אחת בשבוע ריצה של 10-15 דקות להמרצת הדם ושמירה על כושר.

אשמח לעוד עצות.

MidNight Flame

New member
אתה מעוניין לשחק בניסוי וטעיה או ללכת מראש על משהו שעובד?

אם התשובה היא הרצויה (השניה כמובן), זה הזמן לפנות לתזונאי מומלץ ומאמן מומלץ או לחלופין לקחת תוכנית התחלתית (שלא כדוגמת מה שנכתב בחדרי כושר קונבנציונליים) ולהתחיל להתאמן.

omri808

New member
התגובה שלך לא אומרת לי הרבה

הייתי אצל תזונאית לפני כחודש כמעט. נתנה לי תפריט מאוד בסיסי בלי להסביר יותר מדי, לא כמה קלוריות, כמה לאכול, מה ההפרש בין הארוחות, עד מתי לאכול כל יום (שעה) וכו'.. לא משהו פרטני. מה לגביי עצות וקווים מנחים לגביי? שוב, אני מתאמן מתחיל.

MidNight Flame

New member
אני זוכר מצויין במי ובמה מדובר ולכן המלצתי מה שהמלצתי

אתה במצב של חוסר ידע, ע"מ לא לבזבז זמן אני מציע לך את הדרך הקצרה והבטוחה גם אם לא בהכרח הזולה ביותר למטרה.
אוסף של טיפים מאנשים אירעיים באינטרנט זה רעיון רע, במיוחד לאור חלק מהתגובות שראיתי פה.

אמרתי תזונאי והתכוונתי לאחד מומלץ שעוסק ספציפית בזה ולא תזונאי של קופ"ח וכנ"ל לגבי מאמן.
קוים מנחים? אוכלים 1.5-1.8 גרם חלבון לק"ג, אוכלים עד שובע וקצת מעבר בכל ארוחה, בודקים פעם בשבוע שיש עליה במשקל וכמה ע"מ להחליט כמה עולים וכמובן כמו שכבר אמרתי - תוכנית אימונים.

alien life form

New member
בלי אימון אתה תעלה רק שומן

הייתי במצב שלך כשהייתי מאד צעיר. אמנם אני לא גבוה אבל הייתי רזה מאד. בג'ו ג'יטסו לא היו מוצאים לי יריב במשקל שלי. אז אחרי הצבא ואחר כך באוניברסיטה התחלתי תכנית עם הרבה מאד אימוני כוח + תפריט עשיר בחלבונים ובניתי יופי של שרירים.

omri808

New member
השאלה היא.. מה יותר - פחמימות או חלבונים?

אני שוקל 72, כפול 2 ז"א אני צריך לצרוך 150 גרם חלבון ביום.
ומה לגביי פחמימות? מה יותר חשוב עבורי עכשיו- כמה שיותר פחמימות או חלבונים?
או לשלב ביניהם במידה הנכונה? ד"א אמרו לי להפחית עם הירקות (תורמים לתחושת שובע - אפשר פעמיים בשבוע אולי שלוש).
תבינו את נקודת המבט שלי, בחור מטר תשעים רזה מאוד שהגיע למצב שהוא כבר מיואש מהמצב ורוצה להשתנות לגמרי.

omri808

New member
הגעתי למצב שמבנה הגוף שלי

משפיע על הביטחון העצמי שלי מאוד. אני לא אחד שמעיד על עצמו, וממש לא שחצן, אבל אני נראה טוב ואם תוסיפו לזה את הגובה שלי שאין לרוב האוכלוסייה זה קלף מנצח, הבעיה היחידה היא שצריך לצרף לכל החבילה הזאת גוף יפה ונגמר הסיפור. ולא להסתכל במראה ולראות דיקט.

The Pinky P

New member
מישהו בילבל לך ממש את המוח...

2 גרם חלבון זה הרף העליון של הכמות שלא מיועדת בשבילך.
אתה יכול להסתפק בפחות.

אתה צריך לאכול הכל מהכל, גם חלבון,גם פחמימה, גם שומן, גם ויטמינים ומינרליים
(ירקות)
הכל מהכל, במידתיות.
אוכל כשלעצמו לא יוסיף לך מאסת שריר,
כמו כן גם אימון כשלעצמו לא יוסיף לך מאסת שריר
השילוב של שניהם בצורה נכונה דווקא כן.

אתה צריך להפסיק להקשיב לכל הטיפשים עם השייק חלבון וגופיות החוטיני.
תפנה לגורם מקצועי.

למעלה