איך התחילה שנת הלימודים?

איך התחילה שנת הלימודים?

השבוע השני של השנה נגמר, איך עברה אצלכם תחילת שנת הלימודים?

מי התחילה גן/בית ספר חדש? מי עולה לאיזו כיתה?

האם השינויים או השגרה התקבלו בברכה?

משפחתון/פעוטון

לפעוטון/משפחתון ברוח החינוך הדמוקרטי הממוקם בקרית אונו
גילאי 1.5 - 2.5, 10 ילדים, 2 גננות, מעורבות הורים
7:30 עד 13:30 או עד 16, כולל ימי שישי
אוכל טרי ובריא, בית פרטי עם חצר ענקית
לפרטים 0503845774

כאן הם

New member
אני, הבן זוג והילד מרוצים

כולנו מרוצים ש:

- קודם כל שהילד המופרע/מפריע מהכיתה בשנה שעברה הועף לכיתה אחרת ולא יהיה עם הבן שלנו. הבן שלנו מעולם לא היה צריך "לראות את המנהל" (חוץ מתקרית אחת בגנון, כשהיה בן 3). אבל הילד הזה גרם לילד שלנו לצחוק בספריה ללא הפסקה... ושניהם, הבן שלנו והילד המפריע היו צריכים ללכת למנהל.

- יש לילד מורה חדשה לגמרי (חדשה בבית הספר), צעירה, אבל עם נסיון של כמה שנים... ואני מאמין שמורים חדשים הם יותר אנרגטיים ומתאמצים. היא מצאה חן בעיני הילד.

- יש רק 15 ילדים בכיתה, כיתה ג'... בשנה שעברה היו 19 (ואח"כ 18 כי ילד אחד עבר למקום אחר). פה, הילד שלנו לא מסכים איתי כי "כשיש יותר ילדים, אז אפשר לשחק עם יותר ילדים".

- יש מנהלת חדשה בבית הספר. המנהל הקודם פרש לפנסיה והוא, לדעתי, היה לא רע, אבל עייף, מנסה למצוא חן בעיניי כל אחד ולא מנסה מספיק לקדם את רמת בית הספר.

רענן

כאן הם

New member
הבנת את זה נכון: הילד המפריע גרם לילד שלנו

הבנת את זה נכון: הילד המפריע גרם לילד שלנו לצחוק בלי הפסקה באמצע שיעור בספריה. הוא הפריע לכולם, וגם לילד שלנו, ואז הילד שלנו הצטרף להפרעה, ושניהם למנהל. הילד המפריע בפעם ה-100+ והילד שלנו בפעם הראשונה.

רענן

אבא גאה

New member
החוויות הנעימות של הילדות שלי

הם הרגעים האלו שאתה צוחק בלי הפסקה. הלוואי והיה לי יותר מאלה.

חבל שלא שלחו את המורים למנהל בטענה שהם מפריעים לילדים לצחוק.

כאן הם

New member
ככה חושבים ילדים מפריעים והורים ילדותיים

בטח! מסכים איתך במיליון אחוז. זה נהדר להשתולל, לצחוק, לקפוץ, לרוץ, לדבר עם מי שאתה רוצה על מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה, וכולי. היום בעבודה זה מה שאני אעשה בדיוק, ואם הבוס שלי לא יהיה מרוצה, אני אשלח אותו למחלקת כוחות אדם שילמד.

ההערה האחרונה שלי היא בתגובה לההערה שלך "חבל שלא שלחו את המורים למנהל בטענה שהם מפריעים לילדים לצחוק" ... להראות לך כמה שהיא הערה טיפשית וילדותית ממדרגה ראשונה. כמעט כל ילד יודע שזה לא נכון.

אני מקווה שאם תשאל את הילד שלך, הוא יסביר לך כמה אתה טועה.

לכל דבר יש זמן ומקום ראוי. מה קשה להבין פה?

רענן

ככה ככה

הגדול ממשיך שנה נוספת באותו גן עם אותו צוות. שמח מאוד להיות הכי גדול בגן.
האמצעי עבר מגן פרטי משפחתי וחם עם מעט ילדים (יחסית) לגן עירייה הארד קור: שלושים וחמישה ילדים על גננת אחת וסייעת אחת.
התחיל קשה עם פרידות קורעות לב, היתה מגמת שיפור, ואז התדרדר מאוד. בוכה הרבה, לא משתתף בפעילויות, לא יוצא לחצר ולא אוכל (סירב למיץ ושוקולד
)
יום שישי היה יותר טוב, ואני כולי בלחץ לקראת מחר בבוקר.

קשה קשה

כאן הם

New member
מאוד מצער לשמוע

כל כך כואב לשמוע על האיכות והתנאים הנוראים של החינוך ("חובה חינם") שניתן לילדים.

35 ילדים על גננת אחת + "סייעת" ואני מתאר לעצמי שיש כמה ילדים עם בעיות התנהגות ו/או בעיות שצריכות טיפול/חינוך מיוחד.

אני לא מאמין לרגע שהם ילמדו משהו או יקבלו "חינוך" כמו שרצוי או צריך שינתן להם.

אני בכוונה עברתי לעיירה קטנה שהיא לא בדיוק חלום חיי, אבל מערכת החינוך שם היא מצוינת... הילד שלנו, בכיתה ג, הוא חלק מרק 15 ילדים בכיתה, בבית ספר מצויין שהוא בין הטובים ביותר בכל המדינה (ניו ג'רסי). ואם לא יכולתי להיות בעיירה או מערכת חינוך שכזו, הייתי גר בבית קטן ונוהג במכונית ישנה כדי לשלוח את הילד לבית ספר פרטי.

חינוך ולימודים זה אולי אחד הדברים הכי חשובים לתת לילד... ומה שמקבלים זה לא בדיוק מה שצריך או רצוי... למשך 13 שנה, מהגן ועד כיתה י"ב.

אני כזה בר מזל שגדלתי בארץ בתקופה שהחינוך והרמה שלו היו פי 10 יותר טובים ממה שיש היום.

רענן

יש מגמת שיפור

הפרידות אמנם עדיין קורעות לב, אבל לפחות במשך היום הוא משתף פעולה
(מוחא כפיים זה נחשב משתף פעולה, נכון?)

וכן, יש לנו שניים בגני עירייה
ואחת בגן אמא

mikpihuk

New member
אוי :(

ממש עצוב לקרוא.
מקווים שיתגבר.

נשיקות לכל המתוקים
(מיכל של נורית)

מסכנון...

ממש עצוב לחשוב על כמה שזה שינוי גדול ובלתי נתפס בשביל ילד קטן, פתאום להיות אחד מ-35.

איך היו הימים האחרונים?

זה בדיוק העניין

אחד מהדברים שהצלחנו לחלץ ממנו, זה שמפחיד אותו שיש הרבה ילדים בגן.
קיבלנו טיפ מוצלח מאמא אחרת, להביא אותו מוקדם כשהגן עוד ריק יחסית, ובאמת נראה שזה מקל עליו (וגם הגננות יותר פנויות לעזור בפרידה).

הבאסה אצלנו שכרגע באופן קבוע אני מפזרת לגנים והצבעונית היא זו שאוספת, כך שיוצא שאני האמא הרעה ששמה אותו בגן, והצבעונית היא המלאך הגואל...

באמת מבאס

אם כי אני לא חושבת שילדים עושים הפרדה כזו (נניח שונאים את האמא שעושה להם אמבטיה), אלא מגיבים לאופן בו אנחנו מגיבות אליהם. ככל שתשדרי ביטחון בו ותרעיפי אהבה יחד עם גבולות הוא ידע שאפשר לסמוך עלייך וזה מתכון בטוח לאהבה עמוקה וגדולה.

שמנתולה

New member
כבר התחילה???

סתם :)

ילד אחד עלה לכתה ב', עבר לכתה משלבת אחרי כתה א' גרועה במיוחד. הוא לא ממש רצה בשינוי אבל הסתגל מהר להפליא ועכשו לא רוצה להשתלב בכתת האם. :)
ילד אחד (שחוגג יומולדת שש היום!) עלה לכתה א'. אין גבול לאושר שהוא מפיק מהעניין, פשוט תענוג.
מה שטוב בשני ילדים בבי"ס זה שהם הולכים לבד אל ומהתחנה ואפילו מחכים לבד רבע שעה בבית עד שאנחנו מגיעות עם האחים הקטנים. עצמאות קלה יותר בזוג מסתבר...
ילד אחד ממשיך בגן לשנה נוספת, עכשו הוא לבד שם בלי אחיו ופורח עוד יותר, הגננת מעולפת עליו וזה כייף.
ילדה אחת עברה מפעוטון בקיבוץ אחד לגן טט"ח בקיבוץ אחר, למזלה ההסתגלות נפלה על יומיים שאני הייתי איתה כך שהכל הלך בקלות מפתיעה, ביום הראשון רק ביקרנו לשעה וחצי וביום השני כבר נשארה כמעט ליום מלא, מהיום השלישי נכנסה לשגרה ואין שום בעיה.
היתרון בגן החדש שהוא בשכנות לגן של השלישי כך שכל הלוגיסטיקה הוקלה משמעותית, שניים הולכים יחד לבי"ס ושניים נוסעים יחד לגנים שכנים.
מחכה לעוד 3 שנים שכולם יהיו יחד באותו בית ספר :)

למעלה