איך התחלתם לשמוע פ"פ?

A m p i

New member
איך התחלתם לשמוע פ"פ?

סתם רציתי לשאול. אני,למשל,התחלתי לשמוע פינק פלויד עוד מגיל קטן.רק לאחר כמה זמן,התחלתי להבין את המשמעות של השירים,ובעצם מה פינק פלויד רוצים להביע מתוך השירים הגאוניים הללו. ומה איתכם?מדוע התחלתם לאהוב דווקא את פינק פלויד?

SMILE 4 NOTHING

New member
אמממ...

פעם שנאתי אותם! אמרתי שהם יומרניים והמוזיקה שלהם אגרסיבית...(איזה דפוקה הייתי...) אבל זה היה בכיתה י' וממש בקושי הכרתי אותם. ואז (גם בכיתה י') חברה טובה שלי שהייתה חולה עליהם, נתנה לי ת'אלבום וויש, וה-ת-א-ה-ב-ת-י...

brotos

New member
זה הסיפור

יום רביעי, השעה 11.34 ואני יושב משועמם מול הקאזה וכותב שם של להקה שתמיד, כך נראה, הכרתי את שמם. אני לוחץ אנטר ומולי תוצאות החיפוש. אני רואה "the wall-full album" ומחליט להוריד, למרות שזה ייקח המון זמן. אני הולך לישון. יום לאחר מכן שמעתי פעם ראשונה את הדיסק הראשון. לאחר מכן הורדתי את הדיסק השני ושומע גם אותו. אני מוריד גם את הליריקס. זהו. רגע של התגלות. זה הדבר הכי טוב ששמעתי בחיים שלי. אחרי זה הגיע הרוק המתקדם והפסיכדליה, אבל פינק פלויד תמיד תישאר להקת הבית שלי. אתמול קראתי הודעה, פה בפורום, של אדם בשם "בלו סקיי" ופתאום, ברגע מדהים של צמרמורת והתרגשות, נזכרתי בשיר "גודביי בלו סקיי". שמעתי את הדיסק "החומה" אחרי זמן רב. אני אנסה לתאר את ההרגשה? עזבו, זה היה יותר מידי. מדהים איך משהו כמו מוזיקה, סידרה מאורגנת של מיני רעשים בסולמות שונים וטקסט שנאמר ע"י אדם בתצורה אחרה מדיבור, יכולה להעביר אליך תחושות כל כך מדהימות.

emmily plays

New member
../images/Emo9.gifאזהרה- לא לילדים.

הפעם הראשונה שלי הייתה לצלילי wish you were here.
לפני זה הכרתי את the wall שבהתחלה שנאתי כי עשיתי את הטעות האיומה של לראות את הסרט בגיל 12 לבד בבית, והוא הפחיד אותי נורא, במיוחד הקטע עם הילדים שנטחנים שם.. ברררר..
בכל פעם שאמא שלי עשתה ממרח כבד נבהלתי ונכנסתי לטראומה.
בגלל זה חשבתי שפלויד הם להקת השטן או משהו בדומה בתיכון כבר אהבתי את "החומה" אבל לא הכרתי הרבה מעבר, חוץ מ the great dance hits שהיה לי בבית ושמעתי. מסתבר שזה היה של אבא שלי, אבל הוא לא ידע מאיפה יש לו את זה.
any way התאהבתי בבחור ההוא, אז שמעתי את המוזיקה שהוא המליץ לי, ןהתאהבתי גם במוזיקה. במשך שנים היה לי רק את pulse עד שלפני כשנה אני והאקס (שאז היה חבר שלי, לא אותו בחור מהסיפור ממקודם. ) הלכנו להופעה של שליחי הבלוז שהזכירה לי כמה אני אוהבת את פלויד. חיפשתי עליהם חומר באינטרנט וגיליתי כל מיני אלבומים שלא ידעתי על קיומם בכלל. קניתי אותם אחד אחד והתאהבתי יותר ויותר עם כל שמיעה. וזהו הסיפור על אורית והפלוידים שלה.
(פראפראזה על this is the story of juliet and her romeo למי שלא קלט)

holo

New member
הסיפור שלי

אח שלי הכיר אותם ואני מסתבר הכרתי שירים שלהם פשוט לא ידעתי שהם שלהם. זה קרה שאבא שלי קנה את ה dvd של דיוויד גילמור בקונצרט, לא ידעתי מי זה בהתחלה עד שהבנתי שהוא הגיטריסט של פלויד. ששמעתי את השירים בקונצרט wish u were here ו shine on הבנתי שזה שלהם. גם התאהבתי בשיר comfortably numb, (הביצוע עם רוברט וייט) ששמעתי אותו שם. בקיצור התחלתי לחקור עליהם והתחלתי להיכנס בהם חזק
אבא שלי ראה שאני מתחיל להתעניין בהם אז אחרי כמה זמן הוא גם קנה את ההופעה בפומפיי. וואי זה כל כך לא מעניין נכון?

holo

New member
הסיפור שלי

אח שלי הכיר אותם ואני מסתבר הכרתי שירים שלהם פשוט לא ידעתי שהם שלהם. זה קרה שאבא שלי קנה את ה dvd של דיוויד גילמור בקונצרט, לא ידעתי מי זה בהתחלה עד שהבנתי שהוא הגיטריסט של פלויד. ששמעתי את השירים בקונצרט wish u were here ו shine on הבנתי שזה שלהם. גם התאהבתי בשיר comfortably numb, (הביצוע עם רוברט וייט) ששמעתי אותו שם. בקיצור התחלתי לחקור עליהם והתחלתי להיכנס בהם חזק
אבא שלי ראה שאני מתחיל להתעניין בהם אז אחרי כמה זמן הוא גם קנה את ההופעה בפומפיי. וואי זה כל כך לא מעניין נכון?

holo

New member
תימחקו הודעה אחת יצא פעמיים..

גם את זאת תמחקו אח"כ

rainbow demon

New member
בעקבות הסרט ה"חומה"

את הסרט ראיתי בפעם הראשונה כשהייתי בן 14 (אני חושב), ולא הבנתי בגרוש מה הולך שם, אבל הסרט סיקרן אותי, במיוחד הפסקול. פרט לכך את השם פינק פלויד קשה לא להכיר. כמו כן בVH1 (שהיה פעם ערוץ שהיה מחובר לי כמו אינפוזיה לוריד) היו שמים לא מעט את ANOTHER BRICK PT2 כך שזה די נדפק לי במוח, אם כי היום אני חושב שזהו אחד השירים הפחות טובים של פ"פ. החומה היה האלבום הראשון ששמעתי ביוזמתי מרצוני החופשי. האלבום הבא היה, תאמינו או לא, UMMAGUMMA , שאותו הורדתי מאתר MP3 רוסי (חוקי לחלוטין, אגב, שבכדי למשוך קונים נתן כמה הורדות חינם). אני רק חייב לציין שפרט לחלק הראשון של האלבום לא הייתי מסוגל לשמוע את החלק הפסיכודלי השני (ואני מודה שגם כיום זהו נושא קצת כאוב לאזניי) . מכאן זה הלך והתקדם - וויש יו וור היר היה האלבום הבא ששמעתי לאחר שקיבלתי את הדיסק במתנה, ושאר האלבומים מצאו את עצמם מהר מאד בחיקי ובדיסקמני. מאז ועד היום עברו כ3-4 שנים, זמן פעוט יחסית, אך ניכר מאד כיוון שאני מאזין קבוע למוזיקה רק ב6-7 השנים האחרונות.

mandymo

New member
אפשר גם??

דבר ראשון שלום לכולם! לא מזמן נתקלתי בפורום הזה, באחד הרגעים הרגועים יותר בעבודה, וזה החזיר אותי לשמוע את הפינק פלויד, אחרי שדי "שכחתי" אותם. אני התחלתי לשמוע את הפינק-פלויד בגיל 6-7, שזה היה בשנת 80-81. אחיקנה את THE WALL, ודי התבאס מהמלחמות איתי על הפטיפון (אני העדפתי לשמוע את הפסטיבל, לילך הג'ינג'ית וכאלה). אז הוא הושיב אותי לידו, וטחן לי את המוח עים THE WALL.תרגם והסביר, וכך מאז אני איתם!!

ComeAsYouAre

New member
גמני ראיתי אותו בגיל 14

אממ, לפני כמה חודשים. אבל אצלי פינק פלויד זה מלידה.. אתה יודע- הורים. אבא שלי היה בהופעה שלהם. איזה כיף!

שמעתי אותם ברדיו

בשנות השבעים. הם היו פופולריים מאוד בישראל. קניתי כמה אלבומים שלהם אבל אבדתי עניין בהם אחרי יציאת "החומה", ששעממה אותי לגמרי, ולאחר שהכיוון המוסיקלי שלי השתנה. חזרתי אליהם רק לפני שנה. הערה כללית: להזכירכם, לפי תקנון תפוז ותקנון הפורום, אין לדון בהורדות בלתי חוקיות בפורום. אני משאירה את השרשור הנוכחי, אך להבא, הודעות כאלו יימחקו.

brotos

New member
חחח מצטער, ציף, אבל הייתי חייב

לספר את הסיפור. יש להטיל עליי סנקציות כבדות

אין בעייה... ../images/Emo88.gif

כתוב חיבור בן 500 מילים, לפחות, המנתח את יחסו של ווטרס לטבע האדם (טוב/רע מנעוריו) עפ"י השירים הבאים: ,Echoes, Free Four, Dogs, ו-the trial. אפשר (ורצוי) להתייחס גם לשירים נוספים. אגב, מלבד האספקטים ה'אסורים' לדיון, הסיפור שלך הוא מרגש, ומדגים לנו, שוב, את כוחה של המוסיקה לגעת בנימים העמוקים ביותר שלנו.

itaikuskus

New member
בן דוד שלי

תמיד אמר לי לנסות,בתור ילד קטן שמעתי רק 2 להקות,ביטלס וקווין ובגיל 13 התחלתי עם נירוונה ופרל ג'אם וגם קצת נו מטאל ופאנק רוק ואז הוא אמר לי שיש תלהקות האלה פינק פלויד (שכמובן ידעתי על קיומם בזכות another brick in the wall),לד זפלין והדלתות. אני כמו כל בחור עצלן לקחתי את העצה ולא עשיתי איתה ממש שומדבר עד שיום אחד איזה אחד מהשכבה שלי הסתובב בתיק עם החומה,wish you were here וDSOTM ונזכרתי שאני צריך לנסות,ביקשתי ממנו והוא נתן לי...והשאר... יש לציין שתחילה התלהבתי מDSOTM הכי פחות בעוד שהיום הוא לדעתי הכי טוב שלהם..אחד הכי טובים בכלל...זהו אני לא רוצה להרחיב זה בערך מה שקרה

Rave29

New member
ממש במיקרה

רק בחצי שנה האחרונה אני שומע אותם,ואני ממש מעריץ את הלהקה ראיתי הופעה של Dream Theater כשהם מבצעים את HEY YOU וזה פשוט קנה אותי איפה אהיתי כל השנים האלה?
כבר למדתי לנגן חלק קטן מהשירים שלהם ומתברר שמאוד קל לנגן אותם ואפילו לא צריך אקורדים,פשוט למדתי לפי שמיעה מומלץ!

למעלה