איך, ואיפה שמים רדיאטור בחדר ילדים?

איך, ואיפה שמים רדיאטור בחדר ילדים?

ושכחתי גם איזה? מטריד אותי מבחינה בטיחותית איך למנוע מצב של שליחת יד לרדיאטור דולק וחם. יותם בן 9 חודשים. זוחל, נוגע, ומטפס על כל דבר אפשרי. אולי מישהי יכולה להמליץ לי (מניסיון אישי!) על רדיאטור עם דפנות קרות (יש דבר כזה?) ולתת לי טיפים בעיניין. אשמח לכל תגובה. אה ועוד משהו, האם אתן משאירות את הרדיאטור דלוק כל הלילה?

ענבל29

New member
ממש השבוע קניתי רדיאטור...

ורומי עוד לא זוחלת, אבל אני כבר בכוננות...
שמתי את הרדיאטור ליד הקיר, בכניסה לחדר השינה (רומי ישנה אתי) ואני מדליקה אותו לפני האמבטיה שלה. כך כשהיא יוצאת מהאמבטיה, אני מלבישה אותה ולוקחת אותה להנקת-לילה-טוב במיטה שלי בחדר המחומם. אחרי שהיא נרדמת - אני מורידה את החום למינימום, ומגבירה אותו שוב כשאני הולכת לישון. בקשר למניעת מגע ברדיאטור - ליד הרדיאטור שמתי את מתקן ייבוש הכביסה הנייד (זה המתקפל) והוא די מגביל את הגישה אל הרדיאטור. (וככה גם הכביסה מתייבשת יופי. זה שזה לא אסתטי - זה סיפור אחר) אגב, את המגבות הלחות, גם של רומי וגם שלי, אני גם שמה שם, והן מוסיפות לחות לחדר. חורף חם ונעים לכם!

ענבל- שאלות המשך ../images/Emo9.gif

איזה רדיאטור קנית? איפה וכמה עלה? והשאלה החשובה מכל, מה ההתרשמות שלך, האם כשנוגעים בדפנות אפשר להכוות? סליחה על הפרץ

גם אנחנו השבוע הפעלנו לראשונה

וככה - גלי זחלה, הגיעה ונגעה. היה לה מאוד חם, לא כויה אבל בהחלט לא נעים. היא החמיצה פרצוף, עשתה לי הצגת "חיבוק או שאני בוכה" ולא נגעה יותר. זה נראה כאילו היא מתעלמת ממנו, וטוב שכך. הבית שלי קטן, וזה או שהיא תלמד מנסיון, או שהיא וכולנו נקפא.

אני שמה את הרדיאטור

ממש בפינה של החדר..ולמזלי הוא בנוי בצורה כזו שאין אליו גישה. תנסי ליצור פינה ולשים אותו שם. לילה טוב

היא תלמד בטוח. אם יובל בזמנו למדה

לא להטיח את הראש במזנון השיש שלנו (שכבר איננו אז מיכל לא "תזכה" לחוויה) אז הכל ניתן ללימוד. ליתר בטחון ושלא תזדקקי לעולם, תחזיקי בבית משהו נגד כויות (בחירום, גם דזיטין עובד, אבל רצוי סביעור או פניסטיל ג´ל). גם אם אין כויה ממש, לפעמים החום מציק.

לנו יש סלמור עם דפנות רגילות.

שמעתי על דפנות קרות ושווה לבדוק את העניין. אבל אצלנו הרדיאטור בחדר השינה של הבנות, בערך מטר מהמיטה של יובל ומטר וחצי מהמיטה של מיכל, והן ממילא נמצאות שם רק כשהן במיטה, אז אין בעיה. הרדיאטור דלוק אצלנו (כשהוא דלוק, בינתיים עוד לא) כל הלילה, אבל חובה חובה חובה להדליק גם מכשיר אדים (לנו יש קאז) אחרת האויר מתייבש והילדים קמים עם אף סתום וקושי לנשום כמו שצריך.

בדיוק עכשיו הדלקתי את הרדיאטור

בחדר של יובל...והריח שיוצא ממנו הורג אותי! למרות שהפעלתי אותו כבר כדי שהריח יצא, הוא לא יוצא ואני תוהה אם להשאיר אותו עובד הלילה... בחורף שעבר הרדיאטור דלק כל הלילה, כמובן על טמפרטורה קבועה...הוא עומד במרכז החדר (המאוד קטן!) כך שהוא לא קרוב למיטה לכדי שליחת יד ויחד עם זאת לא קרוב לרהיטים... קנינו רדיאטור של דלונגי...בעל דפנות קרות, אבל עדיין יש תחושה של חום שאם נוגעים זה לא נעים! במשך היום הבית מחומם ע"י המזגן, כי יובל ממילא לא נמצא בחדר שלו...

דיאנה1

New member
לנו יש רדיאטור דלונגי מיוחד לחדרי

ילדים. לא הייתי אומרת שהדפנות קרות. הן בהחלט חמות, אבל כנראה פחות מאלה של רדיאטור רגיל. ההבדל העיקרי, נראה לי, הוא שהדפנות מקורות כך שאין "שפיצים" שיכולים להיות מסוכנים אם הרדיאטור נופל חלילה על התינוק. בחודשי החורף הקרים הייתי מפעילה אותו כל הלילה על עוצמה נמוכה. כשקצת פחות קר כיביתי אותו לפני שהלכתי לישון ודאגתי שהחדר יהיה סגור כמו שצריך כדי שהקור לא יברח. רדיאטור הוא זולל חשמל רציני ובהחלט ראו היטב בחשבון חשמל שלנו באילו חודשים הפעלנו אותו כל הלילה.

לנו יש רדיאטור עם דפנות "קרות" עלק

של מרפי ריצ´רדס (מדגם "ריו"). היתרונות שלו הם בטיימר (עליו כתבתי קודם) שמאפשר הדלקה וכיבוי של הרדיאטור במשך הלילה ומונע מהחדר להפוך לחממה, ובכך שהדפנות שלו קרות, יחסית. לומר שהן קרות זו הגזמה, אבל הן בהחלט חמות פחות מדפנות של רדיאטור רגיל. כשהפעלנו אותו בשנה שעברה, יואב היה בן 10 חודשים וזחל בחדווה לרדיאטור, נגע בו פעם אחת ובזה מיצה את העניין למשך החורף. המגע החם הספיק כדי ללמד אותו שלא נעים לגעת ברדיאטור, אבל לא היה חם מדי ולא יצר לו כוויות. עם זאת, חשוב לזכור שגם לרדיאטורים האלה יש פתחים וחרכים לוהטים שאליהם הקטנטנים יכולים לדחוף ידיים, כך שאסור להיות שאננים מדי. ועוד דבר - אפשר לקנות רדיאטורים זולים למדי באמצעות המכרזים למיניהם. שווה לבדוק.

למעלה