איך ואיפו אפשר ללמוד את שפת הסימנים

yossin

New member
איך ואיפו אפשר ללמוד את שפת הסימנים

חברה שלנו רוצה לעבוד עם חרשים אלמים וללמוד את שפת הסימנים. להפתעתה, נאמר לה מטעם ארגון החרשים שרק קרוב משפחה מדרגה ראשונה רשאי להצטרף לקורס והיא, אין לה קרוב משפחה חרש- אילם התשובה נשמעת לי מוזרה. אדם שרוצה ללמוד את שפת הסימנים (גרה בנתניה), איפו היא יכולה ללמוד? תודה
 

0ne Man

New member
שפת הסימנים

שלום yossin קודם כל, אני מבקש לא להשתמש במונח "חירש אילם"! בימינו כמעט ואין חירשים אילמים, אלא חירשים בלבד. כמעט כל החירשים מסוגלים לדבר, ולכן המונח "חירש אילם" כבר לא רלוונטי. גם ארגון אח"א, שבעבר שמו היה אגודת חירשים אילמים- שינה את שמו, ושמו כיום הוא אגודת החירשים בלבד. אם תקרא ללקוי שמיעה "חירש אילם" - אתה תעליב אותו. אז, בבקשה בלי דיעות קדומות! דבר שני - כל אדם יכול ללמוד את שפת הסימנים, ואין שום מגבלה על לימוד שפת הסימנים. ניתן ללמוד את שפת הסימנים בכל סניפי ארגון החירשים או המכון לקידום החירש. מצורף קישור המסביר איפה ניתן ללמוד את שפת הסימנים. לידיעתך, שומעים רבים לומדים את שפת הסימנים בגלל שהשפה הזו מעניינת ויפה, וארגוני החירשים דווקא מעודדים כל מי שמעוניין בכך, ללמוד את שפת הסימנים, ולכן נדמה לי שמדובר כאן כנראה באי הבנה. בהצלחה!
 

yossin

New member
תודה על המידע

והתנצלות אם פגעתי במישהו עקב שימוש בכינוי לא נכון
 

0ne Man

New member
זה בסדר ../images/Emo13.gif

העיקר, שאתה מבין עכשיו, שלא ראוי להשתמש בכינוי "חירש אילם"... המשך גלישה נעימה
 

netta5

New member
ללמוד את שפת הסימנים אפשר ב....

אפשר ללמוד את שפת הסימנים מכל בן אדם חרש שרוצה עם קצת רצון טוב לשוחח עם שומע. כך לפחות אני התחלתי ללמוד את השפה. יש קורסים בשמ"ע תל אביב למתחילים ומתקדמים טל:035715656/9 לא מומלץ ללמוד רק מהספר של שמ"ע של "שפת הסימנים" א. כי הספר כבר ישן. ב. שפה זה דבר שמתפתח וכל הזמן יש סלנג חדש. ג. לא לומדים לתקשר עם ספרים . שיהיה לה הרבה הצלחה.
 
למעלה