איך ולמה החלטתם להתנדב לצבא ולא ללכת ללמוד?

barrelia

New member
איך ולמה החלטתם להתנדב לצבא ולא ללכת ללמוד?

במידה והתהליך התנדבות שלכם מתעכב הרבה זמן והצפי שתתגייסו, אם בכלל, הוא כשנה וחצי אחרי סיום י'ב... המון זמן אחרי שכל החברים כבר ממזמן התגייסו
הייתם שוקלים ברצינות ללכת ללמוד באוניברסיטה וכבר לוותר על צבא? הייתם הולכים על שירות לאומי במקום?

השאלה לא מתייחסת לכאלה שתהליך אישור ההתנדבות שלהם קצר יחסית

noboya

New member
קיבוץ+חינוך

חונכתי להוציא מעצמי את המקסימום ולבחור בדרך חיים שתלמד אותי את מה שאני רוצה לדעת. גדלתי על ערכי צבא וציונות גבוהים, ועד היום הסביבה תומכת מאוד.
הקיבוץ שבו גדלתי וגר כיום מחייב לפחות שנתיים שירות עבור המדינה כתנאי לקבלת תקציב ותנאי שירות, ככה שנמחקה לי האופציה של לימוד ישר.
מאחר וידעתי שהתהליך ארוך הלכתי גם לשנת שירות על הדרך וגם מילאתי את הזמן שלי, גם תרמתי לקהילה שהייתה צריכה את זה (הייתי מדריך של עולי אתיופיה שחלקם טריים יותר וחלקם פחות וכולם פחות או יותר בגילי) וגם למדתי המון על עצמי, המדינה, החיים ועל אנשים באופן כללי.
בנוגע לשירות לאומי, לא הלכתי לזה כי שמעתי שיש שם שחיתויות ושאני צריך כבר להתחיל לעבוד מול מערכת שלמה ולעמוד בסטנדרטים שלה (שאני הרבה יותר מהם). אם הייתי רוצה הייתי ממשיך לשנת שירות נוספת מטעם הקיבוץ הדתי ומתעלם מהצבא אבל תמיד רציתי להתגייס ולעלות על מדים כדי להוכיח משהו לי ולאחרים (בנוסף לעובדה שזה עושה את משפחתי גאה מאוד...)
מקווה שעניתי על השאלה....

למעלה