איך ומתי מלמדים תינוק לקרוא לכל אמא בשם שלה?

diti88

New member
איך ומתי מלמדים תינוק לקרוא לכל אמא בשם שלה?

שלום לכולם, הבן שלי חגג עכשיו שנה, והוא קורא לי ולבת זוגי אמא מההתחלה. גם אנחנו מדברות איתו ואומרות לו רק את המילה אמא כדי לתאר אחת את השניה באוזניו. האם צריך/רצוי כבר עכשיו להוסיף את השמות שלנו אחרי המילה אמא, כדי לעזור לו ולנו להבדיל למי הוא מתכוון? או להמשיך לתת לו לקרוא לשתינו אמא? אשמח לשמוע אמהות/ אבות שנתקלו במצב הזה.. ובאותה הזדמנות לשמוע איך הסבים/ סבתות התמודדו עם הפנייה לאם/ אב הלא הביולוגי. סופ"ש נעים ושנה אזרחית טובה לכולם.

VioletSky

New member
תסמכו על הילד שיצליח להיות ברור

מקסימום כשעונה האמא הלא נכונה אז הוא יסביר שהתכוון לאחרת. לא צריך ללמד אותו כלום, אם שתיכן אמא זה מצוין.

אבא גאה

New member
אני חושב שזה בסדר

להתחיל להוסיף גם את השם "אמא דיתי" ו"אמא 88" בסה"כ זה יעזור לילד למקד עיניינים ואתן נותנות לו את דרך ההתקשרות והתיאור נוחה לכן. כשהם גדלים קצת וירצו לספר לסבתא מה אמרה להם "אמא" , יהיה להם נוח יותר להשתמש במונחים שהם רגילים אליהם.

מנסיוני

הם בוחרים לבד בשלב מסויים (אוטוטו זה יגיע ). כשנוח להם הם אומרים אמא, כשנוח להם הם מוסיפים אמא X וכשסתם בא להם הם קוראים לנו בשם הפרטי וזהו.. ולא לדאוג - לא תתבלבלו כשיאמר רק אמא , הם בדרך כלל מסבירים את עצמם היטב (במיוחד כשהם רוצים משהו )

למעלה