איך זה הולך הכסף...

איך זה הולך הכסף...

איך הולך הכסף בארצות: נפאל, לאוס וקמבודיה? אם אני רוצה לנהוג בג'יפים ובאופנוע ים אני צריכה רישיון מיוחד או שמספיק הרישיון שיש לי פה בארץ?
כשאני מפדה את הטראוול צ'קס = אני אשלם גם עמלה? אני נוסעת בע"ה בספטמבר ולצערי אני ברשימת ההמתנה.. יש לי סיכוי לטוס בכל זאת או שאנסה אלטרנטיבה שונה? מה לעשות? תחזיקו לי אצבעות.
המון תודות מראש
לימור

לימור75

New member
כסף

קמבודיה - רייל לאוס - קיפ נפאל - רופי נפאלי כשאת פודה טרוולרס, את משלמת עמלת המרה - המרה מדולרים למטבע המקומי וגם כשאת מחליפה מזומן את משלמת עמלה (בדרך כלל העמלה שלוקחים על מזומן גבוהה מהעמלה שלוקחים על צ'קים)

כסף

תודה, אבל איך מחשבים על פי דולרים? 39 באט זה דולר אחד? וכמה הכסף של המקומות בדולרים? הכוונה כמה זה קיט אחד (וכן הלאה) תודה מראש

עמית22

New member
קמבודיה

המטבע שמקובל בקמבודיה הוא הדולר האמריקאי, וכל המחירים שם נקובים בו. בריאל משתמשים בתור סנטים וכך מקבלים עודף אם משהו עולה פחות מדולר.

לימור75

New member
רשימת המתנה

להיות ברשימת המתנה זה מצב סביר לקראת הטיסה בדרך כלל יש הרבה ביטולים ומתפנה מקום. ליתר בטחון כדאי להרשם בעוד חברת תעופה.

רשימת המתנה

ניסיתי, התקשרתי לכל חברות הנסיעות, עד שמישהי מהן אמרה לי שאני מתקשרת לחינם, כי למעשה הם מסתכלים על אותה רשימה ואם מלא אז בכל החברות מסומן שמלא... ושסתם חבל על הכסף ועדיף לחכות לתשובה.. את חושבת שיש סיכוי?

לימור75

New member
יש הבדל בין חברת נסיעות לחברת תעופה

יש הבדל בין סוכנות נסיעות לחברת תעופה. לתאלנד אפשר לטוס עם בערך עשר חברות תעופה שונות. אותך רשמו לרשימת המתנה של חברה אחת. נכון שכל סוכנויות הנסיעות מסתכלות על אותן רשימות, אבל לכל חברת תעופה יש רשימות משל עצמה. אם רשמו אותך ברשימת ההמתנה של הירדנים, תבדקי מה קורה אצל האוזבקים - ייתכן ושם יהיה מקום, ואם גם אצל האוזבקים מלא, שיבדקו אצל התורכים. וכן הלאה. ככל שתהיי רשומה ביותר חברות תעופה (ולתאריכים שונים) יש לך יותר סיכוי לטוס.

נוב 00

New member
אין כמו אל על...

הסיכון שלך בנסיעה בחברה זרה שהיא לא אל על לאזור המזרח הרחוק לא שווה את ה 50 או 100 דולר שתחסוך בטיסה עם הירדנים או האוזבקים... למי שלא יודע אל על טסה לתאילנד דרך האוקינוס או דרך מדינות ידידותיות עם ישראל, אז יש לך עוד זמן טיסה, לא נורא... אבל ברגע שאתה נוסע עם החברה הירדנית שנוסעת דרך איראן, עיראק, קראצ'י, פקיסטן וכל מיני מדינות כאלה, שרק אלוהים יעזור לכם אם תיהיה לכם נחיתת חירום במדינות האלה עם דרכון ישראלי... הלחץ דם והלחץ הנפשי שיהיו לכם לא שווה את ה 50$-100$ שתחסכו בטיסות האלה... ודברים קרו מעולם... בשביל מה לטוס בחברה הירדנית או עוד חברה זרה בשביל לסבול 8 שעות של לחצים של אולי ואולי ואולי... הקיצר תטוסו רק אל על..

לימור75

New member
האם אתה סוכן אל על?

הפרש המחיר הוא גדול, הרבה יותר מ100 דולר. גם האוזבקים טסים במסלול בטחוני (מאושר ע"י משרד הבטחון) וקראצי זו עיר ולא מדינה.

aviron

New member
וגם לא טסים דרך

עירק ואירן (רויאל ג'ורדיינן). אז מאיפה אתה מביא לנו כל מיני מסלולים מצוצים מהאצבע? הירדנים טסים: ערב-הסעודית, הנסיכויות, הודו. מסלול שמוכר כמסלול בטחוני ורשאים לטוס בו אלו שזקוקים ל"טיסה בטחונית". וגם עם האוסבקים - מעל טורקיה. אז אם לא יודעים, או לא בטוחים - למה להטעות אחרים?

עמית22

New member
"ודברים קרו מעולם"????

בא לך להאיר את עינינו ולפרט? אני אישית מעדיף לעשות נחיתת חירום עם הירדנים באיראן מאשר נחיתת חירום עם אל על באוקינוס ההודי...

למעלה