איך זה יכול להיות שאנו כל־כך שונים?

xFeral

New member

לנסות להתנהג ״רגיל״ רק הביא אותי למקומות חשוכים נפשית וכל הנסיונות של הורי ומורי להוביל אותי (או לקחת אותי בכוח) אל ״דרך הישר״ הביאו אותי למקום מאוד שונה מזה שאחרים הגיעו אליו, מה שהוביל אותי אל השאלה הגדולה ״איך זה יכול להיות?״

הקושי היום־יומי הביא אותי לעשות מחקר כדי להצליח להבין איך המערכת שלנו שונה מזו של אנשים ״רגילים״.

בעזרת סרטים דוקומנטרים, עובדות ונתונים היסטוריים אני חוקר את השוני.
המחקר העלה שאלות מהותיות בקשר לגישה של ״רגיל״ ו־״שונה״ ומה גישה שכזו אומרת עלינו?

גורג42

New member
אני לא חושב שהג'ונגל הנורמטיבי מתאים לרוב האנשים

יותר מתאים להם מאשר לאוטיסטים, זה נכון, אבל זאת לא חוכמה גדולה. זה נכון שהנ"ט הממוצע יכול לשרוד בג'ונגל הזה בלי יותר מדי בעיות, אבל עדיין - רוב האנשים די אומללים (רק שזה לא מקובל להראות את זה, אז הם לא מראים את זה).

מה שנכון, זה שרוב האנשים תלויים בקיומו של ג'ונגל חברתי כזה או אחר, כמו בסם. ואנשים פשוט לא מעלים על דעתם שתיתכן חברה שמושתתת על כללים קצת פחות מכוערים, אז הם ממציאים תירוצים ללמה השד לא כל-כך נורא (כי אחרת הם פשוט יתחרפנו).

(ואותי מעניין מה קרה לנערים מהתוכנית ריאליטי הזאת, אחרי שהם חזרו הביתה. משום מה, לא נראה לי שהשינוי שעבר בהם נשאר לאורך זמן. כי לגרום לבן-אדם לציית מתוך פחד זה דבר אחד. לחולל שינוי אמיתי בבן-אדם זה דבר אחר בתכלית)

למעלה