איך זה יכול להיות שהכל תקוע בחיים

מקסימה1

New member
איך זה יכול להיות שהכל תקוע בחיים

שלי?? אני מנסה ומנסה להזיז דברים ופשוט כלום לא זז!!! אני מנסה למצוא עבודה טובה, עזבתי את הקודמת והנוכחית גם לא טובה לי, אני באמת מנסה להיות שם נחמדה ופורה זה פשוט התפקיד שאליו ניכנסתי. אני מנסה להכיר בחורים, אפילו עשיתי מנוי בג'י דייט וגם משם- אף אחד שמתאים לי ושאני מתאימה לו לא ניפגש עימי. אני מחפשת דירה ולא מוצאת. זו כבר תקופה ארוכה נורא... (כמה חודשים) מה אתן אומרות?? תאמינו לי שאני חזקה ומאמינה בעצמי, חייכנית ולא עיוורת ואנטיפטית. אני לא זוכרת מעולם תקופה כל כך ארוכה ורייקנית. מה קורה לי? מה אני לא רואה??

מקסימה1

New member
אין תגובות, ניסוח מחדש של שאלתי

מה לדעתכם אלוהים מנסה להגיד לנו כשכלמה שאנו מנסים להזיז לא זז בחיים??

bios

New member
עצות מ"שיחות עם אלוהים"

שלום מקסימה1 וברוכה הבאה לפורום! באמת נשמע כאילו שאת עושה כל מה שצריך בשביל להשיג את המטרות שלך, והתסכול שלך מובן. אני יכול לחשוב על סיבות שהדברים לא זזים ודרכים לשנות את זה - יותר מקריאה בספרי "שיחות עם אלוהים" ופחות מהניסיון (קראתי את הספרים רק לאחרונה, ואין לי הרבה ניסיון ביישום). לפי הספר, מחשבות בוראות את המציאות שאת חיה בה. נראה שיש לך הרבה מחשבות של "רצייה": "אני רוצה להצליח בעבודה", "אני רוצה דירה", "אני רוצה בן זוג". על פי הספר, מחשבה על רצייה של דבר = מחשבה שאין לך מהדבר הזה, ויוצרת מציאות שבה באמת אין לך מהדבר הזה. למשל - מי שרוצה כסף, יחיה בתחושה מתמדת שאין לו כסף, ולכן ירגיש עני ללא תלות במצב הכלכלי האמיתי שלו. אם הבנתי נכון, אז גם ברמה הקוסמית, מחשבות כאלה מרחיקות ממנו כסף, אבל זה פחות מוסבר בספרים. לפי הספרים, דרך טובה להשיג אושר היא קודם כל להתעסק פחות ברצייה, אלא לחיות בהוויה שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. ע"פ הרעיון הזה, היקום מאורגן כך שבכל רגע נתון התנאים שאנחנו חיים בהם מספקים לנו את ההזדמנות המושלמת לצמוח ולברוא את עצמנו בגרסה הנעלה ביותר של החזון הגדול ביותר שהיה לנו אי פעם עצמנו. כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להחליט מה לעשות עם ההזדמנויות האלה, ע"י כך שנחליט איזו אפשרות מבטאת את מה שאנחנו באמת. ונחזור לרמה היותר פרקטית - ע"פ הספר, אם תשני את המחשבות שלך לכיוון שיש לך את כל מה שאת צריכה, ותתעסקי פחות ב"רצייה", יהיו לך פחות מחשבות על חוסר, ואז גם המציאות שאת תחווי וגם המציאות האובייקטיבית ישתנו לטובתך. דוגמא יישומית - אם, למשל, תשני את ההשקפה שלך לגבי זוגיות לכיוון הרעיון שאת לא זקוקה לבן זוג בשביל להיות מאושרת (מה שלא אומר שאת צריכה להתנגד לזוגיות), אז קודם כל תחיי בהוויה שאת יותר מאושרת, וגם אולי תשדרי משהו יותר נינוח שיקל עליך למצוא קשר זוגי (זו רק המחשה, יכול להיות שאת משדרת משהו נינוח לגמרי כבר עכשיו...). אלה רעיונות שקשה לתמצת ולשכנע בהם בהודעה בפורום, אז אני ממליץ לך לקרוא את "ידידות עם אלוהים" ליותר פירוט. בהצלחה!!!

ALT Einstein

New member
|בוהוא אומר שהוא לא מבין מה את רוצה

אלוהים עוזר כשהוא יודע במה הוא צריך לעזור. נכון, זה נשמע קצת מוזר כי אלוהים צריך לדעת הכל... אבל בכל זאת, מניסיוני וכמו בחיים, אם לא תהיי קצרה ומדוייקת בדבריך, לא ישימו עליך. כך גם אלוהים. ועכשיו לכוונה האמיתית: האם יודעת בדיוק מה שאת רוצה, ופועלת על מנת להשיג את המטרה המדוייקת שאת רוצה, או שאת מנסה לכפות מכל מיני צדדים על המטרה העיקרית שלך כדי שהמקריות תביא לך אותה? אז אם זה כך, חשוב לדעת שמקריות היא מקרית, היא לא מזיזה דברים... אז תחשבי שוב, בלי ביקורות, ובלי חשיבה מאומצת, מה את באמת רוצה כי בפנים את גם יודעת איך להשיג את זה, אבל משהו חיצוני כנראה מעקב את זה. זה יכול להיות פחד וזה יכול להיות הרבה דברים שאת יכולה לשים בצד. בסופו זל דבר, מאחורי הכל תביני שבעצם את האלוהים של עצמך. מקווה שעזרתי, בהצלחה!

anonimitusa

New member
מה עושים כששום דבר לא זז?

מה שה' אומר לנו הוא לחפש דרך אחרת. פרושו הדרך שבחרנו בה בחיים איננה מניבה פירות. אז איך מניבים פירות? אין צורך להיות דתיים בכדי להניב פירות בחיים ולפתוח דלתות שמעולם לא חשבנו שיפתחו בפנינו. הנה כמה כלים שיעזרו לך לפתוח דלתות, רק תזכרי שלא את פותחת אותן, את רק נכנסת אליהן. ה' הוא זה שפותח אותן בפניך :)) כל עוד אנחנו חושבים ומאמינים כי אנחנו בכוחנו עושים הכל בחיינו, ה' יניח לנו ולא יתערב. אבל כשתפתחי בפניו את ליבך ותאמרי לו "ה' אני לא יכולה לבעצמי, ניסית ושום דבר לא עוזר, אני מפקידה בידיך את חיי, תעזור לי כי רק אתה מסוגל לעשות את הבלתי אפשרי עבורנו". זה היה מפתח ראשון. הנפתח השני הינו לחלוק את מה שמעניק לך ה' עם אחרים.לאהוב, לחלוק, להקשיב, להבין, לסלוח, לעזור, לתמוך, להיות שם עבור האחר, לפתוח את ליבך אל בני האדם. האהבה במלא מובן המילה לכל אחד ולא משנה מה מוצאו, מידתו, צבעו, השכלתו, מעמדו. כולנו בני אדם ואת כולנו ה' אוהב. וכפי שה' אוהב אותך וסולח לך כך גם את תאהבי את כולם ותפתחי אליהם את ליבך. מפתח שלישי: מעשר. אין צורך להיות דתים בכדי לתת מעשר מן המשכורת שלנו. ה' אמר לנו תנסו אותי ותוכחו שההבטחות שלי מתקימות. הנה כאן: בספר מלאכי ה' אומר לנו בחנוני נא. תבחנו אותי אם לא אפתח בפניכם את ארובות השמים. נאי אומרת לך מנסיון שה' עומד בהטחה שלו ואנחנו יצאנו מן המצוקה והמחסור והחובות. זה ממש אמיתי. (ואני לא דתיה בכלל) Mal 3:8 היקבע אדם אלהים כי אתם קבעים אתי ואמרתם במה קבענוך המעשׂר והתרומה׃ Mal 3:9 במארה אתם נארים ואתי אתם קבעים הגוי כלו׃ Mal 3:10 הביאו את־כל־המעשׂר אל־בית האוצר ויהי טרף בביתי ובחנוני נא בזאת אמר יהוה צבאות אם־לא אפתח לכם את ארבות השׁמים והריקתי לכם ברכה עד־בלי־די׃ מפתח רביעי: שימי מבטחך בה' כפי שאמר לנו. עשרות פעמים אמר לנו "אל תירא עבדי יעקב כי אנכי עימדך משענתך גם בעת צרה" (במילים שלי כרגע). זה ממש נכון. תיזכרי מה עשו בני ישראל במדבר? ה' הוציא אותם מעבדות לחרות העניק להם חיים חדשים והיו בדרך אל הארץ המובטחת וכל הזבת חלב והדבש, ומה הם עשו? לא הפסיקו להתלונן ורצו לחזור למצרים לסיר הבשר. בגלל התלונות שלהם ומשום שלא בטחו בה' ונבהלו מן הענקים שבארץ (במקום לבטוח שה' ילחם את המלחות שלהם עבורם) אותו הדור נשאר במדבר 40 שנים ולעולם לא נכנס לארץ. רק הדור הבא אחריהם נכנס. ז"א המפתח הוא לשים מבטחך בה' כל הזמן וגם בעת צרה. לאמר לו "ה' אני בוטחת בך שאתה תוביל אותי לחיים טובים יותר ואני עכשיו במדבר אבל אני לא מתלוננת אלא נהנית מן החופש שיש לי, החיים שהענקת לי" תמשיכי לחיות באהבה להעניק ולתת לחלוק ולעזור ואת תראי במו עיניך את חייך משתנים. את תראי דלתות נפתחות בפניך מבלי שעשית מאומה. המפתח החמישי והכי חשוב: תחפשי את ה', תאמרי לו שאת רוצה לחפש אותו, לדעת מיהו, להכיר אותו, ליצור איתו קשר אישי כי הוא האבא שלך. תשאלי אותו מה את צריכה לעשות בכדי לחזור אליו בדרכו ולא בדרכם של דתיים. זה עבד איתי ואין שום סיבה שלא יעבוד עם כל אחד שמחפש שינוי בחיים. יש עוד מפתחות רבות מאד אבל אלה להתחלה. אני מחאלת לך המון המון הצלחה. תזכרי שהחפד איננו מה' ובכל פעם שאת ופחת לעשות למען אחרים, לתת ולהעניק יכנס לך החשש והפחד שיאמר לך "אל תתני". תשיבי ללב שלך ותזכרי את ההבטחה שהבטיח לך ה' אישית. :))

למעלה