איך זה עובד

טשומפי

New member
איך זה עובד

שמעתי שתי הרצאות על הומיאופתיה ואני חייב להודות שאני לא מצליח להבין את ההגיון שמאחורי הטיפול התרופתי. איך יכול להיות שככל שהחומר יותר מדולל הוא יותר פוטנטי.??. אני רוצה להציע תיאוריה ואני מעוניין לשמוע את דעתכם. לדעתי האפקט התרפויטי של הומאופתיה מבוסס על שתי עקרונות - שילוב של אפקט הפלצבו יחד עם טיפול פסיכותרפי. כאשר המטפל ההומאופתי מאבחן הוא יורד לעומק לשורש הבעיה ממנה סובל המטופל. לכל חולי יש מרכיב שקשור למצב הנפשי הכללי. ההומיאופת בתהליך האבחון יורד לשורש הנפשי של המחלה יחד עם אפקט הפלצבו אנו מגיעים לשיפור המדהים שמתרחש לאחר טיפול הומיאופתי. המחשבה שהתרופות עצמן עוזרות מאוד קשה בעיניי. בעצם בהרבה מהתרופות לא קיים שום דבר מלבד מים. כמובן אם יש למישהו הסבר טוב איך התרופות עובדות אשמח לשמוע. תודה

מצוין

סוגיות אנושיות נכונות. אבל הפתרונים לסוגיות אלה בידי האלוהים. בשורה התחתונה הומיאופתיה מרפאת גם תינוקות בני יום ובע"ח ואצל אלה כידוע אין משמעות רבה להשפעות סוגסטיביות. אין בינינו ויכוח ולא רצון מצידי לשכנע. אני אפילו מוכן לקבל את הקביעה הספקנית שמה שמרפא הוא החלק הפסיכותרפי ומבחינתי זה אינו משנה וכבר לא ממש חשוב כל עוד האדם מבריא ממחלתו וממתנהל טוב יותר בחייו מאשר קודם לכן. ואפילו אם נגיד שזו רפואת פלצבו שמרפאת מחלות קשות, האין היא מעולה? חשוב על כך, לרפא מחלות בלי חומר כימי מרעיל הרבה יותר מהר, עדין ולאורך זמן מאשר רפואה קונבנציונאלית או פסיכולוגיה רווחת. אנו ההומיאופתים טוענים שהמים נושאים את האינפורמציה של החומר (לשעבר). כל אינפורמציה שכזו מסוגלת לרפא תמונת מחלה מסויימת שאינפורמציה אחרת אינה יכולה. האינפורמציה הזו הנישאת במים מגרה את כוח החיים = מנגנון השמירה העצמית, והגוף מתחיל מהלך של תנועה שקודם לכן לא התאפשרה. מתחולל תהליך של שינויים על פני זמן ונסיבות.

diday

Member
שאלת מליון הדולר

אף אחד לא יודע איך זה עובד, יודעים רק, באופן אמפירי, שזה עובד. יש כל מיני השערות ופתוח של מודלים, אבל ללא הוכחה לכיוון זה או אחר. על פי אפשרויות המדידה העומדות בפנינו כיום, אכן יש בתרופות רק מים. כיוון שהם פועלות צריך להיות בהם עוד משהו שאין לנו עדיין את הכלים לזהותו. ביצור תרופה הומאופתית קיים תהליך הניעור, רק דלול ללא ניעור יוצר תרופה שאכן אין בה כלום. לתאוריה שלך יש מספר חסרונות. כפי שניתן להבין ממה שאלישע כתב, אם תתן את התרופה הלא נכונה היא לא תשפיע ולא תרפא הומאופתיה עובדת גם על אנשים מחוסרי הכרה להומאופתיה הצלחות מרשימות בטפול בבעלי חיים

MAYDA

New member
אני גם חשבתי כמוך ומופתעת כל פעם...

מחדש כאשר אני שומעת מטופלים שמדווחים על תוצאות הטיפול שלהם. היום שמעתי מאחי שהיה לו סוכר גבוה, סכרת, והרופא רשם לו תרופות. לאחר טיפול הומיאופתי ודיאטה וספורט (שלא קשורים לטיפול) הסוכר שלו ירד עד לנורמה, כלומר עד לערכים של אדם בריא. הרופא לא האמין והורה לו להפסיק את התרופות ואחי ענה שהוא אינו נוטל אותן כבר הרבה זמן. איך אתה מסביר את זה? פלצבו לא מוריד ערכים של סוכר בדם!!! ד"ש לאלישוע. כל טוב ושבוע טוב!!!! מי

צר לי להשבית שמחה..אבל

דיאטה וספורט מורידים את ערכי סוכר בדם..בוודאות!!! כל השאר אולי... אולי ההומיאופתיה הביאה אותו לעשות דיאטה ולעסוק בספורט...אולי ואין כמותי חסידת ההומיאופתיה. בברכת שבוע טוב... מדנה רון

דוגמא ושאלה לטשומפי

הגיעה אלי לטיפול ילדה מקסימה בת 12-אינטליגנטית מאד. הבעיה שלה היתה השתנת לילה. כמעט כל בוקר היא מתעוררת עם מצעים רטובים. שוחחתי איתה ואם אמה, ונתתי לה רמדי. לאחר חודש דיוחה (היא ערכה רישום מסודר), על ירידה בתדירות ההשתנות בשבועיים הראשונים וחזרה למצב הקודם לאחר מכן. לא הייתי מרוצה מהטיפול שנתתי לה, והחלפתי לה את הרמדי (מבלי שפגשתי אותה שוב). בדיווח הבא לאחר חודש- פסקו כליל ההשתנות הליליות (וזה נמשך עד היום!.) שאלה לי אליך-עפ"י התאוריה שלך- למה אפקט הפלצבו עבד כ"כ טוב אחרי הרמדי השניה ולא הגיב בכלל (כמעט) לרמדי הראשונה? לכאורה הפעם הראשונה היתה מלווה בשיחה (אפקט "פסיכותראפי") ובפעם השניה נשלחה לה התרופה בדואר... התשובה שלי היא-הרמדי הראשונה לא היתה מתאימה והרמדי השניה טיפלה במצב. אפקט הפלצבו היה הירידה הקלה בהשתנה בשבועיים הראשונים. ועוד משהוא על אפקט פלצבו-הוא אפקט יעיל ביותר שגם רופאים משתמשים בו ונהנים ממנו ולמרות זאת איננו עוזר להם. אותו מטופל שהלך לרופא והאמין ביכולותיו מגיע אלינו ומתרפא. כל טוב עירית

למעלה