איך זה קרה

Justacook

New member
איך זה קרה


טוב, בפינה הזו אנחנו ננסה ביחד להבין ולפרק טכניקות מורכבות שכן דורשות חומרים מיוחדים כדי לראות מה ניתן להשיג מהמטבח המולקולרי והמודרני.

היום נתעסק באינטרפטציה האישית שלי לתפוח בדבש, הקלאסיקה של ראש השנה. היכונו להפתעות


את המתכון אכתוב עוד כמה ימים, בימים האלו יש לכם את הזמן לנסות ולגלות מה הולך שם ואיך אתם יכולים לעשות את זה.

קחו רמז: את החומרים להכנת המנה הזו אפשר לקנות בארץ. לא נדרשים כלים מיוחדים או כישורים מיוחדים.

בהצלחה לכם ואל תשכחו לענות גם על החידה השבועית, אני בטוח שמישהו יודע את התשובה לשאלה הפשוטה הזו.

 

MisterCupcake

New member
מממ..

הייתי הולך על ג'לטין שעוטף את הכל
אבל אני דיי בטוח שזה חומר אחר
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני רואה במנה הזו שני דברים

הראשון שהתפוח חתוך, אולי עבר גם איזשהו הליך תרמי והוא נתון בתוך ג'ל כלשהו שאני מאמין שמכיל גם דבש.
&nbsp
הדבר השני שאני רואה בתמונה זה שיש לך צלחות כמו של אמא שלי.
 

Justacook

New member
הוספתי את ההסבר למנה

לגבי הצלחות, חחחח את התמונה צילמתי כשקיבלתי את הצלחות של סבתי ז"ל. החלטתי להשתמש בהן חחחח
 

Justacook

New member
מתחת להודעה הראשונה בשרשור

לקח לי זמן לכתוב אחרי הכל חחחחח
 

Justacook

New member
תשובות

יש לנו כאן שני דברים. נתחיל עם התפוחים, הם החלק הקל.
את התפוחים יצרתי עם כף פריזיאן, כזו שמיצרת כדורים מפירות.
בישלתי את התפוחים עם סוכר עד שהתרככו.

את הדבש צריך קצת להסביר:
ערבבתי דבש ומים ביחס של אחד על אחד (100 מ"ל כל אחד).
הרתחתי את התערובת והוספתי לה אגר אגר (3 גרם), שהוא ג'לטין צמחי שמופק מאצות.
לאחר מכן מזגתי את התערובת על צלחת גדולה וקיררתי אותה.
לאחר הקירור הוצאתי את הדף בזהירות (עוביו כעובי דף ניר) וגילגלתי לתוכו את כדורי התפוח החמים.

אז אתם בטח שואלים, למה אגר אגר? הרי אפשר להשיג את אותו הדבר עם ג'לטין.
אתם חצי צודקים:

אגר מאפשר לי לשמור על דף דבש שקוף, רציתי שמי שיאכל את זה יראה מה הוא אוכל.

בנוסף התפוח הוגש חם, וזו בעיה, ג'לטין מתחיל להפוך חזרה לנוזל ב37 מעלות. אם הייתי משתמש בג'לטין הדף היה נמס. אגר נמס ב80 מעלות, מה שאומר שאין לו בעיה להכיל את התפוחים.

מקווה שלמדתם משהו חדש, למי שרוצה לקנות אגר יש בחנויות מתמחות לסוגיהן.
אשמח לראות אתכם בפעם הבאה ותודה שנסיתם
 
למעלה